Alle som er aktive på Twitter, har nok merket at det plutselig ble stille fra «Helene Harepus». Personen bak den anonyme Twitter-kontoen har spesialisert seg på å legge ut klipp fra Visjon Norges sendinger, som viser Jan Hanvold eller medarbeiderne hans i aksjon på tv-skjermen.

Hanvold, som går under navnet «Pengepredikanten», tilbyr frelse, helbredelse og suksess. Den som ber, skal få. Og den som gir, får enda mer.

Kanalen har de siste årene hatt enorme gaveinntekter, fra givere som er overbevist om at tv-pastoren handler på oppdrag fra Gud. Selv har Hanvold bygget seg opp en formue på én milliard kroner på ti år, ifølge Brennpunkt-dokumentaren fra i fjor høst.

I et av klippene som Helene Harepus tvitret, sier han: «Gud elsker en glad giver. Gjerrige folk, de kommer ikke inn i himmelen. Det er garantert. De vil gå til helvete».

I et annet, prekes dette:

«Dette er et veldig spesielt kall. Og Den hellige ånd har talt til deg. Og bedt deg sende inn 50.000 kroner.» For å ha videreformidlet disse, er hun nå utestengt fra det sosiale nettverket. Årsak? Brudd på opphavsretten.

Hanvold sier riktignok i et Visjon Norge-klipp at han overhodet ikke bryr seg om hva folk tenker og mener om ham.

Likevel har han tatt seg bryet med å klage inn Helene Harepus. Og fått medhold. Hvorfor?

Fordi Twitter følger amerikansk lov. Olav Torvund, professor i opphavsrett kaller Twitter-praksisen for håpløs i et intervju med den kristne avisa Dagen. Og mener de tvert imot demonstrerer misbruk av opphavsrett og knebling av ytringsfriheten.

Hanvold beskytter seg bak den samme ytringsfriheten han bruker for å kneble Helene Harepus. Dette til tross for at han svartmaler en hel religion gjennom sine handlinger på tv-skjermen.

For kristendommen handler ikke om å ta, men først og fremst å gi. Den handler ikke om å true, men å vise nestekjærlighet, uavhengig av jordslag gods.

En annen ting er at en harepus fra Norge blir ansett som for drøy for Twitter, mens det er ok at to av verdens mektigste menn spiller opp til atomkrig i samme kanal – med 7,4 milliarder mennesker som gisler.

Når de nå i tillegg vil gjøre det mulig å skrive Twitter-meldinger på 280 tegn, mot dagens grense på 140 tegn, blir det spennende å se hvordan ordkrigen mellom USA og Nord-Koreas overhoder vil utarte.

Beslutningen om å suspendere Helene Harepus har ført til sterke reaksjoner Twitter-brukere fra hele verden, som i ren solidaritet har tatt over delingen av Hanvold-materiale med emneknaggen «heleneharepus.

Jeg lar det være en oppfordring, også fra undertegnede. For det er problematisk at en plattform som skulle være flaggbærer for ytringsfrihet, gir etter for krav fra en fornærmet pengepredikant.

Lik og del. Amen.