Hop Rod Garage, eller Thomas Sandberg som mannen bak YouTube-kanalen heter, tar turen til Bodø for å lære bort en ting eller to om hjemmebrygging.

Besøket skjer i forbindelse med Nordlandsmesterskapet i hjemmebrygging, som arrangeres hos Bådin lørdag kveld. Der skal Thomas Sandberg dele sine triks, tips og erfaringer fra hjemme-bryggeriet som han har satt opp i garasjen hjemme i Vinterbro utenfor Oslo.

Populær på YouTube

Sandberg er Norges første «brewtuber» som kjører lives stream fra bryggedagene i garasjen. Og dette er populære saker. Hjemmebryggere fra hele landet følger med på kanalen og lar seg inspirere av det helautomatiske bryggeriet han har satt sammen med stor suksess.

Når han gjester Bodø denne lørdagen er det bryggeteknikk som står på agendaen. Kristina Robinson, leder i hjemmebryggerforeningen Norbrygg, er veldig fornøyd med bookinga.

– Hop Rod Garage har på veldig kort tid bygget seg opp til å bli en god inspirasjonskanal fylt med mye kunnskap og nye måter å tenke på. Å kunne tilby medlemmene våre et slikt faglig input i forbindelse med Nordlandsmesterskapet er veldig gøy, sier Robinson.

En teknolog etter øl

Det som inspirerte Sandberg til å starte med Hop Rod Garage var tanken på kombinasjonen av ølbrygging og teknologi.

– Jeg hadde gått noen år og tenkt på at jeg ville starte med ølbrygging, og siden jeg er den teknologen som jeg er så var det lite tvil om at det måtte krydres med mye teknikk. Etter utallige timer på nett for å lese meg opp på både brygging og det tekniske så kastet jeg meg ut i det, forklarer Sandberg.

Sandbergs mål er å stadig forbedre og optimalisere hjemmebryggeriet sitt, og neste målsetting er klar.

– Mitt neste mål er en dobbel motstrømskjøler for å korte ned på nedkjøling etter kok. I tillegg ser jeg meg nødt til å bytte ut to av kjelene mine da disse begynner å ligne en sveitserost med alle porter som har kommet til under prosjektet. Mye er ikke lenger i bruk og greit å starte «på nytt». Dette innebærer at jeg må lære meg å sølv-lodde – noe jeg også gleder meg til, sier Sandberg.

Vil lære bort til bodøværinger

Under lørdagens Nordlandsmesterskap vil Sandberg/Hop Rod Garage lære bodøværingene at brygging ikke trenger å koste så mye.

– Jeg har testet mye, og håper å kunne vise at det nødvendigvis ikke trenger å koste så mye selv om man bygger ett relativt stort 3-kjellers brygge-oppsett. Jeg kommer også til å vise at det er mulig å strekke teknologi og automasjons-strikken veldig langt. For hos Hop Rod Garage er det «Overkill by default!», avslutter Sandrberg.

Nordlandsmesterskapet i hjemmebrygging arrangeres lørdag 29. september. Det er en uformell konkurranse hvor hjemmebryggere kan stille ut sitt brygg og så får publikum være med på å stemme frem det brygget de synes er det beste.