Gå til sidens hovedinnhold

Wiksaas svinger pisken

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Ser at en viss Arnfinn Olaf Wiksaas svinger pisken over både Gud og Hvermann rett som det er i det offentlige rom. Og denne mannen er ingen hvem som helst ifølge ham selv; samfunnsdebattant ... And this time around, er det undertegnede og Bibelen (atter engang) som får smake svøpen fra herr W. Og ikke uten grunn.

Han slår ettertrykkelig fast at Bibelen har et: «grumsete innhold, er en falsifikasjon og en fattig trøst for den enfoldig godtroende, hvis kjennskap til Bibelen ligger på det nederste trinnet av kunnskap» (!). Denne nedlatende foraktelige tonen og belærende holdningen som A.O.W. tillegger u.t. og sine medmennesker, er intet annet en bekreftelse på den andre henvisningen jeg pekte på i mitt inserat her om dagen, nemlig 2 Peter kap. 3. Føler meg fri til å sitere noen linjer fra de første versene.:"Dere skal først og fremst vite at i de Siste Dager skal det komme folk som håner og spotter og som sier; hvor blir det av den hans lovte inngripen, våre forfedre er døde, men alt er jo som det har vært siden skapelsen; disse holdes i forvaring inntil avskjærelsen‘’ ... og: ‘’i de Siste Dager vil mennesker være skrytende, arrogante og oppblåst av stolthet (2 Tim. 3). de sier hovmodig; det finnes ingen Gud ‘’( Salme 10:4). Apostelen Paulus som var fariseer, skriftlærd og universitetsutdannet, opplært av den høyt ansette lovlæreren Gamaliel, samt en fanatisk motstander av de første kristne, «møtte seg selv i døren» (på vei til Damaskus i Syria for å arrestere flere av dem), erkjente han at han tidligere ‘’var en forfølger, snakket blasfemisk, og var et frekt og arrogant menneske fordi jeg handlet i uvitenhet og i mangel på tro‘’ (1 Tim. 1:13).

Og etter hva jeg har forstått; hvis noen møter seg selv i døren, så er det viktig at en drar kjensel på seg selv. En poet skrev engang: ‘’Det e når vi redusere vårres egen betydning, at en klart kan skjønne og se, kor Store, Viktige og Goe de Andre egentli e‘’.

Da takke æ førr mæ. Ha en fin dag i Nordlandet vårres!

Kommentarer til denne saken