Gå til sidens hovedinnhold

Wiksaas om konsensus og om The Petition Project

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

I Avisa Nordland 24. august har Arnfinn Wiksaas et innlegg «Klimasurrealistenes parallelle verden». Innlegget er en fortsettelse av en diskusjon mellom ham og meg.

Wiksaas siste innlegg inneholder grovt regnet 3 ting:

1. Personangrep mot meg

2. Fastholdelse av påstanden om at konsensus er en form for vitenskapelig bevis

3. Fastholdelse av påstanden om at underskriftslista i «The Petition Project» (www.petitionproject.org/) er et falsum

Punkt 1 går jeg ikke nærmere inn på.

Punkt 2. Her prøver Wiksaas å dokumentere sin påstand ved å henvise til betydningen av ordet konsensus. Han dokumenterer at konsensus betyr «Enighet» eller «Sammenfallende oppfatning», men han legger ikke fram dokumentasjon for at konsensus er regnet for en form for vitenskapelig bevis. I et tidligere innlegg har jeg henvist til «Nasjonal digital læringsarena http://ndla.no/nb/node/75945» der det blant annet står at forskere siden midten av 1500-tallet har arbeidet etter naturvitenskapelige arbeidsmetoder og at konsensus ikke nevnes som en del av disse metodene. Jeg velger her å høre på «Nasjonal digital læringsarena» så får Wiksaas høre på de han vil.

Punkt 3. Her henviser Wiksaas til mer eller mindre kjente kilder som hevder at «The Petition Project» er et falsum og at underskriftene er falske. Wiksaas har tidligere hevdet at de som lagde (den påstått) falske underskriftslista hadde vært så usannsynlig dumme at de hadde ført opp navnet «Charles Darwin» på lista. Wiksaas skrev ikke hvor han hadde denne opplysningen fra, men det må jo ha vært fra noen som kritiserte «The Petition Project». Jeg vil påstå at hvis en kritiker kommer med en så usannsynlig påstand da er det ikke naturlig å bli kritisk til det kritikeren kritiserer, da er det naturlig å bli kritisk til kritikeren!

Med dette avslutter jeg denne diskusjonen med Arnfinn Wiksaas.

Kommentarer til denne saken