Nye ruter ga vekst i trafikken

Foto: Nils Olav Mevatne / Avinor

Foto: Nils Olav Mevatne / Avinor

Artikkelen er over 1 år gammel

Totalt reiste nesten 3,9 millioner passasjerer over Avinors lufthavner i februar.

DEL

Det er 1,6 prosent flere enn på samme tid i fjor. Antallet flybevegelser på Avinors lufthavner går ned med nesten 1000 flyvninger, en nedgang på 1,4 prosent.

- Trenden vi har sett det siste året fortsetter med oppgang i antall passasjerer og nedgang i antall fly i luften. Dette er sammensatt, men større fly og flere reisende per flyvning er faktorer som spiller inn, sier Jasper Spruit, direktør for trafikkutvikling i Avinor.

- Flere reisende på norske lufthavner betyr mye for norsk næringsliv og turisme som vil komme norsk økonomi til gode.

Det er spesielt nye ruter til Paris med Air France, Helsinki med Finnair og Widerøes nye helårsruter til Liverpool, München og Hamburg som bidrar til økningen. 

- Widerøes satsning med å styrke Bergen som knutepunkt fra fjord og nord er veldig spennende. Rutetilbudet til Tromsø og Bodø har blitt betydelig styrket de senere år, og fra april forsterker Widerøe dette ytterligere ved øke fra to til tre avganger til Tromsø. Også ruten fra Bergen via Bodø til Lofoten vil bli styrket. Passasjerene kan se frem til at disse rutene hovedsakelig blir operert med Widerøes nye jetfly – Embraer E120, sier Øystein Skaar, fungerende lufthavndirektør ved Bergen lufthavn.

Også Bodø får ny direkterute til utlandet til våren (+).

Artikkeltags