Gå til sidens hovedinnhold

Nødetatene rykket ut til Bodø lufthavn – Widerøe-fly med 22 personer måtte lande med én motor

Artikkelen er over 2 år gammel

Nødetatene rykket ut til Bodø lufthavn etter at en Widerøe-maskin hadde indikasjoner om motorfeil på den ene motoren.

Det melder Nordland politidistrikt onsdags kveld.

Ifølge Widerøe fikk flyet utfordringer underveis. Flyet med 22 personer måtte lande med én motor.

– Det var en feil på motoren på flyet som kom fra Tromsø, via Leknes til Bodø. Flygingen til Leknes gikk fint, men det var på tur til Bodø at den ene motoren slutte å virke, sier Catharina Solli informasjonssjef i Widerøe.

Motortrøbbel

Flyet skulle opprinnelig landet 20.42, men underveis støtte pilotene på utfordringer som gjorde at de måtte ta noen ekstra runder, før de kunne lande på Bodø lufthavn klokken 21.10.

– Alle nødetater var på lufthavna når flyet landet, og var klare til å assistere ved behov, sier Catharina Solli.

Det var 19 passasjerer om bord i flyet, pluss tre personer i besetningen. Ifølge informasjonssjefen skal innflygingen ha vært uten dramatikk.

– Jeg har enda ikke fått snakket med passasjerene eller kapteinen, men flyet har landet trygt i Bodø. Våre piloter øver mye på å takle situasjoner, som å fly med kun en motor, sier Solli.

– Hele prosessen kan ha opplevdes forskjellig for passasjerene, så det blir feil å si at ingen ble berørt av hendelsen, legger hun til.

Mistet neste fly

Under hendelsen ble flere fly som skulle ta av fra Bodø lufthavn holdt igjen, som førte til en del forsinkelser.

– Det var flere av passasjerene på Widerøe-flyet fra Leknes som skulle videre til Trondheim, Oslo og Mosjøen. Hvis det ikke er senere avganger til disse stedene, må personene vente til i morgen med å fly videre, sier Solli.

– Vi blir å dekke hotell for de berørte i Bodø og sørge for at passasjerene kommer seg med på første fly i morgen tidlig, sier informasjonssjefen i Widerøe.

 

Kommentarer til denne saken