Gå til sidens hovedinnhold

Widerøe må permittere bakkemannskap

Artikkelen er over 2 år gammel

Widerøe har permittert bakkepersonell ved 14 flyplasser i forbindelse med streiken i SAS.

Det skriver NRK.

– Det er svært beklagelig, og det er enkeltansatte som blir skadelidende, sier informasjonssjef Catharina Solli til NRK.

Det er ansatte i Widerøe Ground Handling som blir permittert. Ifølge Aftenposten dreier det seg om tjenester som håndtering av innsjekking, bagasje og avising av flyene. Bodø er en av flyplassene som er rammet av permitteringen. Også Evenes rammes.

– Det er 76 personer som er permittert i Norge. Flere har også fått anledning til å ta ut ferie og avspasering, så det totale antallet er nok litt høyere, sier direktør for kommunikasjon ved Widerøe, Silje Brandvoll, til Avisa Nordland.

- Jeg ønsker ikke å kommentere hvor mange som er permittert i Bodø, sier Brandvoll.

I første omgang er det kun bakkemannskapene i selskapet som rammes, men Solli frykter at det også kan gå ut over den ordinære driften dersom streiken i søsterselskapet drar ut.

– Dette ligger hundre prosent utenfor vår kontroll. Dette er et oppgjør SAS har, men når vi handler og håndterer disse flyene på bakken på såpass mange flyplasser så er det klart det blir en del totalt sett, sier hun til NRK.

Det har vært streik blant 1500 SAS-piloter i Norge, Sverige og Danmark siden fredag. 667 SAS-avganger er innstilt mandag, og det er også varslet 546 innstilte avganger tirsdag.

LES MER: Over 60.000 rammes av SAS-streik mandag

Kommentarer til denne saken