Gå til sidens hovedinnhold

Viser hvor skoleskapet skal stå

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Litt artig at Ap, Sp, SV, Krf og MDG, som har flertall i bystyret, ikke ønsker å bli kalt for ‘posisjonen’. Det har blitt et negativt ladet ord som helst ikke skal brukes, så med all respekt omtales de herved som «samarbeidskameratene».

Vi ser i likhet med samarbeidskameratene viktigheten av å ta tilbake følgende i forhold til rådmannens forslag;

· Ikke legge ned naturskolen

· Beholde svømmeinstruktører

· Ikke avvikle pedagoger i åpne barnehager

· Ingen reduksjon kulturskolen

· Ikke endret skolestruktur i distrikene

· Ingen reduksjon psykiske helserådgivere

· Ikke kutte basseng Saltstraumen og Hunstad U

Det øvrige skolebudsjettet til samarbeidskameratene gjør meg rett og slett forbanna! Det kuttes i stor skala og uten skrupler går samarbeidskameratene ut i media og maler et fantasibilde av virkeligheten! Det blir sagt at det ikke skal kuttes i lærere! Faktum er at kameratene i skoleåret 2020/2021 kutter 21 millioner kroner i lærerstillinger, og disse kuttene opprettholdes i kommende år. I tillegg kutter de:

· Ekstra stilling Alberthaugen

· Newton

· Norskundervisning mottakselever

· Amanda buss

· Kutt i spesialundervisning

· Kutte innsatsteamet

Siden Bodø Venstre har opprettholdt antall lærere på samme nivå som skoleåret 2019/2020 i sitt budsjett, samt beholdt alle punktene nevnt over – Ja da er det ikke tvil om hvem som er «Skolepartiet» og hvem som ikke er «skolepartier»

Venstre har i sitt budsjett vist hvor «skoleskapet» skal stå!

PS! Vi prøver å holde det vi lover. Da alle partiene ble enige for et år siden om å beholde innsatsteamet og det var stor enighet om at de måtte få flere år før de eventuelt måtte evalueres på nytt – Ja, da er det løftebrudd fra samarbeidskameratene å fjerne det med et pennestrøk uten evaluering allerede ett år senere.

Håper et flertall av bystyrerepresentantene ser galskapen og snur før skolebarna lider av kommunens dårlige økonomiske prioriteringer!

Kommentarer til denne saken