Annonsørinnhold fra Interiørdesigner Mariell Israelsen

Hva er dette?

 
 

Slik lager du en bildevegg

Tips til hvordan du kan sette bildene dine sammen på en harmonisk måte.

Annonsørinnhold fra Interiørdesigner Mariell Israelsen

En bildevegg av fotografier og plakater er en fin måte å sette et personlig preg på hjemmet ditt. Postere og plakater er i vinden som aldri før og brukes ofte som hovedelementer på veggen. Men hvordan kan man sette sammen bilder, plakater og annen veggpryd uten at det blir rotete? Her kan du lese noen tips før du slår spikerslagene i veggen. 

Det er lett å bli detaljfiksert på selve bildene, men det beste utgangspunktet er å først fokusere på v e g g e n, samt måle arealet der bildene skal henge. Finn ut hvor mye volum av bilder veggen tåler og bruk gjerne litt maskeringstape for å definere området du skal bruke. 

Steg to er så å vurdere bildemiksen. Bruker du monokrone bilder, som her der alle er i sort hvitt, kan du godt bruke forskjellige materialer og farger på rammene. Bruker du fargebilder og fargerike postere kan det virke mer rolig og harmonisk om du bruker samme, eller to farger på rammene.

 

Når du har målt og definert hvor mye plass du skal bruke på veggen er mitt aller beste tips å bruke gulvet for å gjenskape veggplassen. Rydd frem litt gulvplass og bruk maskeringstape eller noen bilderammer for å markere plassen du skal bruke. Nå kan du enkelt og oversiktlig prøve deg frem på gulvet før du lander en fasit.

 

Begynn med de største bildene og tilpass de mindre rundt disse. Her har jeg ikke forholdt meg til at bildene skal henge med lik avstand mellom seg, men det virker ryddig likevel siden ytterrammene er helt like.

 

Når du har funnet en miks du synes passer tar du bilde av oppsettet og kan da enkelt overføre planen din fra gulv til vegg.

 

Har du brukt maskeringstape eller annen markering på veggen har du allerede et godt måleverktøy for å sette de første spikerslagene. Begynn med hjørnene og bruk helst små stifter om ikke rammene er for tunge. Stifter og mindre spiker er enklere å justere når du skal kvalitetssikre at bildene henger likt.

 
 

Ekstratips: til jul bytter jeg ut noen av de små bildene med fine julekort/motiver – en enkel og kul måte å tenke juledekor på. 

Her ser du også noen andre varianter av bildevegger. Kanskje ønsker du færre bilder enn det jeg har brukt, eller en mer tilfeldig miks. Alt er lov, det viktigste er at du liker det ;) 

Lykke til!

(Her er bildene hengt i tilfeldige høyder, men siden avstanden mellom bildene er lik vertikalt ser det ikke rotete ut i det hele tatt. Bilde fra instagramkontoen @design_glede )
(Her henger bildene tett, med bare litt luft mellom. Et nydelig oppsett og fin detalj med den midterste rammen som skiller seg litt ut. Bilde fra instagramkontoen @by_camilla_w )
(Her er bildene hengt opp med utgangspunkt i samme bunnhøyde. Ryddig og spennende på samme tid. Bilde fra instagramkontoen @jokernord )

Interiørdesigner Mariell Israelsen

Del artikkelen på Facebook