Annonsørinnhold fra Nordic Smart House

Hva er dette?

Nordic Smart House ved Svenn-Inge Laastad og Mari Salum Karadas. 
Nordic Smart House ved Svenn-Inge Laastad og Mari Salum Karadas.  Foto: Lise Fagerbakk

Lykken ligger i en smart container

Smarte hus med nytenkende løsninger og smart teknologi. Nordic Smart House har noe mange vil ha.

Annonsørinnhold fra

Vil du bo i en container?

Hva, tenker du kanskje. 

Tenk om igjen.

Nordic Smart House har ikke  bare lansert smarte containerløsninger og leiligheter  for fremtiden. De har Telenor med på laget. For ikke å glemme Husbanken - og Sintef.

Vi har nylig fullført byggingen av to leilighetsanlegg på Fauske. Alle leilighetene er utleid, og i videoen under får det et innblikk i prosjektet - og hvordan det er å bo i en smart container.


Kamppartner til Glimt

Nordic Smart House er partner til Bodø/Glimt, og med på deres bærekraftprosjekt Gi ALT for en bærekraftig fremtid. Prosjektet bygger på FNs bærekraftmål.

Gi ALT for en bærekraftig fremtid

* Gjennom Eliteseriesesongen 2019 skal vi følge Bodø/Glimts kamppartnere med artikler som denne

* Hver kamppartner fronter ett av FNs 17 bærekraftmål

* Dette i tråd med Bodø/Glimts egen bærekraftstrategi Gi ALT for ei bærekraftig fremtid.

Selskapet er kamppartner til Glimts hjemmekamp 13. juli. De har i den anledning valgt FNs bærekraftmål nummer ni: Innovasjon og infrastruktur "Bygge solid infrastruktur, fremme inkluderende og bærekraftig industrialisering og bidra til innovasjon".

Nordic Smart House er nettopp det; innovativ. 

Modellen viser modulene som er satt opp på Fauske. Leiligheten er ferdige og nå foregår utearbeidet; lekeplass, sosiale soner og beplantning.


28 kroner i strømregning

- Husene er bygd som en termos. Vi setter opp containere som moduler og mellom disse har vi luftvarme som holder 18 grader celsius. Vi skal ikke skape et behov. Vi skal dekke et behov Dette gjør at leilighetene er varme. Vi kan også kjøle hvis det blir varme dager, sier daglig leder Svenn-Inge Laastad i Nordic Smart House.

En av beboerne på Fauske slapp nylig unna med bare 28 kroner i strømregning. Luften mellom leilighetene sørger også for støydemping, slik at du selv om du bor tett på naboene får et tilstrekkelig privatliv.

Bli med på visning:


Snart byggestart i Steigen

Tomta ble kjøpt av Steigen kommune. Nå er den planert og klargjort - og over fellesferien er det klart for montering av modulene i Leinesfjord. Det blir i alt 24 leiligheter fordelt på seks treromsleiligheter på 55 kvadratmeter - og 18 to-roms på 26 kvadratmeter. 

Det er kø for å få leid en leilighet.

- Vi har venteliste, sier økonomisjef Mari Salum Karadas i morselskapet Orient Holding.


Stappet med teknologi

Leilighetene er stappet med ny teknologi - bedre kjent som smarthus. Arbeidet gjøres i samarbeid med Telenor.

- Vi legger fiberbredbånd i alle våre prosjekt. Det gjør at vi kan bygge alle leilighetene ut med smart-teknologi. Eldre kan bo lenger hjemme takket være fiberbredbånd, sier økonomisjef Mari Salum Karadas i Orient Holding - Nordic Smart House sitt morselskap.

Alle leilighetene er i utgangspunktet utstyrt med blant annet:

  • LED-belysning
  • Komfyrvakt
  • Fuktfølere i gulvet
  • Sprinkleranlegg
  • Alt av hvitevarer følger med. Kjøkkenet er fra IKEA, og hvitevarene fra Siemens og Bosch.

I løpet av året kan du både i Oslo og i Bodø besøke en visningsleilighet for å se selv.

- Vi skal inn med en visningsmodul på Aspmyra i Bodø. Denne blir bygd med smartteknologi og vil bli en tipp topp visningsmodul, forteller Laastad.

Ytterligere en modul er på vei til Oslo, hvor Telenor vil fylle den med teknologi og tilby visning. Modulen blir stående på Fornebu.


Alle leilighetene har LED-belysning, skap, innredning, hvitevarer - og egen utebod.

Alle leilighetene har LED-belysning, skap, innredning, hvitevarer - og egen utebod.

Sintef-godkjent

Nordic Smart House er godkjent av Sintef.

- Modulene produseres i Kina, men absolutt alt av bygningsmateriale, rørlegging og elektriske komponenter kjøpes i Norge og fraktes til Kina i tomme containere. Entreprenørene reiser dit og ser over modulene før de godkjenner arbeidet. Da skriver de ut en samsvarserklæring som bekrefter at arbeidet er fagmessig utført. Sintef reiste til Kina og gikk gjennom hele kjeden. Vi ble godkjent. Av stålmoduler er vi den eneste i Norge som nå er Sintef-godkjent, sier Svenn-Inge Laastad.

Lav husleie

Leilighetene eies og leies i sin helhet ut av Nordic Smart House.

Husbanken er med som samarbeidspartner. Samarbeidet bidrar blant annet til at husleien kan holdes lavt.

- Den minste leiligheten koster 6.000 kroner per måned. For noen kan det å betale 6.000 kroner i stedet for 7.000 kroner, avgjøre om de kan spise et varmt måltid til middag hver dag eller ikke.  Vi ønsker at alle skal bo ordentlig og samtidig ha penger igjen å leve for. Nå har vi også signert en avtale med Telenor som gir beboerne fiberbredbånd og tv for 349 kroner per måned, forteller Karadas.

Kombinert bad- og vaskerom med rikelig skapplass.

Ønsker at folk skal trives

Men trivsel avhenger av mer enn å ha et økonomisk og koselig hjem. Også dette sørger Nordic Smart House for.

- Vi ønsker at folk skal trives, slik at på Fauske er vi nå i gang med å bygge et bomiljø. Vi har fått montert elbillading. Vi skal så plen og beplante, lage lekeplass og sosiale soner. Vi har kjøpt inn terrassemøbler til leiligheten - og alle har parkeringsplass. Vi har også kjøpt inn sykler til Fauske, forteller Karadas.


To-roms leilighet på 26 kvadratmeter.

To-roms leilighet på 26 kvadratmeter.

FNs bærekraftmål nummer 9

Innovasjon og infrastruktur

"Bygge solid infrastruktur, fremme inkluderende og bærekraftig industrialisering og bidra til innovasjon"

Investeringer i transport, vanningssystemer, energi og informasjonsteknologi er helt avgjørende for å skape en bærekraftig utvikling.

Infrastruktur er den underliggende strukturen som må være på plass for at et samfunn skal fungere.Infrastruktur er en forutsetning for økning i vekst og produktivitet, og for forbedringer i utdannings- og helsetilbud.

Teknologi og innovasjon kan bidra til å løse miljømessige utfordringer som følger utbyggingen av infrastruktur.

Nordic Smart House

Nordic Smart House leveres fremtidens smartboliger til kommuner i Norge. Komplette, innflytningsklare boenheter med smart teknologi og god standard.

  • Varmluft isolerer og varmer opp boligmodulene etter samme prinsipp som i en termos. Balansert ventilasjon sørger for god utlufting, og hver leilighet har innebygde varmeplater og varme i badegulvet.
  • Våre minste leiligheter er på 26 kvm og har en god standard som den enkelte beboer vil trives i. I tillegg tilbyr vi en leilighet på 55 kvm med to soverom.
  • Nordic Smart House prosjekterer, finansierer, bygger og drifter hele prosjektet. Finansiering skjer i samarbeid med Husbanken.
  • Patentert teknologi knyttet til byggemetode og oppvarming/nedkjøling gir en estimert reduksjon av energiforbruket på opptil 20-40%.
Telenor bruker sin kunnskap innen teknologi til å utvikle våre leiligheter til å bli smarte boliger.

Nettside:  https://www.nordicsmarthouse.no/

Telefon:  95 23 38 25

Facebook

Del artikkelen på Facebook