Annonsørinnhold fra Nobl

Hva er dette?

 
 

Bo ramsalt midt i Bodø sentrum

Stadig flere faller for Nobls boligprosjekt Ramsalt i Bodø sentrum. Bil-, sykkel og kajakkdeling, samt beliggenheten løftes fram som noen av årsakene.

Annonsørinnhold fra Nobl

Nobl føyer seg inn i rekken av Bodø/Glimts partnere, som nå ønsker å innføre en bærekraftig drift i tråd med Glimts bærekraftprosjekt GI ALT for en bærekraftig fremtid. Et prosjekt som bygger på FNs bærekraftsmål.

Mens FNs visjon med sine 17 bærekraftsmål er å skape en bedre verden - er Nobls visjon med sitt valgte mål nummer 11, å være med å bygge bærekraftige byer og samfunn: "...gjør byer og bosettinger inkluderende, trygge, robuste og bærekraftige."

Ramsalt er Nobls nyeste prosjekt. 

- Ramsalt synes vi er et godt prosjekt som bidrar til mer bærekraftige byer, sier Nobls direktør Mona Liss Paulsen.

Direktør May Liss Paulsen i Nobl med Ramsalt i bakgrunnen. Prosjektet er gjennomtenkt når det gjelder miljø og bærekraft.

Gi ALT for en bærekraftig framtid

* Gjennom Eliteseriesesongen 2019 skal vi følge Bodø/Glimts kamppartnere med artikler som denne

* Hver kamppartner fronter ett av FNs 17 bærekraftmål

* Dette i tråd med Bodø/Glimts egen bærekraftstrategi Gi ALT for ei bærekraftig fremtid

Bærekraftig

Ramsalt bidrar til bærekraft i Bodø.

- Her blir det lettere å bo og reise både nå og i fremtiden. Når prosjektet er ferdig vil Nobl stille med tjenester som danner grunnlaget for gode hjem, sier Paulsen.

Det er tenkt bærekraft i alle prosessene.

- Vi kunne ha valgt å legge billigere plater til veggene. Men bygget skal stå på kaipromenaden i 100 år. Vi stiller også krav til entreprenør Skanska - og til leietakerne. Skanska har vært sertifisert til grønn bygging i mange år, og har hjulpet oss med å finne gode løsninger. Blant annet har vi fjernvarme som er lokalt produsert og sortering av avfall. Da vi rev byggene som sto her finsorterte vi bygningsmaterialene og de forurensende massene, sier Paulsen.

Bil- og sykkeldeling

Det er tenkt på alt.

- Halvannen etasje i Ramsalt er næringsarealer. Der skal blant annet AVIS inn. De jobber med et bildelingskonsept. Det jobbes parallelt med et sykkeldelingprosjekt. Dette er bærekraftig, sier Paulsen.

Delingskonseptene er ikke bare tilgjengelig for de som bor i Ramsalt. Også dette gjelder for hele byen.

- Bakgrunnen er å inkludere og skape en god byutvikling, sier hun.

Flere delingskonsepter er under utvikling. Noe som trekker til seg kjøpere.

- Folk er mer aktive. Muligheten for blant annet å leie havkajakk er trukket fram. Dette og beliggenheten, sier daglig leder og prosjektmegler Pål Martin Arntzen i DnB Eiendom Bodø.

I Ramsalt får du bo på første rad til naturen og byen. På den ene siden har du det salte havet og utsikten. På den andre siden har du den ny bypulsen; kulturlivet og bymiljøet.
Bo trygt og godt. Å bo midt i byen gjør det lettere å bo, jobbe og reise nå og i fremtiden. Behovet for transport vil være minimalt. Noe vi vet hva det har å si for luftkvaliteten. Innendørs varmes leilighetene opp av ren energi; lokalprodusert fjernvarme.

Grønne lunger

Beboerne har mer i vente.

- Vi legger opp til takterrasse, personlige rom og fellesareal. Vi ønsker å skape gode møteplasser for blant annet å motvirke til ensomhet, sier Paulsen.

Visjonen er gode hjem hele livet.

- Etter at prosjektet er i drift vil vi stille med tjenester som trygger prosjektet og verdiene som finnes i det. Våre verdier er å bygge og trygge. Dette fokuset mener vi er bærekraftige byer og samfunn til beste for de som er her i dag og framtidens generasjoner.

Ingen leiligheter blir innebygd. Ramsalt ligger på kaia og du ser innseilinga og midnattssola.

Pål Martin Arntzen
Ramsalt holder høy kvalitet. - Billigere og enklere løsninger har kortere levetid. Høy kvalitet sikrer lengre levetid. Dette gir bærekraft, sier Paulsen.

- Vi har kuttet ut all plast

Bærekraftig drift er ikke nytt for Nobl.

- Vi er miljøsertifisert og har i mange år jobbet med bærekraft. Vi sorterer avfallet og vi har kuttet ut all plast. Framover skal vi jobbe med flere ting. Blant annet hvordan stille krav til våre leverandører, forteller Paulsen.

Glimt får skryt for å ha satt i gang sitt prosjekt.

- Glimt var nylig hos oss og hadde en tematime. Vi ble så trigget av det Glimt gjør. Det er med på å sette ting i en ramme. Vi skal jobbe med å se hva vi kan gjøre videre og hva det vil gjøre med oss internt i Nobl, sier hun.

Nobl

Del artikkelen på Facebook