Hva er innholdsmarkedsføring?

Innholdsmarkedsføring er et kommersielt annonseprodukt. Det betyr at det er en kommersiell aktør som skaper innhold som er av interesse for personer som virksomheten ønsker å nå ut til. Til dette kjøper de kommersiell markedsføringsplass i nettavisers annonsebilag, skilt fra redaksjonelt innhold.

God innholdsmarkedsføring gir leserne ny kunnskap og gode opplevelser. Gjennom dette bygges en relasjon mellom virksomheten og leseren, og virksomhetens omdømme og profil utvikles. Innholdet skal gi en merverdi for leseren, uavhengig av om man ønsker å forta kjøp. Innholdsmarkedsføring bruker tekst, bilder og eventuelt video som fortellerverktøy.

Hvorfor innholdsmarkedsføring?

For 100 år siden var det kontroversielt at avisen trykte annonser i avisen. Ved introduksjon var det for mange uvant. Siden det framgikk tydelig at annonsene ikke var redaksjonelt innhold, ble dette en viktig funksjon for lokalavisen av to årsaker. Det handlet om at lokalavisen kunne utvikle en arena som samlende torgfunksjon, en arena som førte til at lokale næringsdrivende nådde ut til sine kunder med sitt budskap. Derigjennom kunne de skape grunnlag for sin virksomhet og lokale arbeidsplasser.

I tillegg utgjorde annonsene for avisen viktig finansiering av journalistikk, samtidig som redaksjonell uavhengighet ble opprettholdt. Over tid har markedsføringen utviklet seg på mange måter, og særlig den digitale revolusjonen har åpnet for nye løsninger. Vår avis ønsker å utvikle seg med lokale annonsører, og gjør dette ved å tilby markedsføringsløsninger som gir annonsørene god effekt.

Innholdsmarkedsføring er i ferd med å etablere seg som et virkningsfullt markedsføringsprodukt i både internasjonale og nasjonale medier. Gjort på riktig måte, er det vår oppfatning at dette er et godt og viktig produkt som også lokale annonsører skal få tilgang til.

Hvordan ser vi forskjell?

Innholdsmarkedsføring er et rent kommersielt produkt. Redaksjonen i vår avis har ingenting med dette å gjøre. Derfor er det også viktig at leserne ser og forstår forskjellen på redaksjonelt og kommersielt innhold. Kravet til slikt skille understrekes tydelig i de etiske retningslinjene for medier, kalt Vær Varsom-plakaten, og særlig punkt 2.6.

Kommersielt innhold skal være tydelig merket. Dette er hos oss gjort med merking på forsiden, med ordet «Annonse» i bildet. Ved å klikke på saken, kommer leseren til en side som er vesentlig annerledes i utforming enn redaksjonelt innhold. Toppen av siden er merket med «Annonsebilag», og øverst i teksten ligger en merking av at innholdet er innholdsmarkedsføring. Virksomheten som er avsender av budskapet er tydelig merket med logo.l.

Tydelighet

For vår avis er det viktig at leserne umiddelbart ser og forstår forskjellen på innholdsmarkedsføring og ordinært redaksjonelt innhold. Akkurat som for 100 år siden er avisens redaksjonelle integritet og uavhengighet er usedvanlig viktig for oss. Dersom noen opplever at skillet og merkingen er utydelig, vil vi høre det så snart som mulig. Det er viktig at lokalavisen kan tilby gode og effektive markedsføringsprodukter, men vi vil ikke gjøre det på bekostning av vår troverdighet.

Lukk

En søtere start på livet som nygift

Annonse fra Craig Alibone Chocolate

Kaker og makroner. Desserter så vakre at de nesten ikke kan spises. Sjokoladene ser ut som kunstverk laget av en sann mester. Selv innpakningen er perfekt.

Adresse
Sjøgata 6, 8071 Bodø

Åpningstider
Mandag: Stengt
Tirsdag – fredag: 10:00 – 17:00
Lørdag: 10:00 – 15:00

I vår lille kjøkkenkrok sprer duften av sjokolade seg som frister, forlokker og forfører.

Det er skikkelig sjokoladehåndverk som utføres på benken, og de lekreste søtsaker stilles ut i disken.

Craig Alibone Chocolate spesialiserer seg på kunstneriske kaker og sjokolade.

Vår faglige stolthet bidrar til at bryllupsdagen får en ekstra smak og påfyll.
Hver bit er håndlaget for å garantere best mulig resultat, og vi bruker kun de fineste ingrediensene.

De aller fleste av oss har en kjærlighet for søtsaker og kaker. Våre produkter passer utmerket og faller garantert i smak hos brudepar og gjester.

Spesielt på en dag som allerede feirer kjærligheten! 

For oss er kvalitet det viktigste. Samtidig har våre varer en pris som folk har råd til. Med andre ord kan du fint unne deg noe godt fra butikken hver uke.

Det er ingen tvil om at engelskmannens kjærlighet for sjokolade har smittet over til innbyggerne i Bodø. 

Sjokolade er en kunst, og våre produkter lokker flere og flere kunder innom. Hos oss kan dere la dere fascinere av alt fra smak, presentasjon og utseende.

Våre velsmakende og fristende søtsaker og desserter passer utmerket for bryllupsdagen. Noe godt til kaffen eller søtt etter maten blir garantert en hit hos gjestene.

Craig Alibone Chocolate leverer ikke bare til bryllup. 

Vi mottar bestillinger på alt fra desserter til middagen med kjæresten, store fester og høytider.

Vi har startet opp produksjon og utsalg av håndlaget sjokolade i Sentrumsgården. Her har vi en glassvegg mellom utsalgsstedet og produksjonskjøkkenet. Dermed kan kundene se på mens våre velsmakende kunstverkene lages.

Våre produkter gir garantert en søtere start på livet som nygift! 

Craig Alibone Chocolate

• Vi spesialiserer oss på sjokolade og kunstneriske kaker til alle anledninger.
• Hver bit er håndlaget for å garantere best mulig resultat.
• Velsmakende søtsaker til en fornuftig pris.
• Kontakt oss for å avtale en konsultasjon.

Redaksjonen i Avisa Nordland har ingen rolle i produksjonen av dette innholdet