Hva er innholdsmarkedsføring?

Innholdsmarkedsføring er et kommersielt annonseprodukt. Det betyr at det er en kommersiell aktør som skaper innhold som er av interesse for personer som virksomheten ønsker å nå ut til. Til dette kjøper de kommersiell markedsføringsplass i nettavisers annonsebilag, skilt fra redaksjonelt innhold.

God innholdsmarkedsføring gir leserne ny kunnskap og gode opplevelser. Gjennom dette bygges en relasjon mellom virksomheten og leseren, og virksomhetens omdømme og profil utvikles. Innholdet skal gi en merverdi for leseren, uavhengig av om man ønsker å forta kjøp. Innholdsmarkedsføring bruker tekst, bilder og eventuelt video som fortellerverktøy.

Hvorfor innholdsmarkedsføring?

For 100 år siden var det kontroversielt at avisen trykte annonser i avisen. Ved introduksjon var det for mange uvant. Siden det framgikk tydelig at annonsene ikke var redaksjonelt innhold, ble dette en viktig funksjon for lokalavisen av to årsaker. Det handlet om at lokalavisen kunne utvikle en arena som samlende torgfunksjon, en arena som førte til at lokale næringsdrivende nådde ut til sine kunder med sitt budskap. Derigjennom kunne de skape grunnlag for sin virksomhet og lokale arbeidsplasser.

I tillegg utgjorde annonsene for avisen viktig finansiering av journalistikk, samtidig som redaksjonell uavhengighet ble opprettholdt. Over tid har markedsføringen utviklet seg på mange måter, og særlig den digitale revolusjonen har åpnet for nye løsninger. Vår avis ønsker å utvikle seg med lokale annonsører, og gjør dette ved å tilby markedsføringsløsninger som gir annonsørene god effekt.

Innholdsmarkedsføring er i ferd med å etablere seg som et virkningsfullt markedsføringsprodukt i både internasjonale og nasjonale medier. Gjort på riktig måte, er det vår oppfatning at dette er et godt og viktig produkt som også lokale annonsører skal få tilgang til.

Hvordan ser vi forskjell?

Innholdsmarkedsføring er et rent kommersielt produkt. Redaksjonen i vår avis har ingenting med dette å gjøre. Derfor er det også viktig at leserne ser og forstår forskjellen på redaksjonelt og kommersielt innhold. Kravet til slikt skille understrekes tydelig i de etiske retningslinjene for medier, kalt Vær Varsom-plakaten, og særlig punkt 2.6.

Kommersielt innhold skal være tydelig merket. Dette er hos oss gjort med merking på forsiden, med ordet «Annonse» i bildet. Ved å klikke på saken, kommer leseren til en side som er vesentlig annerledes i utforming enn redaksjonelt innhold. Toppen av siden er merket med «Annonsebilag», og øverst i teksten ligger en merking av at innholdet er innholdsmarkedsføring. Virksomheten som er avsender av budskapet er tydelig merket med logo.l.

Tydelighet

For vår avis er det viktig at leserne umiddelbart ser og forstår forskjellen på innholdsmarkedsføring og ordinært redaksjonelt innhold. Akkurat som for 100 år siden er avisens redaksjonelle integritet og uavhengighet er usedvanlig viktig for oss. Dersom noen opplever at skillet og merkingen er utydelig, vil vi høre det så snart som mulig. Det er viktig at lokalavisen kan tilby gode og effektive markedsføringsprodukter, men vi vil ikke gjøre det på bekostning av vår troverdighet.

Lukk

Leiebiler i premiumklasser – og med ekstra service

Annonse fra Bilutleie Nordland AS

Sixt – Bilutleie Nordland AS har biler for alle anledninger. Enten du trenger vanlig personbiler, premiumbiler, 8 eller 9 setere, en meget fin Mercedes Sprinter 17 minibuss eller varebiler fra 3 til 19m3 så finner du dette på ett av våre avdelingskontorer. Med leiebil fra det veletablerte firmaet blir hverdagen og gjøremålene enklere.

Bilutleie Nordland AS

Adresse
Hålogalandsgata 7, 8006 Bodø


Åpningstider
Mandag – fredag: 07:00 – 23:30
Lørdag: 09:00 – 17:03
Søndag: 09:00 – 23:30

Frank Didriksen er vokst opp i bilbransjen. Hans far drev en bensinstasjon, hvor det også var mulig å leie biler. I tillegg solgte han campingvogner og bobiler. Helger og ferier ble tilbrakt som ekstrahjelp. Etter avtjent verneplikt, ble det fulltidsjobb med bilutleie. I dag med Bilutleie Nordland AS, hvor han er daglig leder og en av eierne.

- Vi begynte med bilutleie i 1983, og jeg kom med for fullt i 88. I 2006 ble vi også en del av Sixt-kjeden. Historisk sett startet vi bilutleie med kontorer i Bodø sentrum og på flyplassen, men etter hvert fikk vi egne underagenter på hotellene i Ørnes og Glomfjord. I 2017 utvidet vi området vårt med kontorer i Svolvær, Solvær Lufthavn, Leknes, Leknes Lufthavn og Evenes Lufthavn. Vi så en kraftig vekst det året, og det er vi fornøyd med, smiler Didriksen.

Avdelingene i Bodø, Evenes og Lofoten har egne ledere, og det samarbeides godt avdelingene mellom. Didriksen forteller at de har en flytende bilpark, så det er ingen problemer med å flytte biler fra ett sted til et annet ved behov.

Bilutleie Nordland har et fullt assortiment av biler, som er ganske unikt. Du vil garantert finne en leiebil som passer for akkurat ditt behov, enten det gjelder å frakte guttelaget til en fotballturnering, ferie i vakre Nordland, flytte eller trenger transport til et bryllup. De tilbyr også bildeling. Med enkelte biler som tilbys på minimum to måneders leie høst, vinter og vår. Da kan man leie seg bil i perioder av året når man enten trenger en ekstra bil, ikke vil sykle eller bruke andre transportmåter. Dette til priser helt nede i rundt 3000 kroner måneden for de som kjører lite. Noe som ofte er under det koster å holde egen bil med forsikring, årsavgift, service og dekk.

Bilparken inkluderer velkjente merker som BMW, Mercedes, Toyota, Ford, Opel, Audi, VW og Skoda. For å nevne noen. Det er også en rekke premiumbiler å velge mellom.

– Vi har et bredt spekter, med mange leverandører. Bilene kjøper vi primært fra lokale forhandlere da vi ønsker å handle lokalt, forteller Didriksen. 

Kjør trygt med leiebil fra Bilutleie Nordland og Sixth.

Biler for enhver smak

Kundemassen strekker seg fra lokale beboere til besøkende fra hele verden.
Spesielt i vinterhalvåret har det vært en stor økning av bilutleie til turister fra Asia. Besøkende fra Thailand, Kina og Singapore benytter muligheten til å leie bil slik at de kan utforske den vakre naturen og alle aktivitetene som tilbys i fylket.

– Mange bestiller leiebil via en tredjepart, som flyselskapet, på nett. Vi har også et reservasjonskontor for de som ønsker å snakke direkte med oss. Fordelen er jo at de da kan kommunisere på norsk. Spesielt på flyplassavdelingene våre har vi merket en økning av utleiebiler, og det er jo gøy, sier Didriksen.

I snitt leier de ut biler for fire dager, men dette varierer fra årstid til årstid. Om sommeren er gjennomsnittstiden høyere; rundt syv dager.

Felles for alle kundene er at de ønsker en trygg og god bil til en fornuftig pris. Det får de hos Bilutleie Nordland.

Didriksen legger til at flere og flere ønsker premiumbiler når de skal leie.

Dermed har du mulighet til å kjøre i stil til overkommelige priser. De fleste av bilkategoriene inkluderer bilmodeller av ypperste klasse, levert av bilprodusenter i verdensklasse. Ikke noe er bedre enn å tilbringe ferien i en stilfull Mercedes Benz, en Audi eller en BMW.

Ønsker å føle deg som kongen på veien, leier du en Mercedes E-klasse, BMW 5-serie eller nye X3, X5 eller en Cabriolet.

For de som ønsker å bruke pengene på opplevelser fremfor leiebil eller holde kostnadene nede på forretningsreisen, er det fortsatt en rekke gunstige alternativer. Bilutleie Nordland har en rekke biler i økonomiklassen. Hva med en tradisjonell Sedan med plass for både par og kjernefamilie? Ønsker du litt mer plass, velger du en stasjonsvogn.

– Vi har meget konkurransedyktige priser, og selv om du velger et rimeligere alternativ, er du fortsatt garantert en moderne leiebil. Ingen av våre biler er eldre enn to år, så fremt det ikke er snakk om en bil tilrettelagt for spesielle behov. Da kan bilen være noe eldre, men aldri i dårlig stand, forsikrer Didriksen. 

Imponerende å oppleve servicen på utleiestedet i Bodø. Her er det mange andre selskaper som har mye å lære!

Fornøyd kunde

Et stort antall turister leier bil for å oppleve Nordland - og nordlyset.

Dette må du huske på når du leier bil

Når det kommer til leiebiler er forsikring et viktig tema. Som leietager har du ansvar for leiebilen på lik linje med din egen bil. Kasko og ansvar er normalt inkludert i leiebilavtalen, men egenandelen er det verre med. Summen på egenandel varierer i henhold til hvilken forsikring du velger. Du kan velge forsikring som gir deg kroner 0 i egenandel.

– Vi ønsker aldri å belaste kunden for skade på bilen. Men som ellers med bil du selv eier, kan det alltid oppstå situasjoner hvor bilen kan skades. Det er ikke alltid kunden selv er klar over at det er blitt en skade på bilen. En bulk kan komme når man står i et p-hus. Men det kan skje med egen bil også. Skulle det oppstå skader, som riper eller bulk, fakturerer vi kunden i henhold til faktiske kostnader for reparasjon, avsavn og utført arbeid. Så om beløpet er mindre enn egenandelen, er det totalbeløpet som faktureres, sier Didriksen.

Ved opphenting av leiebil får du utlevert en kontrakt og et skjema som beskriver bilens tilstand ved utlevering. Eventuelle riper og småskader er registrert her. Bilutleie Nordland gjør sitt ypperste for at alle biler ser bra ut ved utlevering, men det er ikke alltid at småskader repareres øyeblikkelig. 

Lofoten er flott å utforske med bil!

Med oss er du sikret en trygg kjøreopplevelse!

Når du skal hente en leiebil, uansett hvor hen i verden, må du huske å foreta en inspeksjon, innvendig og utvendig, av hele bilen. Er det lakkskader, bulker, skader på interiør eller andre avvik bør dette rapporteres med en gang.

Ta gjerne bilder av alle sider av bilen samt interiøret og kilometerstand for å kunne dokumentere eventuelle skader, eller mangel på skader, når man henter og leverer inn leiebilen.

I enkelte tilfeller leveres leiebilen til en ubetjent avdeling. Da er det greit å ha dokumentert mangel på skader om det skulle oppstå skader på bilen etter at den ble levert inn.

Bilutleie Nordland tilbyr også langtidsleie. Det kan være alt fra en måned til et år. Didriksen forteller at de kan skreddersy leien etter ditt behov.

Med så mange års erfaring fra bransjen har Didriksen opplevd mangt og meget. Han setter stor pris på de mange positive tilbakemeldingene selskapet får, og alle kundene som kommer igjen år etter år.

Det kan være hytteeiere som bor andre steder i landet, og som trenger en bil når de kommer til Bodø eller pendlere som jobber på sjøen.

Kundene setter også pris på at de kan hente leiebilen i Ørnes eller Svolvær, og levere den på flyplassen i Bodø. Eller motsatt.

Du kan også bestille en rekke tilleggsutstyr- og tjenester, som GPS, barnesete eller ekstra sjåfør.

Uansett hvilken klasse og modell du velger når du leier hos Bilutleie Nordland, er du sikret en trygg og komfortabel kjøreopplevelse. Dermed kan du fokusere på det som er viktig, enten du er på ferie eller forretningsreise.

Transportetappene blir et eventyr når du har bil fra Sixt - Bilutleie Nordland! 

Bilutleie Nordland

• Firmaet har som hovednæring å drive med Sixt bilutleie samt salg og utleie av Sunlight bobiler.
• Firmaet er lokalisert i Bodø, men har avdelinger i sentrum av for bilutleie i sentrum av Bodø, Bodø Lufthavn, Glomfjord, Ørnes, Leknes Lufthavn, Leknes, Svolvær, Svolvær Lufthavn og Evenes Lufthavn. 

Bestill leiebilen din her

Redaksjonen i Avisa Nordland har ingen rolle i produksjonen av dette innholdet