Hva er innholdsmarkedsføring?

Innholdsmarkedsføring er et kommersielt annonseprodukt. Det betyr at det er en kommersiell aktør som skaper innhold som er av interesse for personer som virksomheten ønsker å nå ut til. Til dette kjøper de kommersiell markedsføringsplass i nettavisers annonsebilag, skilt fra redaksjonelt innhold.

God innholdsmarkedsføring gir leserne ny kunnskap og gode opplevelser. Gjennom dette bygges en relasjon mellom virksomheten og leseren, og virksomhetens omdømme og profil utvikles. Innholdet skal gi en merverdi for leseren, uavhengig av om man ønsker å forta kjøp. Innholdsmarkedsføring bruker tekst, bilder og eventuelt video som fortellerverktøy.

Hvorfor innholdsmarkedsføring?

For 100 år siden var det kontroversielt at avisen trykte annonser i avisen. Ved introduksjon var det for mange uvant. Siden det framgikk tydelig at annonsene ikke var redaksjonelt innhold, ble dette en viktig funksjon for lokalavisen av to årsaker. Det handlet om at lokalavisen kunne utvikle en arena som samlende torgfunksjon, en arena som førte til at lokale næringsdrivende nådde ut til sine kunder med sitt budskap. Derigjennom kunne de skape grunnlag for sin virksomhet og lokale arbeidsplasser.

I tillegg utgjorde annonsene for avisen viktig finansiering av journalistikk, samtidig som redaksjonell uavhengighet ble opprettholdt. Over tid har markedsføringen utviklet seg på mange måter, og særlig den digitale revolusjonen har åpnet for nye løsninger. Vår avis ønsker å utvikle seg med lokale annonsører, og gjør dette ved å tilby markedsføringsløsninger som gir annonsørene god effekt.

Innholdsmarkedsføring er i ferd med å etablere seg som et virkningsfullt markedsføringsprodukt i både internasjonale og nasjonale medier. Gjort på riktig måte, er det vår oppfatning at dette er et godt og viktig produkt som også lokale annonsører skal få tilgang til.

Hvordan ser vi forskjell?

Innholdsmarkedsføring er et rent kommersielt produkt. Redaksjonen i vår avis har ingenting med dette å gjøre. Derfor er det også viktig at leserne ser og forstår forskjellen på redaksjonelt og kommersielt innhold. Kravet til slikt skille understrekes tydelig i de etiske retningslinjene for medier, kalt Vær Varsom-plakaten, og særlig punkt 2.6.

Kommersielt innhold skal være tydelig merket. Dette er hos oss gjort med merking på forsiden, med ordet «Annonse» i bildet. Ved å klikke på saken, kommer leseren til en side som er vesentlig annerledes i utforming enn redaksjonelt innhold. Toppen av siden er merket med «Annonsebilag», og øverst i teksten ligger en merking av at innholdet er innholdsmarkedsføring. Virksomheten som er avsender av budskapet er tydelig merket med logo.l.

Tydelighet

For vår avis er det viktig at leserne umiddelbart ser og forstår forskjellen på innholdsmarkedsføring og ordinært redaksjonelt innhold. Akkurat som for 100 år siden er avisens redaksjonelle integritet og uavhengighet er usedvanlig viktig for oss. Dersom noen opplever at skillet og merkingen er utydelig, vil vi høre det så snart som mulig. Det er viktig at lokalavisen kan tilby gode og effektive markedsføringsprodukter, men vi vil ikke gjøre det på bekostning av vår troverdighet.

Lukk

Få ny bil med en skikkelig vårpuss

Annonse fra Bodø Bilpleie AS

Gamle biler blir som nye etter et besøk hos Bodø Bilpleie AS. Nøkkelen er kvalitetsvask, rens og beskyttelse av interiør og lakk.

Finn Hermansen, Frank Normann og Alexander Johansen tar godt hånd om bilen din og forvandler den til en skinnende ny bil med god beskyttelse mot elementene.

Salt, sand og steinsprut tærer på bilen din. Det være seg om den er ny eller gammel. Både understell, karosseri og lakk utfordres av elementene gjennom en vinter. 

Det kan Bodø Bilpleie AS alt om. De vet også hva som må til for å pleie bilen tilbake til nærmest ny tilstand.

- Understellvask må til for å fjerne alt av salt og sand som har samlet seg gjennom vinteren. Så er det lakkbehandling for å få glans og beskyttelse av lakken, sier daglig leder Finn Hermansen.

Ditec, en god polerklut og Bodø Bilpleie AS er nøkkelen bak et godt resultat.

God lakkbeskyttelse

Nøkkelen er Ditec, middelet som er et komplett beskyttelses- og vedlikeholdsprogram for bilen din. 

- Firmaet Bodø Bilpleie ble etablert i 1989. På mine 30 år i faget har jeg sett mye komme og gå når det gjelder lakkbeskyttelse. Jeg kan med hånden på hjertet si det ikke finnes noe bedre enn Ditec. Beskyttelse av lakken med Ditec, gjør at du ikke trenger vokse lakken. Behandlingen beskytter også lakken mot salt og mindre steinsprang, sier han.

Produktet er så anerkjent at også forsikringsbransjen tar den på alvor.

- Skader du bilen din slik at den må lakkeres på nytt, dekker forsikringen en ny behandling med Ditec, sier Hermansen.

Har du en bruktbil som begynner å bli slitt i lakken? Vi shiner den opp.

Finn Hermansen

Dette ødelegger lakken

Denne lakken er ferdig behandlet med Ditec rens og beskyttelse, og skinner som om bilen var ny.

1. Sol og UV-stråling

2. Skittent regn

3. Småstein

4. Døde insekt

5. Fugleskitt

6. Veisalt

7. Asfalt og tjære

8. Bremsestøv

9. Sevje

Konsekvensen er følgende:

* Matt og stygg lakk

* Striper i lakken

* Flekker i lakken

* Må vaskes med sterke vaskemiddel

* Rustdannelse

Mindre vedlikehold

Ikke bare lakken, men også felgene nyter godt av en god beskyttelse og kyndig håndtering av kjøretøyet ditt. Noe Bodø Bilpleie AS sørger for.

Ditec beskytter også tekstil og skinn, ved at interiøret får en smuss- og vannavvisende overflate med god holdbarhet. Dette gjør igjen at interiøret trenger mindre vedlikehold, blir enklere å holde rent, hindrer tidlig aldring og sikrer lengre levetid. 

Unner du kjøretøyet ditt en slik behandling, får du ikke bare en vakker bil. Det bidrar også til at du letter vedlikeholdet - og alt i alt er en slik prioritering også miljøvennlig.


Ny og blank

Behandlingen foretrekkes av både private og næringslivet - og både gamle og nye biler.

- De aller fleste som kjøper en ny bil tenker på å beskytte lakken. Men har du en bruktbil som begynner å bli slitt? Vi shiner den opp slik at den ser ny og blank ut. Deretter forsegler vi lakken med Ditec, sier Hermansen.



Smører understellet med fett

Lakk og interiør er bare noe av stellet Bodø Bilpleie AS tar seg av. Motor og understell er også utsatt for slitasje.

- Understellbehandlingen vår er ekstremt bra og miljøvennlig. Vi har mye etterspørsel etter anti-rustbehandling. Det gjorde at vi for tre år siden begynte å sprøyte et lite antall understell med lanolinolje. Dette for å få erfaring om hvordan det fungerte. Det viser seg at fettet fra saueull er et ekstremt bra produkt; Fluidfilm. Den blir ikke bare værende på understellet etter at den er sprøytet på. Den stopper også rustprosessen, sier Hermansen.

Rustprosessen stoppes ved at oljen trekker inn til stålet. Dette gjør at rusten ikke kommer til. Derimot brytes den ned - og forsvinner. Vipps; så har du et rustfritt understell på bilen din. Og det på en miljøvennlig måte. Alle andre behandlinger er oljebaserte.

Fra et lite antall understell så langt, er planen å øke antallet.

- Vi anbefaler behandlingen varmt. Understellet blir sort - og det blir slutt på rustangrepene, sier Hermansen.

Vi tar oss av motoren din

Bodø Bilpleie AS tar seg av hele bilen din. 

I motoren tilbys følgende:

1. EGR-ventil

2. Partikkelfilter DPF

3. Chiptuning

Har du en liten bulk eller flere? Finn Hermansen har spesialisert og utstyrt seg med hele 89 verktøy for å rette dem ut uten å skade lakken.

Bodø Bilpleie AS i Bodø utfører alt innenfor profesjonelt bilpleie, samt reparasjon av slitte skinnseter, ratt, og bulkretting.

Redaksjonen i Avisa Nordland har ingen rolle i produksjonen av dette innholdet