Hva er innholdsmarkedsføring?

Innholdsmarkedsføring er et kommersielt annonseprodukt. Det betyr at det er en kommersiell aktør som skaper innhold som er av interesse for personer som virksomheten ønsker å nå ut til. Til dette kjøper de kommersiell markedsføringsplass i nettavisers annonsebilag, skilt fra redaksjonelt innhold.

God innholdsmarkedsføring gir leserne ny kunnskap og gode opplevelser. Gjennom dette bygges en relasjon mellom virksomheten og leseren, og virksomhetens omdømme og profil utvikles. Innholdet skal gi en merverdi for leseren, uavhengig av om man ønsker å forta kjøp. Innholdsmarkedsføring bruker tekst, bilder og eventuelt video som fortellerverktøy.

Hvorfor innholdsmarkedsføring?

For 100 år siden var det kontroversielt at avisen trykte annonser i avisen. Ved introduksjon var det for mange uvant. Siden det framgikk tydelig at annonsene ikke var redaksjonelt innhold, ble dette en viktig funksjon for lokalavisen av to årsaker. Det handlet om at lokalavisen kunne utvikle en arena som samlende torgfunksjon, en arena som førte til at lokale næringsdrivende nådde ut til sine kunder med sitt budskap. Derigjennom kunne de skape grunnlag for sin virksomhet og lokale arbeidsplasser.

I tillegg utgjorde annonsene for avisen viktig finansiering av journalistikk, samtidig som redaksjonell uavhengighet ble opprettholdt. Over tid har markedsføringen utviklet seg på mange måter, og særlig den digitale revolusjonen har åpnet for nye løsninger. Vår avis ønsker å utvikle seg med lokale annonsører, og gjør dette ved å tilby markedsføringsløsninger som gir annonsørene god effekt.

Innholdsmarkedsføring er i ferd med å etablere seg som et virkningsfullt markedsføringsprodukt i både internasjonale og nasjonale medier. Gjort på riktig måte, er det vår oppfatning at dette er et godt og viktig produkt som også lokale annonsører skal få tilgang til.

Hvordan ser vi forskjell?

Innholdsmarkedsføring er et rent kommersielt produkt. Redaksjonen i vår avis har ingenting med dette å gjøre. Derfor er det også viktig at leserne ser og forstår forskjellen på redaksjonelt og kommersielt innhold. Kravet til slikt skille understrekes tydelig i de etiske retningslinjene for medier, kalt Vær Varsom-plakaten, og særlig punkt 2.6.

Kommersielt innhold skal være tydelig merket. Dette er hos oss gjort med merking på forsiden, med ordet «Annonse» i bildet. Ved å klikke på saken, kommer leseren til en side som er vesentlig annerledes i utforming enn redaksjonelt innhold. Toppen av siden er merket med «Annonsebilag», og øverst i teksten ligger en merking av at innholdet er innholdsmarkedsføring. Virksomheten som er avsender av budskapet er tydelig merket med logo.l.

Tydelighet

For vår avis er det viktig at leserne umiddelbart ser og forstår forskjellen på innholdsmarkedsføring og ordinært redaksjonelt innhold. Akkurat som for 100 år siden er avisens redaksjonelle integritet og uavhengighet er usedvanlig viktig for oss. Dersom noen opplever at skillet og merkingen er utydelig, vil vi høre det så snart som mulig. Det er viktig at lokalavisen kan tilby gode og effektive markedsføringsprodukter, men vi vil ikke gjøre det på bekostning av vår troverdighet.

Lukk

Bodø By søker journalister og selger

Annonse fra Avisa Nordland

Avisa Nordland starter ny nettavis i Bodø under navnet BODØ BY. Avisen skal være en rendyrket byavis.

Bodø By har ansatt redaktør og søker nå tre nye og motiverte medarbeidere.


BODØ BY er en ny nettavis for Bodø under etablering. 

BODØ BY vil være eneste nettavis som bare dekker Bodø. 

BODØ BY er heleid av Avisa Nordland AS. 

BODØ BY vil ha tilhold i Avisa Nordlands lokaler i Central Atrium i Bodø, men skal jobbe som en frittstående og selvstendig organisasjon. Nettutgaven av BODØ BY skal finansieres av brukerbetaling og annonser. 

Alle abonnenter i Avisa Nordland vil ha fri tilgang til alt innhold i BODØ BY. 

BODØ BY vil utgi en månedlig papirutgave som totaldistribueres i Bodø.

To journalister

- Du har journalistisk erfaring og nyhetsteft.

- Du er full av pågangsmot, utadvendt, kreativ og har egne idèer.

- Du liker å jobbe med folk – med store saker og med små saker.

- Alle mennesker har noe å fortelle. Du er flink til å løfte historiene fram på en

engasjerende og respektfull måte

- Du jobber raskt og selvstendig

- Du er heldigital – fra topp til tå

- Du elsker konkurranse og er flink til å jobbe i team

Send din søknad til jeh@an.no innen 12. desember. Merk søknaden «Journalist».Selger

- Du er Bodø bys beste selger

- Du har evnen til å jobbe selvstendig

- Du er kreativ og ser alltid løsninger

- Du trives med å konkurrere og elsker å vinne

- Du har kraft til å stå på i en hektisk hverdag

- Du har digital innsikt og forståelse

Send din søknad til jb@an.no innen 12. desember. Merk søknaden «Selger».


Frilansere og bidragsytere

- Har du lyst til å bidra til Bodø By?

- Har du innspill eller ideer til den eneste nettavisa som bare dekker Bodø?

Send en epost til jeh@an.no


Hele annonsen ligger ute på an.no.


Kontakt gjerne Jan-Eirik Hanssen, tlf 951 33 820 om de redaksjonelle stillingene

og Jan Braastad, tlf 901 31 141 om selgerstillingen.

Redaksjonen i Avisa Nordland har ingen rolle i produksjonen av dette innholdet