Hva er innholdsmarkedsføring?

Innholdsmarkedsføring er et kommersielt annonseprodukt. Det betyr at det er en kommersiell aktør som skaper innhold som er av interesse for personer som virksomheten ønsker å nå ut til. Til dette kjøper de kommersiell markedsføringsplass i nettavisers annonsebilag, skilt fra redaksjonelt innhold.

God innholdsmarkedsføring gir leserne ny kunnskap og gode opplevelser. Gjennom dette bygges en relasjon mellom virksomheten og leseren, og virksomhetens omdømme og profil utvikles. Innholdet skal gi en merverdi for leseren, uavhengig av om man ønsker å forta kjøp. Innholdsmarkedsføring bruker tekst, bilder og eventuelt video som fortellerverktøy.

Hvorfor innholdsmarkedsføring?

For 100 år siden var det kontroversielt at avisen trykte annonser i avisen. Ved introduksjon var det for mange uvant. Siden det framgikk tydelig at annonsene ikke var redaksjonelt innhold, ble dette en viktig funksjon for lokalavisen av to årsaker. Det handlet om at lokalavisen kunne utvikle en arena som samlende torgfunksjon, en arena som førte til at lokale næringsdrivende nådde ut til sine kunder med sitt budskap. Derigjennom kunne de skape grunnlag for sin virksomhet og lokale arbeidsplasser.

I tillegg utgjorde annonsene for avisen viktig finansiering av journalistikk, samtidig som redaksjonell uavhengighet ble opprettholdt. Over tid har markedsføringen utviklet seg på mange måter, og særlig den digitale revolusjonen har åpnet for nye løsninger. Vår avis ønsker å utvikle seg med lokale annonsører, og gjør dette ved å tilby markedsføringsløsninger som gir annonsørene god effekt.

Innholdsmarkedsføring er i ferd med å etablere seg som et virkningsfullt markedsføringsprodukt i både internasjonale og nasjonale medier. Gjort på riktig måte, er det vår oppfatning at dette er et godt og viktig produkt som også lokale annonsører skal få tilgang til.

Hvordan ser vi forskjell?

Innholdsmarkedsføring er et rent kommersielt produkt. Redaksjonen i vår avis har ingenting med dette å gjøre. Derfor er det også viktig at leserne ser og forstår forskjellen på redaksjonelt og kommersielt innhold. Kravet til slikt skille understrekes tydelig i de etiske retningslinjene for medier, kalt Vær Varsom-plakaten, og særlig punkt 2.6.

Kommersielt innhold skal være tydelig merket. Dette er hos oss gjort med merking på forsiden, med ordet «Annonse» i bildet. Ved å klikke på saken, kommer leseren til en side som er vesentlig annerledes i utforming enn redaksjonelt innhold. Toppen av siden er merket med «Annonsebilag», og øverst i teksten ligger en merking av at innholdet er innholdsmarkedsføring. Virksomheten som er avsender av budskapet er tydelig merket med logo.l.

Tydelighet

For vår avis er det viktig at leserne umiddelbart ser og forstår forskjellen på innholdsmarkedsføring og ordinært redaksjonelt innhold. Akkurat som for 100 år siden er avisens redaksjonelle integritet og uavhengighet er usedvanlig viktig for oss. Dersom noen opplever at skillet og merkingen er utydelig, vil vi høre det så snart som mulig. Det er viktig at lokalavisen kan tilby gode og effektive markedsføringsprodukter, men vi vil ikke gjøre det på bekostning av vår troverdighet.

Lukk

- Vi vil gjerne ha DEG som driftssjef

Annonse fra Nordland Betong A/S

Nordland Betong A/S leter etter deg som vil være driftssjef hos oss. Vi har et bra arbeidsmiljø og et bra utviklingsmiljø.

Nordland Betong – 70 års tung tilstedeværelse.

Nordland Betongindustri ble etablert i 1947 i dagens Bodø sentrum. Virksomheten baserte seg på produksjon av vibroblokk , nopsastein, samt salg av sand, grus og betongtilslag.

62 år etter oppstarten, altså i 2009, bytter vi navn til Nordland Betong, og oppdaterer vår profil og logo for å møte tidens utvikling.

2 år etter åpner vi landets mest moderne fabrikk for produksjon av markbetong på Langstranda i Bodø.

Vi kan friste med et godt arbeidsmiljø, utfordrende og spennende arbeidsoppgaver i en offensiv bransje.


Vi søker deg som:

Vil bidra til et produktivt og godt arbeidsmiljø

Har en teknisk bakgrunn, gjerne ingeniør

Erfaring fra betongbransjen er en fordel, men ikke en forutsetning

Har driftserfaring, helst fra industrien

Er god på kommunikasjon (muntlig og skriftlig) og samhandling

Har god arbeidskapasitet og personlig driv

Trives med å utvide egen kompetanse (Nordland Betong vil også legge til rette for dette).


Som driftssjef hos oss blir du med å støpe kursen mot videre vekst og en grønnere produksjon for fremtiden. Vi er miljøsertifisert (ISO 14001), og svært opptatt av at vi som en ledende aktør i betongbransjen i nord tar ansvar for å kutte karbonavtrykket.

Stillingen inngår i bedriftens ledergruppe.


Spørsmål om stillingen kan rettes til:

Bertil Zahl, bertil@trollfjordconsulting.no mobil 901 31 050

Tore Mosand, daglig leder tm@nordlandbetong.no mobil 480 72 920

Søknad med CV og referanser sendes til begge ovennevnte epost-adresser.

Søknadsfrist: 30. november 2018.

Redaksjonen i Avisa Nordland har ingen rolle i produksjonen av dette innholdet