Hva er innholdsmarkedsføring?

Innholdsmarkedsføring er et kommersielt annonseprodukt. Det betyr at det er en kommersiell aktør som skaper innhold som er av interesse for personer som virksomheten ønsker å nå ut til. Til dette kjøper de kommersiell markedsføringsplass i nettavisers annonsebilag, skilt fra redaksjonelt innhold.

God innholdsmarkedsføring gir leserne ny kunnskap og gode opplevelser. Gjennom dette bygges en relasjon mellom virksomheten og leseren, og virksomhetens omdømme og profil utvikles. Innholdet skal gi en merverdi for leseren, uavhengig av om man ønsker å forta kjøp. Innholdsmarkedsføring bruker tekst, bilder og eventuelt video som fortellerverktøy.

Hvorfor innholdsmarkedsføring?

For 100 år siden var det kontroversielt at avisen trykte annonser i avisen. Ved introduksjon var det for mange uvant. Siden det framgikk tydelig at annonsene ikke var redaksjonelt innhold, ble dette en viktig funksjon for lokalavisen av to årsaker. Det handlet om at lokalavisen kunne utvikle en arena som samlende torgfunksjon, en arena som førte til at lokale næringsdrivende nådde ut til sine kunder med sitt budskap. Derigjennom kunne de skape grunnlag for sin virksomhet og lokale arbeidsplasser.

I tillegg utgjorde annonsene for avisen viktig finansiering av journalistikk, samtidig som redaksjonell uavhengighet ble opprettholdt. Over tid har markedsføringen utviklet seg på mange måter, og særlig den digitale revolusjonen har åpnet for nye løsninger. Vår avis ønsker å utvikle seg med lokale annonsører, og gjør dette ved å tilby markedsføringsløsninger som gir annonsørene god effekt.

Innholdsmarkedsføring er i ferd med å etablere seg som et virkningsfullt markedsføringsprodukt i både internasjonale og nasjonale medier. Gjort på riktig måte, er det vår oppfatning at dette er et godt og viktig produkt som også lokale annonsører skal få tilgang til.

Hvordan ser vi forskjell?

Innholdsmarkedsføring er et rent kommersielt produkt. Redaksjonen i vår avis har ingenting med dette å gjøre. Derfor er det også viktig at leserne ser og forstår forskjellen på redaksjonelt og kommersielt innhold. Kravet til slikt skille understrekes tydelig i de etiske retningslinjene for medier, kalt Vær Varsom-plakaten, og særlig punkt 2.6.

Kommersielt innhold skal være tydelig merket. Dette er hos oss gjort med merking på forsiden, med ordet «Annonse» i bildet. Ved å klikke på saken, kommer leseren til en side som er vesentlig annerledes i utforming enn redaksjonelt innhold. Toppen av siden er merket med «Annonsebilag», og øverst i teksten ligger en merking av at innholdet er innholdsmarkedsføring. Virksomheten som er avsender av budskapet er tydelig merket med logo.l.

Tydelighet

For vår avis er det viktig at leserne umiddelbart ser og forstår forskjellen på innholdsmarkedsføring og ordinært redaksjonelt innhold. Akkurat som for 100 år siden er avisens redaksjonelle integritet og uavhengighet er usedvanlig viktig for oss. Dersom noen opplever at skillet og merkingen er utydelig, vil vi høre det så snart som mulig. Det er viktig at lokalavisen kan tilby gode og effektive markedsføringsprodukter, men vi vil ikke gjøre det på bekostning av vår troverdighet.

Lukk

Bytt ut gulvet ditt og hele rommet får en ny glød

Annonse fra Byggmakker Gunvald Johansen

Utvalget av gulv er større enn noen gang. Er gulvet ditt slitt, eller matcher det kanskje ikke resten av huset? Hos Byggmakker finner du et bredt utvalg av kvalitetsgulv og det du trenger for å få jobben gjort. De kan til og med hjelpe deg med å gå jobben gjort.

Utvalget og kvaliteten på gulv har økt betydelig de siste årene. Derfor finner du et bredt utvalg av kvalitetsgulv i alle prisklasser i utstillingen hos Byggmakker Gunvald Johansen. Der treffer du fagpersoner som guider deg gjennom hele prosessen fra anbefalinger om type gulv, tilbehøret du trenger til å legge gulvet de hjelper deg også å få kontakt med kvalifiserte håndverkere som kan gjøre hele jobben for deg.

Korklaminat er det nyeste og heteste gulvalternativet.

Gangen må tåle fukt

Jonas Bringslimark hos Byggmakker synes folk flest er godt orientert om hvilke gulv som bør gå hvor.

- I gangen må du legge noe som tåler fukt og slitasje. Enten et vinylgulv eller en god laminat. Hvis du ikke vil ha flis. Det har vi også i vårt utvalg, sier han.

Legger du laminat i gangen må du velge en variant som tåler fukt – du finner et bredt utvalg i butikken.

- Det har skjedd mye de siste årene. Spesielt laminat har bedre låser, en sterkere overflate og bedre fuktbeskyttelse. Kvaliteten er vesentlig bedre enn for få år siden, sier Bringslimark.

Vinyl selges i hovedsak til gang, våtrom og boder. En gunstig pris og en god kvalitet gjør at mange også velger å legge vinylgulv i andre rom. Vinylgulv tåler vann bedre enn andre gulv, er lett og holde rent og fins i mange spreke farger og mønstre.

- Enklere rengjøring er den store fordelen med vinyl. Vi har ikke alt i butikken, men vi bestiller gjerne det du vil ha, sier Bringslimark.

Riktig rengjøring av laminat og parkett er avgjørende for holdbarheten.

Vær forsiktig når du rengjør

Både vinyl, laminat og parkett har lang holdbarhet. Men riktig vedlikehold er viktig for å holde gulvet fint i mange år. 

Mens du kan fylle vaskebøtten og finne fram gulvklut og langskaft til vinylgulvene, må du bytte dette ut med tørrmopp på laminat og parkett.  Av hensyn til gulvet bør du også følge med på luftfuktigheten.

- Fyrer du med varmepumpe, elektrisk panelovn og av og til med ved, blir det tørrere luft. Dette påvirker gulvet ditt, sier Bringslimark. 

Om luftfuktigheten er lavere enn 40 prosent anbefaler Bringslimark å kjøpe og sette inn en luftfukter.

Byggmakker har både måleinstrumenter og luftfuktere.Slitt? Bytt

Mens de fleste parkettgulv kan slipes ned og lakkes opp, må vinylgulv og laminat byttes ut når de blir slitt. Men det er viktig å behandle gulvet etter hvilken type gulv du har.

- Det finnes ulike parkett. Noen kan slipes to ganger, noen en - og noen kan bare lakkes og ikke slipes. Men de fleste velger å legge et nytt gulv. Det koster fort like mye å slipe ned og lakke, som å legge nytt, sier Bringslimark.

Trend: Hvitlaserte parkettgulv er trendy i høst.

Skal du legge nytt gulv har Bringslimark følgende viktige råd:

- Husk at underlaget representerer resultatet. Det må være rent og jevnt. Derfor må du rette opp skjevheter og skøyter før du klikker på plass det nye gulvet, sier han.

Tips: Nå kan du kjøpe lister i samme farge som gulvet.

Dette trenger du til gulvleggingen: Bankekloss og en gummihammer.

- Husk å legg gulvbordene 5-10 mm fra vegg.

Tips: Alt av nye tre- og laminatgulv må akklimatiseres i ett til to døgn i rommet hvor de skal legges.

Vil du vite mer om gulv, se her: Tarkett og Berry Alloc.

Vinylgulvet Aquarelle Istanbul er populært.
Byggmakker Gunvald Johansen har flis både til gulv og vegg.
Veggflis til både kjøkkenbenk og bad.

Byggmakker i Bodø er en del av konsernet Gunvald Johansen, og ble etablert i 1996. Med sine ca. 8000 m2 og "drive-in" lager er dette et av landets største og mest moderne byggevarehus.

Velkommen til oss i Olav Vs gate 92.

Redaksjonen i Avisa Nordland har ingen rolle i produksjonen av dette innholdet