Hva er innholdsmarkedsføring?

Innholdsmarkedsføring er et kommersielt annonseprodukt. Det betyr at det er en kommersiell aktør som skaper innhold som er av interesse for personer som virksomheten ønsker å nå ut til. Til dette kjøper de kommersiell markedsføringsplass i nettavisers annonsebilag, skilt fra redaksjonelt innhold.

God innholdsmarkedsføring gir leserne ny kunnskap og gode opplevelser. Gjennom dette bygges en relasjon mellom virksomheten og leseren, og virksomhetens omdømme og profil utvikles. Innholdet skal gi en merverdi for leseren, uavhengig av om man ønsker å forta kjøp. Innholdsmarkedsføring bruker tekst, bilder og eventuelt video som fortellerverktøy.

Hvorfor innholdsmarkedsføring?

For 100 år siden var det kontroversielt at avisen trykte annonser i avisen. Ved introduksjon var det for mange uvant. Siden det framgikk tydelig at annonsene ikke var redaksjonelt innhold, ble dette en viktig funksjon for lokalavisen av to årsaker. Det handlet om at lokalavisen kunne utvikle en arena som samlende torgfunksjon, en arena som førte til at lokale næringsdrivende nådde ut til sine kunder med sitt budskap. Derigjennom kunne de skape grunnlag for sin virksomhet og lokale arbeidsplasser.

I tillegg utgjorde annonsene for avisen viktig finansiering av journalistikk, samtidig som redaksjonell uavhengighet ble opprettholdt. Over tid har markedsføringen utviklet seg på mange måter, og særlig den digitale revolusjonen har åpnet for nye løsninger. Vår avis ønsker å utvikle seg med lokale annonsører, og gjør dette ved å tilby markedsføringsløsninger som gir annonsørene god effekt.

Innholdsmarkedsføring er i ferd med å etablere seg som et virkningsfullt markedsføringsprodukt i både internasjonale og nasjonale medier. Gjort på riktig måte, er det vår oppfatning at dette er et godt og viktig produkt som også lokale annonsører skal få tilgang til.

Hvordan ser vi forskjell?

Innholdsmarkedsføring er et rent kommersielt produkt. Redaksjonen i vår avis har ingenting med dette å gjøre. Derfor er det også viktig at leserne ser og forstår forskjellen på redaksjonelt og kommersielt innhold. Kravet til slikt skille understrekes tydelig i de etiske retningslinjene for medier, kalt Vær Varsom-plakaten, og særlig punkt 2.6.

Kommersielt innhold skal være tydelig merket. Dette er hos oss gjort med merking på forsiden, med ordet «Annonse» i bildet. Ved å klikke på saken, kommer leseren til en side som er vesentlig annerledes i utforming enn redaksjonelt innhold. Toppen av siden er merket med «Annonsebilag», og øverst i teksten ligger en merking av at innholdet er innholdsmarkedsføring. Virksomheten som er avsender av budskapet er tydelig merket med logo.l.

Tydelighet

For vår avis er det viktig at leserne umiddelbart ser og forstår forskjellen på innholdsmarkedsføring og ordinært redaksjonelt innhold. Akkurat som for 100 år siden er avisens redaksjonelle integritet og uavhengighet er usedvanlig viktig for oss. Dersom noen opplever at skillet og merkingen er utydelig, vil vi høre det så snart som mulig. Det er viktig at lokalavisen kan tilby gode og effektive markedsføringsprodukter, men vi vil ikke gjøre det på bekostning av vår troverdighet.

Lukk

Slik får du en god natts søvn

Annonse fra Avisa Nordland

Sliter du med nattesøvnen kan et mørkt rom gi deg natten tilbake.

Selv om du sover med øynene igjen, kan lys fra gatelykter og biler utenfor påvirke hjernens produksjon av melatonin; stoffet som styrer søvnrytmen. Lys mot øynene vil signalisere til hjernen at det ikke lenger er natt – og resultatet er at du sover mer overfladisk og urolig.

Folkehelseinstituttet rapporterer om at én av sju voksne har kroniske søvnvansker. Om lag én av tre har ukentlige søvnproblemer. Vi sover mindre og mer uryddig, mye takket være blått lys om kvelden fra tv-er, mobiler og nettbrett.

Forskning viser at vedvarende søvnvansker kan gi helseplager.

Norsk Helseinformatikk skiller mellom to ulike typer plager.

1. Det finnes ingen ytre årsak til søvnplagene - verken underliggende sykdom eller ytre faktor.

2. Den andre gruppen kalles sekundær søvnløshet. Søvnløsheten skyldes en underliggende sykdom eller årsak. Det kan være leggkramper om natta, polypper i nesa og pustevansker om natta. Det kan være medisiner eller andre ytre forhold som forstyrrer søvnen. Det finnes en lang rekke årsaker.

Andre tips til en god natts søvn:

- Ikke ha mobiltelefonen på soverommet.

- Ikke bruk soverommet til jobb.

- Senk temperaturen på soverommet.

- Ro deg ned før du legger deg.

- Legg deg tidlig og stå opp tidlig, i stedet for å legge deg sent og stå opp sent.

- Ikke snooze; sett vekkerklokka noen meter fra senga slik at du må stå opp for å slå av alarmen.Normal varighet av søvn

En voksen person sover i gjennomsnitt ca. 7 timer hver natt

Dersom man fungerer bra om dagen, det vil si ikke føler seg trett og presterer normalt, har det vært tilstrekkelig søvn.

Redaksjonen i Avisa Nordland har ingen rolle i produksjonen av dette innholdet