Hva er innholdsmarkedsføring?

Innholdsmarkedsføring er et kommersielt annonseprodukt. Det betyr at det er en kommersiell aktør som skaper innhold som er av interesse for personer som virksomheten ønsker å nå ut til. Til dette kjøper de kommersiell markedsføringsplass i nettavisers annonsebilag, skilt fra redaksjonelt innhold.

God innholdsmarkedsføring gir leserne ny kunnskap og gode opplevelser. Gjennom dette bygges en relasjon mellom virksomheten og leseren, og virksomhetens omdømme og profil utvikles. Innholdet skal gi en merverdi for leseren, uavhengig av om man ønsker å forta kjøp. Innholdsmarkedsføring bruker tekst, bilder og eventuelt video som fortellerverktøy.

Hvorfor innholdsmarkedsføring?

For 100 år siden var det kontroversielt at avisen trykte annonser i avisen. Ved introduksjon var det for mange uvant. Siden det framgikk tydelig at annonsene ikke var redaksjonelt innhold, ble dette en viktig funksjon for lokalavisen av to årsaker. Det handlet om at lokalavisen kunne utvikle en arena som samlende torgfunksjon, en arena som førte til at lokale næringsdrivende nådde ut til sine kunder med sitt budskap. Derigjennom kunne de skape grunnlag for sin virksomhet og lokale arbeidsplasser.

I tillegg utgjorde annonsene for avisen viktig finansiering av journalistikk, samtidig som redaksjonell uavhengighet ble opprettholdt. Over tid har markedsføringen utviklet seg på mange måter, og særlig den digitale revolusjonen har åpnet for nye løsninger. Vår avis ønsker å utvikle seg med lokale annonsører, og gjør dette ved å tilby markedsføringsløsninger som gir annonsørene god effekt.

Innholdsmarkedsføring er i ferd med å etablere seg som et virkningsfullt markedsføringsprodukt i både internasjonale og nasjonale medier. Gjort på riktig måte, er det vår oppfatning at dette er et godt og viktig produkt som også lokale annonsører skal få tilgang til.

Hvordan ser vi forskjell?

Innholdsmarkedsføring er et rent kommersielt produkt. Redaksjonen i vår avis har ingenting med dette å gjøre. Derfor er det også viktig at leserne ser og forstår forskjellen på redaksjonelt og kommersielt innhold. Kravet til slikt skille understrekes tydelig i de etiske retningslinjene for medier, kalt Vær Varsom-plakaten, og særlig punkt 2.6.

Kommersielt innhold skal være tydelig merket. Dette er hos oss gjort med merking på forsiden, med ordet «Annonse» i bildet. Ved å klikke på saken, kommer leseren til en side som er vesentlig annerledes i utforming enn redaksjonelt innhold. Toppen av siden er merket med «Annonsebilag», og øverst i teksten ligger en merking av at innholdet er innholdsmarkedsføring. Virksomheten som er avsender av budskapet er tydelig merket med logo.l.

Tydelighet

For vår avis er det viktig at leserne umiddelbart ser og forstår forskjellen på innholdsmarkedsføring og ordinært redaksjonelt innhold. Akkurat som for 100 år siden er avisens redaksjonelle integritet og uavhengighet er usedvanlig viktig for oss. Dersom noen opplever at skillet og merkingen er utydelig, vil vi høre det så snart som mulig. Det er viktig at lokalavisen kan tilby gode og effektive markedsføringsprodukter, men vi vil ikke gjøre det på bekostning av vår troverdighet.

Lukk

Slik skal Lenvik kommune møte fremtiden

Annonse fra Lenvik Kommune

Lenvik kommune er inne i en positiv utvikling. I 2020 blir kommunen, sammen med Berg, Torsken og Tranøy til Senja kommune, og vil da bli Nord-Norges største på sjømat, med en årlig eksport på nær 8 milliarder! Kommunen har en ambisiøs satsing på digitale muligheter innen pedagogikk og velferdsteknologi.

Lenvik kommune satser offensivt på næringsutvikling, skole og velferdsteknologi fremover. Vi har mange muligheter hos oss og søker deg som ønsker å være med å utvikle en kommune det er godt å arbeide og bo i.

En JA-kommune for næringslivet

SalMars planlagte etablering av lakseslakteriet InnovaNor på Klubben næringspark, vil generere private og offentlige investeringer for om lag en milliard kroner de neste par årene. Dette befester regionens posisjon som en av de ledende på sjømat, og Lenvik kommune tar en aktiv rolle for å bidra til å tilrettelegge for denne næringsutviklingen, både her og i regionsenteret Finnsnes.  

MODERNE LAKSESLAKTERI: SalMars nye anlegg vil bidra til økt verdiskapning og flere arbeidsplasser i kommunen. (Foto: SalMar)

Vi skal være en JA-kommune for et voksende næringsliv.

HEGE VIGSTAD, NÆRINGSSJEF

Lenvik skal de neste to årene i tillegg investere for en halv milliard kroner i nye bygninger og infrastruktur, på land og sjø. Dette inkluderer ny brannstasjon, skole, kaier, bredbånd, vann og avløp.


DIGITAL HVERDAG: Barna bruker lærebrett på skolen, et tiltak som skal gjøre elevene godt rustet for den digitale verden vi lever i.

Ny pedagogikk i Lenvikskolen

Lenvikskolen har en visjon om å være i førersetet når det gjelder utviklingen av en moderne skole. Vi innførte i 2017 iPad som lærebrett for alle 1500 elever, hvor disse erstatter mange av bøkene. Dette er den største satsingen i Lenvikskolen noensinne og revolusjonerer det pedagogiske arbeidet som gjøres i kommunen. Lenvik kommune ser allerede positive effekter av satsingen på STL+ pedagogikk og nye læringsmetoder i skolen. Les mer om lærebrettsatsningen her.

Livsglede og "varme hender" 

Lenvik kommune ønsker å bruke de menneskelige ressursene og «varme hendene» innenfor helse og omsorg på best mulig måte. Ved å aktivt satse på bruk av velferdsteknologi, får vi frigjort menneskelig og økonomiske ressurser, og kan legge til rette for at den enkelte kan leve og bo selvstendig lengst mulig, og forbedre pasientsikkerheten i helsetjenesten. Bruk av nasjonalt anbefalte velferdsteknologiske løsninger viser at kommunen tar sine brukere og pasienters trygghet og velferd alvorlig. Les mer om satsning på velferdsteknologi på vår hjemmeside.

Å LEVE SELVSTENDIG: Lenvik kommune legger til rette for at de eldre skal kunne leve selvstendig.

Gjennom satsning på Livsgledesykehjem legges det innsats i å skape et godt hjem for de som trenger det. Med stort hjerterom og en levende hverdag hvor besøk fra dyr, frivillige, barn og unge skaper vi livsglede for våre eldre.

Ledige stillinger i Lenvik Kommune

Næring og tekniske tjenester

Prosjektleder klubben næringspark Søknadsfrist: 01.11.18

Eiendomsutvikler Søknadsfrist: 01.11.18

Prosjektleder bygg og infrastruktur Søknadsfrist: 01.11.18

Byggesaksbehandler Søknadsfrist: 01.11.18

Oppvekst

Lærere ved Finnsnes Barneskole Søknadsfrist: 21.10.18

Lærer ved Kårvik skole Søknadsfrist: 01.11.18

Lærere ved Senter for læring og integrering Søknadsfrist: 01.11.18

Miljøterapeuter ved Senter for læring og integrering Søknadsfrist: 01.11.18

Miljøarbeidere ved Senter for læring og integrering Søknadsfrist: 01.11.18

Nattevakter ved Senter for læring og integrering Søknadsfrist: 01.11.18

Helse

Sykepleiere Finnsnes omsorgssenter Søknadsfrist: 05.11.18

Sykepleier Hjemmetjenesten Søknadsfrist: 05.11.18

Helsefagarbeidere i Hjemmetjenesten Søknadsfrist: 05.11.18

Regnskap

Regnskapskontrollør ved Kemneren Søknadsfrist: 31.10.18

Redaksjonen i Avisa Nordland har ingen rolle i produksjonen av dette innholdet