Hva er innholdsmarkedsføring?

Innholdsmarkedsføring er et kommersielt annonseprodukt. Det betyr at det er en kommersiell aktør som skaper innhold som er av interesse for personer som virksomheten ønsker å nå ut til. Til dette kjøper de kommersiell markedsføringsplass i nettavisers annonsebilag, skilt fra redaksjonelt innhold.

God innholdsmarkedsføring gir leserne ny kunnskap og gode opplevelser. Gjennom dette bygges en relasjon mellom virksomheten og leseren, og virksomhetens omdømme og profil utvikles. Innholdet skal gi en merverdi for leseren, uavhengig av om man ønsker å forta kjøp. Innholdsmarkedsføring bruker tekst, bilder og eventuelt video som fortellerverktøy.

Hvorfor innholdsmarkedsføring?

For 100 år siden var det kontroversielt at avisen trykte annonser i avisen. Ved introduksjon var det for mange uvant. Siden det framgikk tydelig at annonsene ikke var redaksjonelt innhold, ble dette en viktig funksjon for lokalavisen av to årsaker. Det handlet om at lokalavisen kunne utvikle en arena som samlende torgfunksjon, en arena som førte til at lokale næringsdrivende nådde ut til sine kunder med sitt budskap. Derigjennom kunne de skape grunnlag for sin virksomhet og lokale arbeidsplasser.

I tillegg utgjorde annonsene for avisen viktig finansiering av journalistikk, samtidig som redaksjonell uavhengighet ble opprettholdt. Over tid har markedsføringen utviklet seg på mange måter, og særlig den digitale revolusjonen har åpnet for nye løsninger. Vår avis ønsker å utvikle seg med lokale annonsører, og gjør dette ved å tilby markedsføringsløsninger som gir annonsørene god effekt.

Innholdsmarkedsføring er i ferd med å etablere seg som et virkningsfullt markedsføringsprodukt i både internasjonale og nasjonale medier. Gjort på riktig måte, er det vår oppfatning at dette er et godt og viktig produkt som også lokale annonsører skal få tilgang til.

Hvordan ser vi forskjell?

Innholdsmarkedsføring er et rent kommersielt produkt. Redaksjonen i vår avis har ingenting med dette å gjøre. Derfor er det også viktig at leserne ser og forstår forskjellen på redaksjonelt og kommersielt innhold. Kravet til slikt skille understrekes tydelig i de etiske retningslinjene for medier, kalt Vær Varsom-plakaten, og særlig punkt 2.6.

Kommersielt innhold skal være tydelig merket. Dette er hos oss gjort med merking på forsiden, med ordet «Annonse» i bildet. Ved å klikke på saken, kommer leseren til en side som er vesentlig annerledes i utforming enn redaksjonelt innhold. Toppen av siden er merket med «Annonsebilag», og øverst i teksten ligger en merking av at innholdet er innholdsmarkedsføring. Virksomheten som er avsender av budskapet er tydelig merket med logo.l.

Tydelighet

For vår avis er det viktig at leserne umiddelbart ser og forstår forskjellen på innholdsmarkedsføring og ordinært redaksjonelt innhold. Akkurat som for 100 år siden er avisens redaksjonelle integritet og uavhengighet er usedvanlig viktig for oss. Dersom noen opplever at skillet og merkingen er utydelig, vil vi høre det så snart som mulig. Det er viktig at lokalavisen kan tilby gode og effektive markedsføringsprodukter, men vi vil ikke gjøre det på bekostning av vår troverdighet.

Lukk

Unn deg et lekkert og praktisk bad til vinteren

Annonse fra Norfloor Bodø

Direkte fra Italia; store og trendy fliser kombinert med designmøbler. Inger, Steinar og Tom er klare til å gi deg akkurat det badet du ønsker deg.

I høst skal det være store, matte og rustikke fliser. Norfloor i Bodø har alt du trenger for både å få et trendy, men også praktisk og varmt bad.

- Vi leverer komplette bad, alt fra fliser, innredninger, varmekabler og vvs, sier avdelingsleder Steinar Saksenvik i Norfloor Bodø.


Siw Sønvinsen i Bodø har valgt store fliser i kombinasjon med dekorfliser fra Norfloor. - Jeg har fått en helt annen romfølelse nå, sier hun. (Foto: Lise Fagerbakk)
Siw Sønvinsen har valgt fliser i rustikk stil på det lille badet. Samtidig er dusjen markert med dekorfliser. Dusjdørene går an å vende innover for å gi det badet mer gulvplass.

Renoverte hele badet

Trenden er større og større fliser. Mens folk flest for få år siden ville ha 10x10 og 20x20, går flere og flere nå for 60x60 eller større.

Selv på små bad fungerer store fliser bedre enn små. Ganske enkelt fordi store fliser gir større romfølelse og vil gi færre fuger med tanke på rengjøring.

Siw Sønvinsen har nylig renovert sitt lille bad på fire kvadratmeter i boligen i Rønvik i Bodø. Hun har lagt store fliser både på gulv og vegg, kombinert med dekorfliser.

- Tidligere var det våtromsbelegg både på gulv og vegg. Nå har jeg i tillegg en smalere vask, og dusjdørene går an å vende innover. Jeg har fått en helt ny romfølelse, sier hun.

Flisene kommer fra Norfloor, og er lagt av en fagmann.

- Jeg valgte en rustikk stil for å skape litt liv. Jeg har de samme flisene på brannmuren i kjelleren, og pipen. Dette for å skape en gjennomgående stil i huset, forteller hun.

Sønvinsen har pusset opp det meste av huset selv, men badet er utført av fagfolk.

- Det som er viktig med bad, er at arbeidet blir utført av folk med våtromssertifikat. Jeg har en erklæring om dette, noe som vil gjøre at jeg får erstatning fra forsikringsselskapet dersom det skulle skje noe, sier hun.

Tips: Du kan få flis opp til 3,6 x 1,6 meter.

Fliser fra Italia

Norfloor jobber med de fremste produktdesignene i verden når det gjelder utvikling av nye fliseserier som lanseres hvert eneste år gjennom våre sammarbeidsprodusenter, som Norfloor er alene om å representere i Norge.

- Italia har holdt på med flis lengst, og vi tar produktene fra de største produsentene.

Les mer om de ulike flisene her.

Flisene er ikke bare større nå, de er matte. De settes gjerne opp i kombinasjon med dekorflis, som her. De store flisene er Stonedesign chalk, mens stavmosaikken t.v er Stonedesign Ash fra Terratinta. Badekaret kommer fra norske Sanipro, mens armaturet kommer fra italienske Gessi.

Legg en frostsikker uteplass

Mange velger å legge flis utendørs, noe som kan være utfordrende med tanke på frostsprengning i det klimaet vi har. Med systemgulv fra Spesialverktøy vil dette problemet ikke være et tema. Fordelene med dette systemet vil være:

Ingen graving og betongarbeid

Du slipper lim og fug

Raskt og rimelig

Passer både for fliser og tregulv

Kan justeres i ettertid

Dekker høyder fra 5-1020 mm.


BRUKSOMRÅDER:

· Fliser, betongflis,steinfliser,planker,kompositt

· Terrasse/platting av tre eller flis

· Ved bassenger eller badestamper

· Takterrasser

· Gangstier i hage

Fossefall fra taket

Valgene er mange. Størrelsen på flisene, type møbel, dusj, badekar og armatur. Dekorfliser i et utall varianter finnes hos Norfloor. De bryter opp inntrykket, og har kommet for å bli.

Flere badekar og dusjer her.

Finn ideer til kvalitetsbadet her.

Mange velger en stripe dekor. Andre vil ha større felt, for eksempel i dusjen. Alt kan leveres.

Det gjelder også armatur, hvor trenden nå går i retning gull og sort.

Ulike løsninger for dusjen endrer seg også.

- Du kan få dusjen innfelt i taket, med lys og ulike funksjoner. Som fossefall. Det er spa-følelsen produsenten her er ute etter, forteller Inger Hafeld.

Tips: Hva med et bilde av deg selv i mosaikk på baderomsveggen?

Mosaikk brukes ofte på gulv i dusjsone og her som en dekor/effekt på vegg. Flisene som er brukt er serien Industrial fra Floorgres mens takdusjen kommer fra den italienske produsenten Newform.

Treimitasjoner

Hos Norfloor får du fagrådene du trenger når du skal investere i et nytt bad. Vi er også behjelpelig med å skaffe godkjente håndverkere om det trengs.

Det finnes fliser i alle prisklasser, strukturer, farger og størrelser. Noe flere og flere oppdager.

- Vi selger mye flis i treimitasjon. Folk velger dette i stedet for parkett. Det legges på stue, kjøkken eller bad. De er veldig populære, forteller Saksenvik.

Råd: Veggfliser kan kun legges på vegg. Gulvfliser kan både legges på gulv og vegg.

Med lokale håndverkere, litt på lager selv og hovedlager i Halden - har Norfloor i Bodø kort leveringstid på de fleste produktene.

Tips: Ikke gjør arbeidet på våtrommet selv. Går det galt får du ikke noe igjen på forsikringen. Bruk godkjente håndverkere.

Se ulike bilder her.

Norfloor har gode tilbud ut oktober. Kom innom!
Flisene Cotton Candy fåes i flere farger og danner en fin struktur i dusjen.

Norfloor-kjeden, etablert i 1979, er Norges eldste og ledende leverandør av kvalitetsfliser og tilhørende produkter, i det private og profesjonelle byggmarkedet. Hvis du går med drømmer om nye spennende planer for hjem eller fritidsbolig, bør du ta turen innom nærmeste Norfloor butikk!

Fliser er vårt fag! Den faglige kompetanse, service, veiledning og garanti vi kan gi deg på flis, VVS og baderomsmøbler, tilbehør og kjemiske produkter gir deg trygghet for at du får løsninger som du garantert blir fornøyd med.

Redaksjonen i Avisa Nordland har ingen rolle i produksjonen av dette innholdet