Hva er innholdsmarkedsføring?

Innholdsmarkedsføring er et kommersielt annonseprodukt. Det betyr at det er en kommersiell aktør som skaper innhold som er av interesse for personer som virksomheten ønsker å nå ut til. Til dette kjøper de kommersiell markedsføringsplass i nettavisers annonsebilag, skilt fra redaksjonelt innhold.

God innholdsmarkedsføring gir leserne ny kunnskap og gode opplevelser. Gjennom dette bygges en relasjon mellom virksomheten og leseren, og virksomhetens omdømme og profil utvikles. Innholdet skal gi en merverdi for leseren, uavhengig av om man ønsker å forta kjøp. Innholdsmarkedsføring bruker tekst, bilder og eventuelt video som fortellerverktøy.

Hvorfor innholdsmarkedsføring?

For 100 år siden var det kontroversielt at avisen trykte annonser i avisen. Ved introduksjon var det for mange uvant. Siden det framgikk tydelig at annonsene ikke var redaksjonelt innhold, ble dette en viktig funksjon for lokalavisen av to årsaker. Det handlet om at lokalavisen kunne utvikle en arena som samlende torgfunksjon, en arena som førte til at lokale næringsdrivende nådde ut til sine kunder med sitt budskap. Derigjennom kunne de skape grunnlag for sin virksomhet og lokale arbeidsplasser.

I tillegg utgjorde annonsene for avisen viktig finansiering av journalistikk, samtidig som redaksjonell uavhengighet ble opprettholdt. Over tid har markedsføringen utviklet seg på mange måter, og særlig den digitale revolusjonen har åpnet for nye løsninger. Vår avis ønsker å utvikle seg med lokale annonsører, og gjør dette ved å tilby markedsføringsløsninger som gir annonsørene god effekt.

Innholdsmarkedsføring er i ferd med å etablere seg som et virkningsfullt markedsføringsprodukt i både internasjonale og nasjonale medier. Gjort på riktig måte, er det vår oppfatning at dette er et godt og viktig produkt som også lokale annonsører skal få tilgang til.

Hvordan ser vi forskjell?

Innholdsmarkedsføring er et rent kommersielt produkt. Redaksjonen i vår avis har ingenting med dette å gjøre. Derfor er det også viktig at leserne ser og forstår forskjellen på redaksjonelt og kommersielt innhold. Kravet til slikt skille understrekes tydelig i de etiske retningslinjene for medier, kalt Vær Varsom-plakaten, og særlig punkt 2.6.

Kommersielt innhold skal være tydelig merket. Dette er hos oss gjort med merking på forsiden, med ordet «Annonse» i bildet. Ved å klikke på saken, kommer leseren til en side som er vesentlig annerledes i utforming enn redaksjonelt innhold. Toppen av siden er merket med «Annonsebilag», og øverst i teksten ligger en merking av at innholdet er innholdsmarkedsføring. Virksomheten som er avsender av budskapet er tydelig merket med logo.l.

Tydelighet

For vår avis er det viktig at leserne umiddelbart ser og forstår forskjellen på innholdsmarkedsføring og ordinært redaksjonelt innhold. Akkurat som for 100 år siden er avisens redaksjonelle integritet og uavhengighet er usedvanlig viktig for oss. Dersom noen opplever at skillet og merkingen er utydelig, vil vi høre det så snart som mulig. Det er viktig at lokalavisen kan tilby gode og effektive markedsføringsprodukter, men vi vil ikke gjøre det på bekostning av vår troverdighet.

Lukk

Søknadsfrist - 08.07.18

Helsesøster- og jordmortjenesten, skolehelsetjenesten - helsesøster

Annonse fra Bodø Kommune

Beskrivelse Ved Helsesøster- og jordmortjenesten, skolehelsetjenesten er det ledig to stillinger som helsesøster. - et års engasjement i 100 % ved Grønnåsen barneskole, fra 13.08.2018 - fast stilling 50 % ved Hunstad barneskole, som er en mottaksskole i kombinasjon med 20 % stilling som er tilknyttet Kjerringøy skole i første omgang ut året. Vi søker deg som er engasjert i barns oppvekst og har lyst til å jobbe sammen med oss i en tjeneste der det skjer mye spennende utviklingsarbeid Vi legger stor vekt på tverrfaglig samarbeid inn i skolen, og gode rutiner for oppfølging i lag med andre faggrupper, eksterne samarbeidspartnere og familien.

Arbeidsoppgaver

- Tjenesten følger Nasjonal faglig retningslinje for det helsefremmende og forebyggende arbeid i helsestasjon og skolehelsetjenesten.
- Delta i utvikling av tjenesten, i det tverrfaglige samarbeidet og henvise videre innen hjelpeapparatet ved behov

- Koordinere arbeid og støtte barn og familier med sammensatte utfordringer

Kvalifikasjoner

- Godkjent helsesøsterutdanning.
- Ønskelig med erfaring som helsesøster.
- Ønskelig med erfaring fra minoritetsarbeid når det gjelder stillingen på Hunstad barneskole.
- Dersom du ikke har godkjent helsesøsterutdanning kan evt sykepleier konstitueres i stillingen.
- Kunne jobbe selvstendig og i team med foreldreveiledning, individuell veiledning, grupper og undervisning i ulike fora.
- Løsningsorientert, evne til helhetstenkning og selvstendige beslutninger.

Personlige egenskaper

- Utpreget evne til å kommunisere, samarbeide, være serviceinnstilt og fleksibel.
- God arbeidskapasitet og evne til å prioritere.
- Godt, stabilt humør og kunne bidra til et godt fag- og arbeidsmiljø.

Det legges vekt på at den som blir tilsatt er personlig egnet for stillingen, er utviklingsorientert og har gode samarbeidsevner.

Vi ønsker en helsesøster som evner å skape tillit ovenfor brukere av tjenesten, ansatte og samarbeidspartnere.

Vi tilbyr

- Spennende og utfordrende arbeidsoppgaver med mulighet til å være nyskapende og pådriver i forhold til tjenesteproduksjon.
- Et sterkt og stort fagfellesskap som er opptatt av positive resultater, brukerinvolvering og samhandling.
- Alle medarbeidere deltar i faglige arbeidsgrupper, og vi har faste personal- og fagmøter.
- Engasjerte, kunnskapsrike og positive kollegaer.

Annet

Aktuelle søkere vil bli innkalt til intervju, og personlig egnethet vil inngå i vurderingen.

Lønn etter gjeldende tariffavtale.

Søkere må benytte elektronisk søknadsskjema.

Vi oppfordrer kvalifiserte til å søke uansett alder, kjønn, funksjonshemning eller kulturell bakgrunn. Fast ansatte i Bodø kommune med fortrinnsrett som overtallig, ferdig attført eller som ønsker å øke sin stillingsandel oppfordres til å søke.

For alle stillinger gjelder de regler som går fram av lover, reglement og gjeldende tariffavtale. Ved første gangs ansettelse i kommunen gjelder en prøvetid på 6 måneder. Det gjøres oppmerksom på at søkerens navn kan bli offentliggjort, selv om

søkeren ber om å ikke bli oppført på søkerlisten. Dokumentasjon på utdanning og praksis skal ikke sendes inn, men legges fram i forbindelse med intervju. Dette gjelder også for interne søkere.

Om stillingen

Selskap: Bodø Kommune

Stilling: Helsesøster

Stillingstype: fast stilling

Lokasjon: Bodø

Kontakt oss:

Navn: Marit Lund Hansen
Tittel: Avdelingsleder
E-post: marit.lund.hansen@bodo.kommune.no
Mobil: 41 10 09 98

Navn: Inger Lovise Øvereng
Tittel: Ledende helsesøster
E-post: inger.overeng@bodo.kommune.no
Mobil: 97 14 14 91

Navn: Helene Lund Jarlodd
Tittel: Fagleder
E-post: helene.jarlodd@bodo.kommune.no
Mobil: 90 60 63 95

Bodø ble kåret til Norges mest attraktive by i 2016. Først og fremst fordi vi er svært offensive, gode på samhandling og fordi vi stadig utvikler nye og smarte løsninger. Våre 4500 medarbeidere får det til å skje og utfører det lille ekstra - hver dag!

Aldri har Bodøfolk vært stoltere av byen sin, og aldri har det vært mer spennende å jobbe for Bodø kommune.

Redaksjonen i Avisa Nordland har ingen rolle i produksjonen av dette innholdet