Hva er innholdsmarkedsføring?

Innholdsmarkedsføring er et kommersielt annonseprodukt. Det betyr at det er en kommersiell aktør som skaper innhold som er av interesse for personer som virksomheten ønsker å nå ut til. Til dette kjøper de kommersiell markedsføringsplass i nettavisers annonsebilag, skilt fra redaksjonelt innhold.

God innholdsmarkedsføring gir leserne ny kunnskap og gode opplevelser. Gjennom dette bygges en relasjon mellom virksomheten og leseren, og virksomhetens omdømme og profil utvikles. Innholdet skal gi en merverdi for leseren, uavhengig av om man ønsker å forta kjøp. Innholdsmarkedsføring bruker tekst, bilder og eventuelt video som fortellerverktøy.

Hvorfor innholdsmarkedsføring?

For 100 år siden var det kontroversielt at avisen trykte annonser i avisen. Ved introduksjon var det for mange uvant. Siden det framgikk tydelig at annonsene ikke var redaksjonelt innhold, ble dette en viktig funksjon for lokalavisen av to årsaker. Det handlet om at lokalavisen kunne utvikle en arena som samlende torgfunksjon, en arena som førte til at lokale næringsdrivende nådde ut til sine kunder med sitt budskap. Derigjennom kunne de skape grunnlag for sin virksomhet og lokale arbeidsplasser.

I tillegg utgjorde annonsene for avisen viktig finansiering av journalistikk, samtidig som redaksjonell uavhengighet ble opprettholdt. Over tid har markedsføringen utviklet seg på mange måter, og særlig den digitale revolusjonen har åpnet for nye løsninger. Vår avis ønsker å utvikle seg med lokale annonsører, og gjør dette ved å tilby markedsføringsløsninger som gir annonsørene god effekt.

Innholdsmarkedsføring er i ferd med å etablere seg som et virkningsfullt markedsføringsprodukt i både internasjonale og nasjonale medier. Gjort på riktig måte, er det vår oppfatning at dette er et godt og viktig produkt som også lokale annonsører skal få tilgang til.

Hvordan ser vi forskjell?

Innholdsmarkedsføring er et rent kommersielt produkt. Redaksjonen i vår avis har ingenting med dette å gjøre. Derfor er det også viktig at leserne ser og forstår forskjellen på redaksjonelt og kommersielt innhold. Kravet til slikt skille understrekes tydelig i de etiske retningslinjene for medier, kalt Vær Varsom-plakaten, og særlig punkt 2.6.

Kommersielt innhold skal være tydelig merket. Dette er hos oss gjort med merking på forsiden, med ordet «Annonse» i bildet. Ved å klikke på saken, kommer leseren til en side som er vesentlig annerledes i utforming enn redaksjonelt innhold. Toppen av siden er merket med «Annonsebilag», og øverst i teksten ligger en merking av at innholdet er innholdsmarkedsføring. Virksomheten som er avsender av budskapet er tydelig merket med logo.l.

Tydelighet

For vår avis er det viktig at leserne umiddelbart ser og forstår forskjellen på innholdsmarkedsføring og ordinært redaksjonelt innhold. Akkurat som for 100 år siden er avisens redaksjonelle integritet og uavhengighet er usedvanlig viktig for oss. Dersom noen opplever at skillet og merkingen er utydelig, vil vi høre det så snart som mulig. Det er viktig at lokalavisen kan tilby gode og effektive markedsføringsprodukter, men vi vil ikke gjøre det på bekostning av vår troverdighet.

Lukk

Ingen jobb er for liten, ingen for stor!

Annonse fra GK Rør, avd. Bodø

Ingen vet når rørene ble oppfunnet, men vi er alle avhengig av at de fungerer. Når problemer oppstår kommer GK Rør Bodø og ordner opp!

Når servicebilen til GK Rør Bodø svinger inn i oppkjørselen din vet du at rørleggeren bak rattet kommer med høy kompetanse for å fikse problemet. Bedriften er en del av GK Norge, og ønsker å bli din lokale rørlegger.

– Vi har et godt renomme, lang erfaring innad i bedriften og kan både privat- og proffmarkedet, sier teknisk sjef Ole Jakob Olsen.

Kjetil Aune, avdelingsleder i Bodø, kan ikke annet enn å nikke samtykkende og legger til at ingen jobb er for liten, ingen jobb er for stor.

GK Rør Bodø tilbyr tekniske løsninger innenfor sanitæranlegg, baderom, varmepumper, varmeanlegg, kjøleanlegg og sprinkleranlegg. 

Er du på jakt etter gode løsninger, til privatboliger, offentlige bygg, industri og til private næringsbygg, kan du trygt kontakte GK Rør. 

Teknisk sjef Ole Jakob Olsen og avdelingsleder Kjetil Aune (fra venstre) i GK Rør

Vann er bra, men ikke over alt

Selv om vi i Norge har strenge krav til rørinstallasjoner i bygg så forekommer det lekkasjer. Bare hittil i år er det så langt rapportert inn over 25 000 vannskader i Norge. Det resulterer i ekstremt store erstatningsbeløp, i 2017 ble det registrert vannskader for over 1,7 milliarder kroner i boliger og hytter her i landet. Det viser tall fra Norsk Finans og forsikringsselskapene. Omfanget av vannskader er enormt, og det oppstår det en vannskade hvert niende minutt. Det setter vannskader øverst på listen over skadetyper. Den største synderen er lekkasje fra vannrør, med nedbør og flomvann som trenger inn utenfra på en solid andreplass.

- Det finnes mange tikkende vannbomber. Det vi ofte ser er at vannskader oppstår i tilknytning til løse vanninstallasjoner slik som varmtvannstanker, vaskemaskiner, oppvaskmaskiner, kaffemaskiner og lignende, forklarer Aune. Han legger til at en varmtvannstank fra før år 2000 kan være høyaktuell for utskifting da levealderen på slike er 15-20 år. Står de i tillegg i kjøkkenskap eller i rom uten membran og sluk kan skadene bli ekstra store, også i andre deler av bygget eller tilstøtende leiligheter. Det er gjerne slik at lekkasjer her kan stå over lang tid før de oppdages, derfor blir gjerne følgeskadene store.

Olsen understreker at GK Rør har stort fokus på rådgivning til sine kunder slik at vi sammen kan finne gode løsninger i hvert enkelt tilfelle for å unngå ubehagelige og ikke minst dyre overraskelser.

- Det er en god investering å få utført oppgraderinger som er forebyggende i forhold til vannskader. Forsikringsselskapene kan gjøre avkortninger i sine utbetalinger når det kommer til eldre røropplegg, sier han. 

Borettslaget er godt fornøyd med det arbeid som nå utføres av GK RØR AS. Vi mener dette er en god og fornuftig investering for den enkelte leilighetseier, men også for borettslaget som helhet.

Styreleder Bernt Tore Larsen

Borettslaget som tar ansvar

Jobben med å forebygge vannlekkasjer holder rørleggerne i GK Rør opptatt og gir en hektisk arbeidsdag. For tiden utfører de arbeid i Bodø Panorama Borettslag 1, et oppdrag som gir 89 leiligheter en sikker løsning med tanke på å forhindre vannlekkasjer. Styret i borettslaget har sett en økende trend av vannlekkasjer, spesielt fra varmtvannsberedere montert i kjøkkenbenk. Nå mener de det var på høy tid å ta tak i problematikken. Kun noen få leiligheter var allerede sikret for vannlekkasjer, og mange leilighetseiere synes det var for vanskelig å finne ut av hva som måtte gjøres.

– Borettslaget har erfart at det fort blir dyrt, både for leilighetseier og borettslag når skader etter vannlekkasjer og egenandeler på forsikringen skal betales, sier Larsen.

- Blandeventiler, regulator og berederslanger skiftes nå ut, og det installeres samtidig vannstopper slik at større vannlekkasjer unngås, fortsetter han.

Selv om denne type vedlikehold og installering er den enkelte leilighetseiers ansvar, har styret i borettslaget tatt ansvar og fått på plass en felles løsning.

GK Rør har etablert seg på det lokale markedet i Bodø. Det er nettopp det de ønsker: Å være din lokale rørlegger, en foretrukken leverandør av alt innen rørleggerfaget og en forebygger av vannskader. Servicebilene er også godt kjent i området, og logoen representerer høy kompetanse og en seriøs bedrift.

Med GK Rør på laget, og med sentral beliggenhet i Bodø, er det ingen grunn til at innbyggerne skal bli utsatt vannskader om det kan unngås. Våre fagfolk hjelper deg med å velge riktig vannskadesikker løsning. 

Dine rørproblemer + våre løsninger gir det beste resultatet! 

Unngå tikkende vannbomber

Det er ingen grunn til å risikere store vannskader:

- Med jevne mellomrom bør du gå over alle husets vannførende installasjoner. Det gjelder kraner, avløp, armaturer og synlige rør.

- Godt renhold er også avgjørende for lang levetid på badet. Rengjør sluk med jevne mellomrom.

- Er varmtvannsberederen eldre enn 20 år så er det på høy tid å vurdere utskiftning. Som regel finner du produksjonsåret på et skilt ved strøminntaket.

- De færreste varmtvannsberederne runder 20 – års dagen i god form. Står berederen i et kjøkkenskap, på loftet eller i et rom uten membran og sluk, kan skadene bli store.

- En ny varmtvannsbereder er ikke bare en billig investering i økt sikkerhet og komfort. Det er også mye å spare på strømforbruket. Dagens varmtvannsbereder har 30-50 % bedre isolasjon enn eldre modeller, og det kan bety penger spart på strømregningen.

- Husk tilstrekkelig varme for å unngå frostsprengning av vannrør.

- Sørg for at alle i husstanden vet hvor hovedstoppekranen er, og hvordan den brukes.

- Bruk fagfolk ved renovering og oppussing av våtrom og utskiftning av varmtvannsbereder. 

GK Rør, avd. Bodø

• Vi i GK Rør ønsker å være din lokale rørlegger.

• En foretrukken leverandør av alt innen rørleggerfaget både for privat- og proffmarkedet i regionen.

• GK Rør tilbyr tekniske løsninger innenfor sanitæranlegg, baderom, varmeanlegg, varmepumper, kjøleanlegg, sprinkelanlegg og fjernvarme.

• Vi leverer energibesparende løsninger til privatboliger, offentlige bygg, industri og private næringsbygg.

• GK Rør har lang erfaring og kompetanse med prosjektering av nybygg og rehabilitering av eksisterende bygningsmasse.

• Vi tar oppgaven som total teknisk rørentreprenør. Dermed sikrer vi riktig koordinering og ansvarlig prosjektering.

• GK Rør er en del av GK Norge AS, som er landets ledende leverandør av totaltekniske løsninger innenfor nybygg og drift. 

Redaksjonen i Avisa Nordland har ingen rolle i produksjonen av dette innholdet