Hva er innholdsmarkedsføring?

Innholdsmarkedsføring er et kommersielt annonseprodukt. Det betyr at det er en kommersiell aktør som skaper innhold som er av interesse for personer som virksomheten ønsker å nå ut til. Til dette kjøper de kommersiell markedsføringsplass i nettavisers annonsebilag, skilt fra redaksjonelt innhold.

God innholdsmarkedsføring gir leserne ny kunnskap og gode opplevelser. Gjennom dette bygges en relasjon mellom virksomheten og leseren, og virksomhetens omdømme og profil utvikles. Innholdet skal gi en merverdi for leseren, uavhengig av om man ønsker å forta kjøp. Innholdsmarkedsføring bruker tekst, bilder og eventuelt video som fortellerverktøy.

Hvorfor innholdsmarkedsføring?

For 100 år siden var det kontroversielt at avisen trykte annonser i avisen. Ved introduksjon var det for mange uvant. Siden det framgikk tydelig at annonsene ikke var redaksjonelt innhold, ble dette en viktig funksjon for lokalavisen av to årsaker. Det handlet om at lokalavisen kunne utvikle en arena som samlende torgfunksjon, en arena som førte til at lokale næringsdrivende nådde ut til sine kunder med sitt budskap. Derigjennom kunne de skape grunnlag for sin virksomhet og lokale arbeidsplasser.

I tillegg utgjorde annonsene for avisen viktig finansiering av journalistikk, samtidig som redaksjonell uavhengighet ble opprettholdt. Over tid har markedsføringen utviklet seg på mange måter, og særlig den digitale revolusjonen har åpnet for nye løsninger. Vår avis ønsker å utvikle seg med lokale annonsører, og gjør dette ved å tilby markedsføringsløsninger som gir annonsørene god effekt.

Innholdsmarkedsføring er i ferd med å etablere seg som et virkningsfullt markedsføringsprodukt i både internasjonale og nasjonale medier. Gjort på riktig måte, er det vår oppfatning at dette er et godt og viktig produkt som også lokale annonsører skal få tilgang til.

Hvordan ser vi forskjell?

Innholdsmarkedsføring er et rent kommersielt produkt. Redaksjonen i vår avis har ingenting med dette å gjøre. Derfor er det også viktig at leserne ser og forstår forskjellen på redaksjonelt og kommersielt innhold. Kravet til slikt skille understrekes tydelig i de etiske retningslinjene for medier, kalt Vær Varsom-plakaten, og særlig punkt 2.6.

Kommersielt innhold skal være tydelig merket. Dette er hos oss gjort med merking på forsiden, med ordet «Annonse» i bildet. Ved å klikke på saken, kommer leseren til en side som er vesentlig annerledes i utforming enn redaksjonelt innhold. Toppen av siden er merket med «Annonsebilag», og øverst i teksten ligger en merking av at innholdet er innholdsmarkedsføring. Virksomheten som er avsender av budskapet er tydelig merket med logo.l.

Tydelighet

For vår avis er det viktig at leserne umiddelbart ser og forstår forskjellen på innholdsmarkedsføring og ordinært redaksjonelt innhold. Akkurat som for 100 år siden er avisens redaksjonelle integritet og uavhengighet er usedvanlig viktig for oss. Dersom noen opplever at skillet og merkingen er utydelig, vil vi høre det så snart som mulig. Det er viktig at lokalavisen kan tilby gode og effektive markedsføringsprodukter, men vi vil ikke gjøre det på bekostning av vår troverdighet.

Lukk

Det graves og sprenges i familien

Annonse fra Maskinsentralen AS

Johannes Isaksen begynte å grave i 1955. I dag er det de fire sønnene som sitter i førersetet. De sørger for at Steigen og omegn graves og sprenges opp, slik familiebedriften har gjort i 63 år!

Maskinsentralen AS

Adresse
Leinesfjord, 8283 Leinesfjord

Historien om Maskinsentralen AS startet i 1955 da Johannes Isaksen ble med på et kommuneforetak som gikk ut på å starte en maskinsentral. Den gang var tre kommuner med på prosjektet: Leiranger, Nordfold og Gamle Steigen. I 1964 ble det foretatt en større kommunesammenslåing, og Leiranger og Nordfold opphørte å eksistere.

– Ved oppstart i 1955 manglet de tre kommunene litt penger til egen kapital.Dermed fikk min far tilbud om å kjøpe seg inn i Maskinsentralen, hvilket han gjorde, forteller Arve Magne Isaksen. Han er i dag daglig leder i Maskinsentralen AS, og én av tre brødre som er ansatt i bedriften. Han forteller videre at i 2010 startet brødrene opp Brødrene Isaksen Holding AS, som kjøpte ut kommunen.

– Alle fire brødrene, samt min far, men bare tre av oss søsken jobber i bedriften. Far er også med, både på eiersiden og i styret, sier Isaksen. 

Stødig bak spakene (Foto: Eirik Jensen)

Vi graver og sprenger for lokal utvikling

Brødrene er født og oppvokst i Steigen, og godt fornøyd med å kunne bidra til den lokale utviklingen. De tre brødrene har ulike oppgaver innen bedriften: Jan Morten er utdannet anleggsmekanikker og Trond kjører lastebil, gravemaskin og veiskraper. Espen jobber på universitetet i Bodø, men er fortsatt med i bedriften på eiersiden.

– Selv er jeg utdannet anleggsrørlegger og bergsprenger og bergsprengleder. Det vil si at jeg er sertifisert til å planlegge selve sprengningen. I tillegg er jeg godkjent for alt rørarbeid utenom i hus. Slike oppgaver inkluderer nedsetting av septiktank, legge ned rør og skifte drenering, forteller han.

Maskinsentralen AS påtar seg både små og store oppdrag og dekker et bredt spekter av jobber. De utfører alt innen gravearbeid, henting av grus, pukk og stein, drenering, sprengning, anleggsrør og snørydding. 

Maskinsentralen AS har gravd og bidratt til lokal utbygging siden 1955! (Foto: Eirik Jensen)

Bedriften har vært med på store prosjekter og utført mye arbeid for Steigen kommune. Blant prosjektene kan nevnes legging av kabel og vannanlegg for Nord-Salten Kraft og terrasseleiligheter for Ole Jakob Ålstad (Ålstadøya Trelast). Også på referanselisten er skogsveier og et stort prosjekt for en fjøstomt hvor det skal bygges både tilbygg og et helt nytt fjøs.

– Vi har lang erfaring og mange faste kunder. De kommer tilbake siden de er godt fornøyd med arbeidet vi utfører og prisen. Når vi mottar en henvendelse så går vi nøye gjennom oppdraget med kunden og gir råd om hva som skal gjøres og hva som bør gjøres, understreker anleggsrørleggeren.

Etter så mange år i bransjen og et bredt spekter med faglig kunnskap innen ulike oppdrag er det ikke rart gravemaskinene og lastebilene fra Maskinsentralen AS er i flittig bruk. Sommeren er høysesong for bedriften, og de er godt fornøyd med at de kan bidra med utbyggingen av området.

Både gravemaskinene og lastebilene hos Maskinsentralen AS er klare for nye oppdrag, tunge løft og transportering. Med brødrene Isaksen godt plassert bak spakene! 

Maskinsentralen AS

• Spesialister innen bygge- og anleggsvirksomhet.

• Vi utfører alt innen gravearbeid, henting av grus, pukk og stein, drenering, sprengning, anleggsrør og snørydding.

• Vi påtar oss alt fra små til store oppdrag for private og næringsliv.

• Maskinsentralen AS er en familiedreven bedrift som har eksister siden 1955. 

Redaksjonen i Avisa Nordland har ingen rolle i produksjonen av dette innholdet