Hva er innholdsmarkedsføring?

Innholdsmarkedsføring er et kommersielt annonseprodukt. Det betyr at det er en kommersiell aktør som skaper innhold som er av interesse for personer som virksomheten ønsker å nå ut til. Til dette kjøper de kommersiell markedsføringsplass i nettavisers annonsebilag, skilt fra redaksjonelt innhold.

God innholdsmarkedsføring gir leserne ny kunnskap og gode opplevelser. Gjennom dette bygges en relasjon mellom virksomheten og leseren, og virksomhetens omdømme og profil utvikles. Innholdet skal gi en merverdi for leseren, uavhengig av om man ønsker å forta kjøp. Innholdsmarkedsføring bruker tekst, bilder og eventuelt video som fortellerverktøy.

Hvorfor innholdsmarkedsføring?

For 100 år siden var det kontroversielt at avisen trykte annonser i avisen. Ved introduksjon var det for mange uvant. Siden det framgikk tydelig at annonsene ikke var redaksjonelt innhold, ble dette en viktig funksjon for lokalavisen av to årsaker. Det handlet om at lokalavisen kunne utvikle en arena som samlende torgfunksjon, en arena som førte til at lokale næringsdrivende nådde ut til sine kunder med sitt budskap. Derigjennom kunne de skape grunnlag for sin virksomhet og lokale arbeidsplasser.

I tillegg utgjorde annonsene for avisen viktig finansiering av journalistikk, samtidig som redaksjonell uavhengighet ble opprettholdt. Over tid har markedsføringen utviklet seg på mange måter, og særlig den digitale revolusjonen har åpnet for nye løsninger. Vår avis ønsker å utvikle seg med lokale annonsører, og gjør dette ved å tilby markedsføringsløsninger som gir annonsørene god effekt.

Innholdsmarkedsføring er i ferd med å etablere seg som et virkningsfullt markedsføringsprodukt i både internasjonale og nasjonale medier. Gjort på riktig måte, er det vår oppfatning at dette er et godt og viktig produkt som også lokale annonsører skal få tilgang til.

Hvordan ser vi forskjell?

Innholdsmarkedsføring er et rent kommersielt produkt. Redaksjonen i vår avis har ingenting med dette å gjøre. Derfor er det også viktig at leserne ser og forstår forskjellen på redaksjonelt og kommersielt innhold. Kravet til slikt skille understrekes tydelig i de etiske retningslinjene for medier, kalt Vær Varsom-plakaten, og særlig punkt 2.6.

Kommersielt innhold skal være tydelig merket. Dette er hos oss gjort med merking på forsiden, med ordet «Annonse» i bildet. Ved å klikke på saken, kommer leseren til en side som er vesentlig annerledes i utforming enn redaksjonelt innhold. Toppen av siden er merket med «Annonsebilag», og øverst i teksten ligger en merking av at innholdet er innholdsmarkedsføring. Virksomheten som er avsender av budskapet er tydelig merket med logo.l.

Tydelighet

For vår avis er det viktig at leserne umiddelbart ser og forstår forskjellen på innholdsmarkedsføring og ordinært redaksjonelt innhold. Akkurat som for 100 år siden er avisens redaksjonelle integritet og uavhengighet er usedvanlig viktig for oss. Dersom noen opplever at skillet og merkingen er utydelig, vil vi høre det så snart som mulig. Det er viktig at lokalavisen kan tilby gode og effektive markedsføringsprodukter, men vi vil ikke gjøre det på bekostning av vår troverdighet.

Lukk

Slik får du bilen skinnende ren til 17. mai

Annonse fra Bil i Nord

Klargjør bilen for nasjonaldagen - vask bort salt, asfalt og støv.

Vinteren er i ferd med å slippe taket, og 17. mai er rett rundt hjørnet.

De fleste av oss ønsker å få bilen ordentlig ren til nasjonaldagen.

- Når man har en skitten bil, fester ting seg også lettere og det kan oppstå riper når man skal vaske av, sier bilpleier Per Larsen fra Bil i Nord.

Her gir han deg sine beste vasketips, trinn for trinn. 

Avfettingsmiddel fjerner asfalt og salt fra bilen din.

1. Start med avfetting

Vårrengjøringen bør starte med avfetting. Start nede og jobb deg oppover. Når du starter nede, så slipper du at middelet renner nedover og lager renneveier. Bruk ikke det sterkeste avfettingsmiddelet lenger opp enn dørhåndtakene. Det finnes et eget mer miljøvennlig avfettingsmiddel til vinduene.

Les på pakken hvor lang virketid avfettingsmiddelet har, de fleste lar det virke for kort tid og da får det ikke gjort jobben ordentlig.

- Mange som vasker på stasjon og ser bilkøen vokse bak seg, lar middelet virke for kort tid, sier Per Larsen.

På felgene holder det som regel ikke bare med avfetting, derimot en felgrens for å få all støv og skitt bort.

- Det samler seg også mye salt, skitt og støv mellom dørene, så det er viktig å komme til overalt.

Skyll avfettingsmiddelet av bilen, start nederst og jobb deg oppover.

2. Spyl av bilen

Når virketiden er over, må du spyle det av bilen. Spyle nedenfra og opp.

- Hvis du starter på toppen, så vil skitten renne ned og kanskje samle seg. Det er viktig å starte nederst.

Vask bilen med en ren svamp.

3. Vask med såpe

Vask bilen med svamp og såpe. Sørg for å skrubbe hele bilen og få bort det siste skittlaget.

Skyll deretter av såpen og nå kan du starte ovenfra og ned. Hvis du er nøye med denne prosessen, så er bilen ren og fin.

- Hvis du mot formodning ikke skal ha fått bort alt, så må man kanskje ta en syrevask for å få bort partiklene som har blandet seg med salt. Syrevask bør du få gjort hos noen som kan det, for her kan du potensielt skade bilen dersom det ikke gjøres riktig, sier bilpleieren.

Til sist kan du også polere bilen, dersom du ønsker å være ekstra nøye.

- Vasking tørker ut lakken, så en enkel polish holder lakken finere.

Anbefaler håndvask

Bilpleier Per Larsen mener at man bør unngå vaskehaller.

- Jeg vet at det er upopulært å si det, men miljølakken falmer raskere ved vask i børstemaskin. Det gir en helt annen slitasje enn å vaske bilen selv, sier Per Larsen.

Han mener håndvask er det mest skånsomme.

- Det vil også gi en grundigere vask. Her hos oss gjør vi alt fra å vaske bilen til å polere, lakkrense og gi en keramisk lakkbehandling som du kan få garanti på, sier Larsen.

Les også: Slik vasker du bilen innvendig

Ekstra beskyttelse

Hos Bil i Nord tilbys det også en ekstra lakkbeskyttelse.

- Den gir en hard vannavvisende overflate og er veldig holdbar. Den legger en hinne på bilen som også gjør det enklere å fjerne småriper, i tillegg til at den gjør det lettere å vaske bilen, sier Larsen.

Lakkbehandlingen gir i tillegg også en flott dybde og glans i lakken.

Ønsker du bilpleie utført av profesjonelle? Klikk her for å bestille utvendig - eller innvendig vask av bilen din.

Til sist blåser bilpleier Per Larsen bilen tørr.

Bil i Nord har siden oppstart i 1996 vokst til å bli Nord-Norges største privateide bilforhandler. I dag har selskapet avdelinger i Tromsø, Finnsnes, Harstad, Sortland, Leknes, Svolvær, Bodø, Mosjøen og Mo i Rana. Fordelt på disse åtte forhandlerne selger Bil i Nord AS bilmerkene Volvo, Ford, Opel og Volkswagen

Ved alle avdelinger tilbys bilsalg, verksted og verkstedtjenester, bilpleie, samt tilbehør- og reservedelssalg.

Redaksjonen i Avisa Nordland har ingen rolle i produksjonen av dette innholdet