Hva er innholdsmarkedsføring?

Innholdsmarkedsføring er et kommersielt annonseprodukt. Det betyr at det er en kommersiell aktør som skaper innhold som er av interesse for personer som virksomheten ønsker å nå ut til. Til dette kjøper de kommersiell markedsføringsplass i nettavisers annonsebilag, skilt fra redaksjonelt innhold.

God innholdsmarkedsføring gir leserne ny kunnskap og gode opplevelser. Gjennom dette bygges en relasjon mellom virksomheten og leseren, og virksomhetens omdømme og profil utvikles. Innholdet skal gi en merverdi for leseren, uavhengig av om man ønsker å forta kjøp. Innholdsmarkedsføring bruker tekst, bilder og eventuelt video som fortellerverktøy.

Hvorfor innholdsmarkedsføring?

For 100 år siden var det kontroversielt at avisen trykte annonser i avisen. Ved introduksjon var det for mange uvant. Siden det framgikk tydelig at annonsene ikke var redaksjonelt innhold, ble dette en viktig funksjon for lokalavisen av to årsaker. Det handlet om at lokalavisen kunne utvikle en arena som samlende torgfunksjon, en arena som førte til at lokale næringsdrivende nådde ut til sine kunder med sitt budskap. Derigjennom kunne de skape grunnlag for sin virksomhet og lokale arbeidsplasser.

I tillegg utgjorde annonsene for avisen viktig finansiering av journalistikk, samtidig som redaksjonell uavhengighet ble opprettholdt. Over tid har markedsføringen utviklet seg på mange måter, og særlig den digitale revolusjonen har åpnet for nye løsninger. Vår avis ønsker å utvikle seg med lokale annonsører, og gjør dette ved å tilby markedsføringsløsninger som gir annonsørene god effekt.

Innholdsmarkedsføring er i ferd med å etablere seg som et virkningsfullt markedsføringsprodukt i både internasjonale og nasjonale medier. Gjort på riktig måte, er det vår oppfatning at dette er et godt og viktig produkt som også lokale annonsører skal få tilgang til.

Hvordan ser vi forskjell?

Innholdsmarkedsføring er et rent kommersielt produkt. Redaksjonen i vår avis har ingenting med dette å gjøre. Derfor er det også viktig at leserne ser og forstår forskjellen på redaksjonelt og kommersielt innhold. Kravet til slikt skille understrekes tydelig i de etiske retningslinjene for medier, kalt Vær Varsom-plakaten, og særlig punkt 2.6.

Kommersielt innhold skal være tydelig merket. Dette er hos oss gjort med merking på forsiden, med ordet «Annonse» i bildet. Ved å klikke på saken, kommer leseren til en side som er vesentlig annerledes i utforming enn redaksjonelt innhold. Toppen av siden er merket med «Annonsebilag», og øverst i teksten ligger en merking av at innholdet er innholdsmarkedsføring. Virksomheten som er avsender av budskapet er tydelig merket med logo.l.

Tydelighet

For vår avis er det viktig at leserne umiddelbart ser og forstår forskjellen på innholdsmarkedsføring og ordinært redaksjonelt innhold. Akkurat som for 100 år siden er avisens redaksjonelle integritet og uavhengighet er usedvanlig viktig for oss. Dersom noen opplever at skillet og merkingen er utydelig, vil vi høre det så snart som mulig. Det er viktig at lokalavisen kan tilby gode og effektive markedsføringsprodukter, men vi vil ikke gjøre det på bekostning av vår troverdighet.

Lukk

Det er travle dager på verkstedene hos Bil i Nord i dekkskiftesesongen. Et dekkskifte gjort av en profesjonell, tar cirka 30 minutt. I mellomtiden kan du nyte en kopp kaffe.

Se video: Slik skifter du dekk på bilen

Annonse fra Bil i Nord

Her er gode råd til deg som skal skifte fra vinter- til sommerdekk.

Det er høysesong for dekkskift, og mange kommer til Bil i Nord for å få lagt om.

– Vi bytter mange tusen dekk i året. Det gir våre medarbeidere svært god rutine på dekkomlegging. Det er viktig at dekkene kontrolleres og festes skikkelig før du kjører i vei, sier daglig leder Jan Hugo Svendsen hos Bil i Nord.

Se video!


Men mange ønsker å finne fram jekken, hjulkryss og skru selv. Her er noen tips til deg som ønsker å gjøre jobben selv.

Aller først er det viktig at du parkerer bilen på en flat plass. Bruk gjerne hansker, hvis du ikke har vasket dekkene før du lagret dem.

1. Finn fram alt utstyret du trenger

Jekk, hjulkryss og hjulene. Du kan også bruke elektrisk muttertrekker for å skru opp boltene. Et godt tips kan være å legge hjulene som det skal skiftes til, ved hvert hjørne av bilen der de skal på. Hvis du ikke merket dekkene før du la dem vekk i fjor, så se på dekket for å finne ut hvor det skal. Har du ikke merket dekkene før du la dem vekk i fjor, se på dekket for å finne ut hvor det skal. Det er ofte et merke med retning på gummien, eller så kan du se på mønsterretningen.

2. Pass på at brekket på bilen er på, og at den står i gir.

3. Løsne boltene litt, før du jekker opp bilen. Dette gjør det lettere for deg når hjulet skal av.

4. Jekk opp bilen. Hvor «jekkepunktet» befinner seg står ofte i bilens brukerhåndbok.

5. Jekk til det er god klaring under hjulet. OBS; pass på at du ikke har hender eller noe annet under hjulet, da man ikke kan stole 100 prosent på jekken.

Det er travle dager på verkstedene hos Bil i Nord i dekkskiftesesongen. Et dekkskifte gjort av en profesjonell, tar cirka 30 minutt. I mellomtiden kan du nyte en kopp kaffe.

6. Skru av boltene.

7. Når alle boltene er av, kan hjulet tas av. Hvis hjulet sitter fast, kan du gi det et lite spark/dytt ved gummien. Ta tak i hjulet på sidene og løft av. Rull hjulet unna slik at det ikke ligger i veien.

8. Nå kommer den tyngste jobben: Løft hjulet opp på plass på anleggsflaten der hjulet skal sitte. Hold fast i hjulet og vri på det til hullene på hjulet er likt med hullene på anleggsflaten til hjulfestet.

9. Skru først boltene på plass med fingrene. Når boltene er på plass, strammer du de med hjulkrysset. Vær sikker på at felgens anleggsflate blir liggende helt perfekt mot hjulopphengets anleggsflate.

10. Når boltene sitter, så jekker du ned, og etterstrammer. Nå er du klar til å legge i vei på sommerdekk.

Bil i Nord har for tiden en stor kampanje på nye sommerdekk - få 40 prosent på kvalitetsdekk fra Nokian! Kontakt for å få et godt tilbud.

Pass på lufttrykket når du har byttet til nye dekk. Cirka en tredjedel av alle bilister kjører med for lavt lufttrykk i dekkene. Et for lavt lufttrykk innebærer høyere drivstofforbruk, i tillegg til at det innebærer dårligere kontroll over kjøretøyet og det påvirker bremselengden.

Slik lagrer du vinterdekkene best

Det er viktig å rengjøre og kontrollere dekkene før de lagres bort for sommeren.

Det blir stadig mer populært å sjekke dekkene inn på et dekkhotell. Årsaken er liten plass til å oppbevare dekkene hjemme, de oppbevares korrekt samtidig som det er lettvint at noen andre legger om.

1. Rengjøring

Bruk aldri avfettingsmiddel når du skal rengjøre dekkene, men rens dekkmønsteret for støv, skitt og veisalt.

2. Kontroll

Sjekk mønsterdybden. Kravet til mønsterdybde på vinterdekk er 3 millimeter. NAF anbefaler 4 millimeter.

3. Korrekt oppbevaring

Oppbevar dekkene temperert, mørkt og tørt, de skal ikke eksponeres for sollys ute i friluft. Da risikerer du tørrsprekker i gummien.

Oppbevar aldri dekkene i samme rom som bensin, olje eller fett – eller i lokaler hvor det drives sveising. Et punktert dekk kan for eksempel ha mye gasser i seg som kan være skummel hvis det blir antent.

På dekkhotellet «sover» dekkene i en kald seng på et mørkt rom, og får samtidig den nødvendige pleien.

Stadig flere sjekker inn på dekkhotell

Hjulsettene har økt i størrelse, og mange av oss har rett og slett ikke plass til å lagre hjul i garasjen eller en bod.

– Etter hvert har folk oppdaget de mange fordelene det er med å ha dekkene på hotell, og selv dem med små biler velger å ha dem her, sier dekkhotell-sjef Kennet Johnsen ved Bil i Nord.

I tillegg til oppbevaring betyr også dekkhotell at noen – det vil si «hotellverten» – skifter dekkene, i tillegg til rengjøring, kontrollsjekk og forsikring.

Du trenger ikke å ha kjøpt bil eller dekk hos Bil i Nord for å kunne sjekke inn på vårt dekkhotell, sier dekkhotell-ansvarlig Kennet Johnsen.

– Rengjøring av dekk og felger er viktig for hjulenes holdbarhet. Vi kontroller også mønsterdybde, lufttrykk og ser etter eventuelle skader, sier Johnsen.

Klikk her for å sjekke inn dekkene dine på Bil i Nords dekkhotell!

Bil i Nord har siden oppstart i 1996 vokst til å bli Nord-Norges største privateide bilforhandler. I dag har selskapet avdelinger i Tromsø, Finnsnes, Harstad, Sortland, Leknes, Svolvær, Bodø, Mosjøen og Mo i Rana. Fordelt på disse åtte forhandlerne selger Bil i Nord AS bilmerkene Volvo, Ford, Opel og Volkswagen

Ved alle avdelinger tilbys bilsalg, verksted og verkstedtjenester, bilpleie, samt tilbehør- og reservedelssalg.

Redaksjonen i Avisa Nordland har ingen rolle i produksjonen av dette innholdet