Hva er innholdsmarkedsføring?

Innholdsmarkedsføring er et kommersielt annonseprodukt. Det betyr at det er en kommersiell aktør som skaper innhold som er av interesse for personer som virksomheten ønsker å nå ut til. Til dette kjøper de kommersiell markedsføringsplass i nettavisers annonsebilag, skilt fra redaksjonelt innhold.

God innholdsmarkedsføring gir leserne ny kunnskap og gode opplevelser. Gjennom dette bygges en relasjon mellom virksomheten og leseren, og virksomhetens omdømme og profil utvikles. Innholdet skal gi en merverdi for leseren, uavhengig av om man ønsker å forta kjøp. Innholdsmarkedsføring bruker tekst, bilder og eventuelt video som fortellerverktøy.

Hvorfor innholdsmarkedsføring?

For 100 år siden var det kontroversielt at avisen trykte annonser i avisen. Ved introduksjon var det for mange uvant. Siden det framgikk tydelig at annonsene ikke var redaksjonelt innhold, ble dette en viktig funksjon for lokalavisen av to årsaker. Det handlet om at lokalavisen kunne utvikle en arena som samlende torgfunksjon, en arena som førte til at lokale næringsdrivende nådde ut til sine kunder med sitt budskap. Derigjennom kunne de skape grunnlag for sin virksomhet og lokale arbeidsplasser.

I tillegg utgjorde annonsene for avisen viktig finansiering av journalistikk, samtidig som redaksjonell uavhengighet ble opprettholdt. Over tid har markedsføringen utviklet seg på mange måter, og særlig den digitale revolusjonen har åpnet for nye løsninger. Vår avis ønsker å utvikle seg med lokale annonsører, og gjør dette ved å tilby markedsføringsløsninger som gir annonsørene god effekt.

Innholdsmarkedsføring er i ferd med å etablere seg som et virkningsfullt markedsføringsprodukt i både internasjonale og nasjonale medier. Gjort på riktig måte, er det vår oppfatning at dette er et godt og viktig produkt som også lokale annonsører skal få tilgang til.

Hvordan ser vi forskjell?

Innholdsmarkedsføring er et rent kommersielt produkt. Redaksjonen i vår avis har ingenting med dette å gjøre. Derfor er det også viktig at leserne ser og forstår forskjellen på redaksjonelt og kommersielt innhold. Kravet til slikt skille understrekes tydelig i de etiske retningslinjene for medier, kalt Vær Varsom-plakaten, og særlig punkt 2.6.

Kommersielt innhold skal være tydelig merket. Dette er hos oss gjort med merking på forsiden, med ordet «Annonse» i bildet. Ved å klikke på saken, kommer leseren til en side som er vesentlig annerledes i utforming enn redaksjonelt innhold. Toppen av siden er merket med «Annonsebilag», og øverst i teksten ligger en merking av at innholdet er innholdsmarkedsføring. Virksomheten som er avsender av budskapet er tydelig merket med logo.l.

Tydelighet

For vår avis er det viktig at leserne umiddelbart ser og forstår forskjellen på innholdsmarkedsføring og ordinært redaksjonelt innhold. Akkurat som for 100 år siden er avisens redaksjonelle integritet og uavhengighet er usedvanlig viktig for oss. Dersom noen opplever at skillet og merkingen er utydelig, vil vi høre det så snart som mulig. Det er viktig at lokalavisen kan tilby gode og effektive markedsføringsprodukter, men vi vil ikke gjøre det på bekostning av vår troverdighet.

Lukk

Bryllup midt i eventyret

Annonse fra Kjerringøy Bryggehotell

Et malerisk landskap, med bølgeskvulp, måkeskrik og vakre solnedganger. Kjerringøy Bryggehotell ligger vakkert til i Kjerringøy Havn.

Idylliske, naturskjønne og ikke minst romantiske omgivelser setter en perfekt ramme rundt denne spesielle dagen.

Kjerringøy Bryggehotell har arrangert mange brylluper opp gjennom årenes løp. Brudepar etter brudepar har feiret den store dagen hos oss.

Den flotte Kjerringøy Kirke fra 1886 er det perfekte sted å gi hverandre sitt ja. 

Etter seremonien kan brudeparet ha sin mottakelse i den vakre hagen til Kjerringøy Handelssted. Par og gjester ønskes velkommen med bobler i glasset mens lokale musikere spiller og synger. 

Bryllupsfesten avholdes i vårt festlokale "Kvitbrygga" eller i vår restaurant. Festmiddagen består av velsmakende retter hvor vi i hovedsak benytter oss av lokale råvarer. 

Bryggehotellet har 9 leiligheter i andre etasje med to soverom og to sengeplasser i hvert soverom. I tillegg disponerer bryggehotellet 9 sjøhus med tre soverom og to sengeplasser i hvert soverom. Dette utgjør til sammen 90 sengeplasser slik at det er god plass til alle gjestene.
Leilighetene og sjøhusene holder en høy standard og har en nydelig utsikt. 

Kjerringøy Bryggehotell er et fullserviceanlegg med alle fasiliteter. Restaurant, kafé og pub med alle rettigheter.

Vi har lang erfaring med bryllup og dere vil få en uforglemmelig opplevelse med det beste av det Kjerringøy kan tilby.

Mer romantisk kan det ikke bli! 

Kjerringøy Bryggehotell

• Kjerringøy Bryggehotell er det optimale vertskap for alle anledninger, enten det er bryllup, kurs/konferanse, sommerfest eller bare en hyggelig date.

• Vi ligger vakkert til i Kjerringøy Havn med flott utsikt over fjorden.

• Hotellet har 9 rom, 9 sjøhus, restaurant badestamp og to flotte uteområder. Det er gangavstand til mange flotte attraksjoner og opplevelser. 

Redaksjonen i Avisa Nordland har ingen rolle i produksjonen av dette innholdet