Hva er innholdsmarkedsføring?

Innholdsmarkedsføring er et kommersielt annonseprodukt. Det betyr at det er en kommersiell aktør som skaper innhold som er av interesse for personer som virksomheten ønsker å nå ut til. Til dette kjøper de kommersiell markedsføringsplass i nettavisers annonsebilag, skilt fra redaksjonelt innhold.

God innholdsmarkedsføring gir leserne ny kunnskap og gode opplevelser. Gjennom dette bygges en relasjon mellom virksomheten og leseren, og virksomhetens omdømme og profil utvikles. Innholdet skal gi en merverdi for leseren, uavhengig av om man ønsker å forta kjøp. Innholdsmarkedsføring bruker tekst, bilder og eventuelt video som fortellerverktøy.

Hvorfor innholdsmarkedsføring?

For 100 år siden var det kontroversielt at avisen trykte annonser i avisen. Ved introduksjon var det for mange uvant. Siden det framgikk tydelig at annonsene ikke var redaksjonelt innhold, ble dette en viktig funksjon for lokalavisen av to årsaker. Det handlet om at lokalavisen kunne utvikle en arena som samlende torgfunksjon, en arena som førte til at lokale næringsdrivende nådde ut til sine kunder med sitt budskap. Derigjennom kunne de skape grunnlag for sin virksomhet og lokale arbeidsplasser.

I tillegg utgjorde annonsene for avisen viktig finansiering av journalistikk, samtidig som redaksjonell uavhengighet ble opprettholdt. Over tid har markedsføringen utviklet seg på mange måter, og særlig den digitale revolusjonen har åpnet for nye løsninger. Vår avis ønsker å utvikle seg med lokale annonsører, og gjør dette ved å tilby markedsføringsløsninger som gir annonsørene god effekt.

Innholdsmarkedsføring er i ferd med å etablere seg som et virkningsfullt markedsføringsprodukt i både internasjonale og nasjonale medier. Gjort på riktig måte, er det vår oppfatning at dette er et godt og viktig produkt som også lokale annonsører skal få tilgang til.

Hvordan ser vi forskjell?

Innholdsmarkedsføring er et rent kommersielt produkt. Redaksjonen i vår avis har ingenting med dette å gjøre. Derfor er det også viktig at leserne ser og forstår forskjellen på redaksjonelt og kommersielt innhold. Kravet til slikt skille understrekes tydelig i de etiske retningslinjene for medier, kalt Vær Varsom-plakaten, og særlig punkt 2.6.

Kommersielt innhold skal være tydelig merket. Dette er hos oss gjort med merking på forsiden, med ordet «Annonse» i bildet. Ved å klikke på saken, kommer leseren til en side som er vesentlig annerledes i utforming enn redaksjonelt innhold. Toppen av siden er merket med «Annonsebilag», og øverst i teksten ligger en merking av at innholdet er innholdsmarkedsføring. Virksomheten som er avsender av budskapet er tydelig merket med logo.l.

Tydelighet

For vår avis er det viktig at leserne umiddelbart ser og forstår forskjellen på innholdsmarkedsføring og ordinært redaksjonelt innhold. Akkurat som for 100 år siden er avisens redaksjonelle integritet og uavhengighet er usedvanlig viktig for oss. Dersom noen opplever at skillet og merkingen er utydelig, vil vi høre det så snart som mulig. Det er viktig at lokalavisen kan tilby gode og effektive markedsføringsprodukter, men vi vil ikke gjøre det på bekostning av vår troverdighet.

Lukk

Bilen som kler dere på bryllupsdagen

Annonse fra Avis

Bryllupsplanlegging er allerede i full gang. Det eneste som mangler er bilen som skal kjøre dere rundt på den store dagen.

Adresse
Storgata 23B, 8006 Bodø 


Åpningstider
Mandag – fredag: 07:30 – 16:00

Avis tilbyr en rekke biler som passer like godt på selve bryllupsdagen. 

Avis i Bodø er et lokalt bilutleiefirma med lang erfaring og høy servicegrad.

Vi tilbyr leiebiler i en rekke ulike modeller av moderne kjøretøy som vil frakte både brudepar og gjester på den store dagen. 

Kanskje har dere også behov for leiebil under bryllupsreisen?
Vi har utleiesteder over hele verden slik at dere kan cruise rundt på en komfortabel og standsmessig måte mens dere nyter den romantiske drømmereisen. 

Vi oppgraderer bilflåten vår kontinuerlig slik at vi alltid kan tilby dere de nyeste modellene. I gjennomsnitt blir bilene hos oss litt over seks måneder. Slik sørger vi for at du alltid kjører en kvalitetsbil.

Bryllupsdagen er en dag dere skal slippe bekymringer, og hos Avis er dere i trygge hender. Vi hjelper deg med å finne rett bil på den store dagen slik at bilen oppfyller alle deres kriterier. 

Det skal være god plass i bilen slik at brudekjolen skal kunne danderes og ikke krølles. Bruden skal også kunne stige elegant ut av bilen ved ankomst.

Alles blikk er rettet mot dere denne dagen, og alt skal være perfekt.

Når Avis står for transporten på den store dagen betyr det ingen bekymring for dere.

Len dere tilbake og nyt turen – og bryllupsdagen! 

Avis

• Avis Bilutleie tilbyr biler til ethvert behov.

• Personbiler, varebiler og luksusbiler for utleie på alt fra døgn- til månedsbasis.

• Vi har avdelinger på Bodø Lufthavn, Bodø sentrum, Fauske og Innhavet.

Redaksjonen i Avisa Nordland har ingen rolle i produksjonen av dette innholdet