Hva er innholdsmarkedsføring?

Innholdsmarkedsføring er et kommersielt annonseprodukt. Det betyr at det er en kommersiell aktør som skaper innhold som er av interesse for personer som virksomheten ønsker å nå ut til. Til dette kjøper de kommersiell markedsføringsplass i nettavisers annonsebilag, skilt fra redaksjonelt innhold.

God innholdsmarkedsføring gir leserne ny kunnskap og gode opplevelser. Gjennom dette bygges en relasjon mellom virksomheten og leseren, og virksomhetens omdømme og profil utvikles. Innholdet skal gi en merverdi for leseren, uavhengig av om man ønsker å forta kjøp. Innholdsmarkedsføring bruker tekst, bilder og eventuelt video som fortellerverktøy.

Hvorfor innholdsmarkedsføring?

For 100 år siden var det kontroversielt at avisen trykte annonser i avisen. Ved introduksjon var det for mange uvant. Siden det framgikk tydelig at annonsene ikke var redaksjonelt innhold, ble dette en viktig funksjon for lokalavisen av to årsaker. Det handlet om at lokalavisen kunne utvikle en arena som samlende torgfunksjon, en arena som førte til at lokale næringsdrivende nådde ut til sine kunder med sitt budskap. Derigjennom kunne de skape grunnlag for sin virksomhet og lokale arbeidsplasser.

I tillegg utgjorde annonsene for avisen viktig finansiering av journalistikk, samtidig som redaksjonell uavhengighet ble opprettholdt. Over tid har markedsføringen utviklet seg på mange måter, og særlig den digitale revolusjonen har åpnet for nye løsninger. Vår avis ønsker å utvikle seg med lokale annonsører, og gjør dette ved å tilby markedsføringsløsninger som gir annonsørene god effekt.

Innholdsmarkedsføring er i ferd med å etablere seg som et virkningsfullt markedsføringsprodukt i både internasjonale og nasjonale medier. Gjort på riktig måte, er det vår oppfatning at dette er et godt og viktig produkt som også lokale annonsører skal få tilgang til.

Hvordan ser vi forskjell?

Innholdsmarkedsføring er et rent kommersielt produkt. Redaksjonen i vår avis har ingenting med dette å gjøre. Derfor er det også viktig at leserne ser og forstår forskjellen på redaksjonelt og kommersielt innhold. Kravet til slikt skille understrekes tydelig i de etiske retningslinjene for medier, kalt Vær Varsom-plakaten, og særlig punkt 2.6.

Kommersielt innhold skal være tydelig merket. Dette er hos oss gjort med merking på forsiden, med ordet «Annonse» i bildet. Ved å klikke på saken, kommer leseren til en side som er vesentlig annerledes i utforming enn redaksjonelt innhold. Toppen av siden er merket med «Annonsebilag», og øverst i teksten ligger en merking av at innholdet er innholdsmarkedsføring. Virksomheten som er avsender av budskapet er tydelig merket med logo.l.

Tydelighet

For vår avis er det viktig at leserne umiddelbart ser og forstår forskjellen på innholdsmarkedsføring og ordinært redaksjonelt innhold. Akkurat som for 100 år siden er avisens redaksjonelle integritet og uavhengighet er usedvanlig viktig for oss. Dersom noen opplever at skillet og merkingen er utydelig, vil vi høre det så snart som mulig. Det er viktig at lokalavisen kan tilby gode og effektive markedsføringsprodukter, men vi vil ikke gjøre det på bekostning av vår troverdighet.

Lukk

Kjærligheten er smidd i ett stykke gull

Annonse fra Opal Gullsmed

Fra Opal Gullsmed åpnet sine dører i 1915 har våre ringer prydet mange brudepars fingre.

Adresse
Professor Schyttes gate 2A, 8006 Bodø 

Åpningstider
Mandag – onsdag: 09:30 – 17:00
Torsdag: 09:30 – 18:00
Fredag: 09:30 – 17:00
Lørdag: 10:00 – 15:00

Gifteringene skal dere bære for resten av livet, og valg av ringer som passer dere perfekt er ingen lett avgjørelse. 

Skal dere gå for de tradisjonelle, enkle ringene eller noe litt mer moderne? Med eller uten diamanter? Hvitt, gult eller roségull? Smale eller brede? 

Hos oss finner dere et rikelig utvalg for enhver smak, prisklasse og for et hvert brudepar. 

Våre ringer er som kjærligheten, smidd ut av ett stykke gull. 

Opal Gullsmed drives nå av fjerde generasjon og vi har sterk lokal forankring i Bodø. Vårt unike kjennetegn er at vi har gullringer på lager i butikk, og ringene kan dermed tilpasses, graveres og leveres samme dag. Gravering er alltid inklusivt på ringer hos oss. 

Som Bodøs eldste gullsmed har vi bred fagkunnskap innen design og produksjon, så har dere egne ønsker for ringenes utseende kan vi sammen komponere drømmeringene. Gifteringene er selve symbolet på deres kjærligheten til hverandre, en evig sirkel som skal vare livet ut. 

Vårt motto er "vi er best på diamanter". 

Går du i friertanker kan vi bistå deg med å finne den perfekte ring. Dermed vil øynene på din kommende kone glitre like mye som diamanten når du går ned på ett kne og frir.

Opal Gullsmed er likestilt med kvalitet, service og utvalg. 

For som grunnlegger Magnus Øiesvold sa: "Opal Guldsmedforretning har altid utmerket sig ved et stort og flot utvalg!" 

Opal Gullsmed

• Opal ble etablert i Bodø i 1915, og er dermed den eldste gullsmedforretningen i Nord-Norge.

• Vi har bred fagkunnskap innen design og produksjon av smykker, og lager også på bestilling.

• Opal er den eneste gullsmedforretning i Bodø uten kjedetilknytning.

• Hos oss finner du også et rikt utvalg av diamantsmykker.

• Du finner oss midt i sentrum av Bodø. 

Redaksjonen i Avisa Nordland har ingen rolle i produksjonen av dette innholdet