Hva er innholdsmarkedsføring?

Innholdsmarkedsføring er et kommersielt annonseprodukt. Det betyr at det er en kommersiell aktør som skaper innhold som er av interesse for personer som virksomheten ønsker å nå ut til. Til dette kjøper de kommersiell markedsføringsplass i nettavisers annonsebilag, skilt fra redaksjonelt innhold.

God innholdsmarkedsføring gir leserne ny kunnskap og gode opplevelser. Gjennom dette bygges en relasjon mellom virksomheten og leseren, og virksomhetens omdømme og profil utvikles. Innholdet skal gi en merverdi for leseren, uavhengig av om man ønsker å forta kjøp. Innholdsmarkedsføring bruker tekst, bilder og eventuelt video som fortellerverktøy.

Hvorfor innholdsmarkedsføring?

For 100 år siden var det kontroversielt at avisen trykte annonser i avisen. Ved introduksjon var det for mange uvant. Siden det framgikk tydelig at annonsene ikke var redaksjonelt innhold, ble dette en viktig funksjon for lokalavisen av to årsaker. Det handlet om at lokalavisen kunne utvikle en arena som samlende torgfunksjon, en arena som førte til at lokale næringsdrivende nådde ut til sine kunder med sitt budskap. Derigjennom kunne de skape grunnlag for sin virksomhet og lokale arbeidsplasser.

I tillegg utgjorde annonsene for avisen viktig finansiering av journalistikk, samtidig som redaksjonell uavhengighet ble opprettholdt. Over tid har markedsføringen utviklet seg på mange måter, og særlig den digitale revolusjonen har åpnet for nye løsninger. Vår avis ønsker å utvikle seg med lokale annonsører, og gjør dette ved å tilby markedsføringsløsninger som gir annonsørene god effekt.

Innholdsmarkedsføring er i ferd med å etablere seg som et virkningsfullt markedsføringsprodukt i både internasjonale og nasjonale medier. Gjort på riktig måte, er det vår oppfatning at dette er et godt og viktig produkt som også lokale annonsører skal få tilgang til.

Hvordan ser vi forskjell?

Innholdsmarkedsføring er et rent kommersielt produkt. Redaksjonen i vår avis har ingenting med dette å gjøre. Derfor er det også viktig at leserne ser og forstår forskjellen på redaksjonelt og kommersielt innhold. Kravet til slikt skille understrekes tydelig i de etiske retningslinjene for medier, kalt Vær Varsom-plakaten, og særlig punkt 2.6.

Kommersielt innhold skal være tydelig merket. Dette er hos oss gjort med merking på forsiden, med ordet «Annonse» i bildet. Ved å klikke på saken, kommer leseren til en side som er vesentlig annerledes i utforming enn redaksjonelt innhold. Toppen av siden er merket med «Annonsebilag», og øverst i teksten ligger en merking av at innholdet er innholdsmarkedsføring. Virksomheten som er avsender av budskapet er tydelig merket med logo.l.

Tydelighet

For vår avis er det viktig at leserne umiddelbart ser og forstår forskjellen på innholdsmarkedsføring og ordinært redaksjonelt innhold. Akkurat som for 100 år siden er avisens redaksjonelle integritet og uavhengighet er usedvanlig viktig for oss. Dersom noen opplever at skillet og merkingen er utydelig, vil vi høre det så snart som mulig. Det er viktig at lokalavisen kan tilby gode og effektive markedsføringsprodukter, men vi vil ikke gjøre det på bekostning av vår troverdighet.

Lukk

Byens beste burgere

Annonse fra Eurospar Bodø

I Bodø griller man uansett vær! Jan Kristensen og Arild Wennersberg serverer deg oppskriften på sesongens aller beste burgere.

I Bodø setter aldri været en stopper for å ta frem grillen og lage fantastisk grillmat! Påsken er ofte startskuddet for grillsesongen, og vi tok med oss tidligere pølsemaker Jan Kristensen og butikkmedarbeider Arild Wennersberg ut i det friske Bodø-været for å få tipsene til hvordan lage byens aller beste burgere.

Fiskeburgere er en kjempehit hos barna!

Arild, butikkmedarbeider og grillentusiast

- Det blir både klassiske burgere, men også knallgode fiskeburgere. Sistnevnte er en kjempehit hos barna, forteller Arild.

Potet på grillen - og olje på burgeren

Aller først skal Jan teste ut det som skal være et potettriks. Vi følger spent med mens den tidligere pølsemakeren drar en halv potet over rillene på grillene. I tillegg pensler Arild olje på den siden av burgeren som skal være vendt ned mot grillristen. NB! Oljen skal IKKE pensles direkte på grillen!

- Poteten skal gjøre at burgerne ikke skal sette seg fast. Det blir spennende å se om det virker, sier Jan idet han legger to burgere på den venstre og varme siden av gassgrillen.

BURGER-FEST: Deilige, saftige burgere med storfekjøtt eller fisk. Fiskeburgerne er en fin måte å få barna til å spise mer fisk!

Burgerne stekes et par minutter på full fart på den ene siden, mens du vender om og legger de i kald sone på venstre side av grillen. Da får kjøttet etterstekes på en optimal måte som garanterer saftige burgere.

GOD STEMNING: Selv i ruskete grillvær, er stemningen på topp hos grillentusiastene Jan og Arild.

- Se her, burgerne satt seg ikke fast! Da kan vi konkludere med at potettrikset fungerer, sier Jan og smiler.

Arild nikker samstemt - og tilføyer: - Det gjelder å unngå å snu burgeren mange ganger, da blir den tørr. Det er en "flip" som gjelder, understreket han.

Osten, her cheddar, legges oppå burgeren i kaldere sone. Burgerbrødene skal heller ikke deles. Legg de i midten av grillen med lokket igjen. Da blir de sprø utenpå og myke inni.

Se hvordan Jan og Arild lager byens beste burgere i videoen øverst i artikkelen. Her er det flere tips å lære!

KLASSISKE BURGERE PÅ GRILLEN

BIFFBURGER MED CHEDDAR OG BBQ-SAUS

Du trenger:

* Hamburger - ikke frosne * Tomat * løk * salat (gjerne ferdige blandingsvarianter som allerede er vasket) * bacon (lange skiver som gjelder!) * bbq-saus * cheddar (eller annen ost som du ønsker) * burgerbrød, grovt eller fint

Du finner alltid et bredt utvalg av nystekte brød, frukt og grønt, ferske oster, fisk og kjøtt hos oss, og i ferskvaredisken deler vi gjerne gode tips og oppskrifter med deg.

BIFFBURGER MED AIOLI OG BRIE

Du trenger:

* Hamburger - ikke frosne * Brieost * salat (gjerne ferdige blandingsvarianter som allerede er vasket) * tomat * bacon (lange skiver som gjelder) * vårløk * aioli (bruk for eksempel karri eller tabasco i aiolien dersom du ønsker) * burgerbrød, grovt eller fint

KNALLGODE FISKEBURGERE PÅ GRILLEN

Du trenger:

* Fiskekaker med over femti prosent fisk * vårløk og rødløk * aioli * pesto * salat (gjerne ferdige blandingsvarianter som allerede er vasket) * tomat * en god remulade for ekstra smak * burgerbrød, grovt eller fint - men du kan også bruke foccacia eller pitabrød

SE HVORDAN DU LAGER SUNNE FISKEBURGERE PÅ GRILLEN HJEMME I VIDEOEN UNDER:

Redaksjonen i Avisa Nordland har ingen rolle i produksjonen av dette innholdet