Hva er innholdsmarkedsføring?

Innholdsmarkedsføring er et kommersielt annonseprodukt. Det betyr at det er en kommersiell aktør som skaper innhold som er av interesse for personer som virksomheten ønsker å nå ut til. Til dette kjøper de kommersiell markedsføringsplass i nettavisers annonsebilag, skilt fra redaksjonelt innhold.

God innholdsmarkedsføring gir leserne ny kunnskap og gode opplevelser. Gjennom dette bygges en relasjon mellom virksomheten og leseren, og virksomhetens omdømme og profil utvikles. Innholdet skal gi en merverdi for leseren, uavhengig av om man ønsker å forta kjøp. Innholdsmarkedsføring bruker tekst, bilder og eventuelt video som fortellerverktøy.

Hvorfor innholdsmarkedsføring?

For 100 år siden var det kontroversielt at avisen trykte annonser i avisen. Ved introduksjon var det for mange uvant. Siden det framgikk tydelig at annonsene ikke var redaksjonelt innhold, ble dette en viktig funksjon for lokalavisen av to årsaker. Det handlet om at lokalavisen kunne utvikle en arena som samlende torgfunksjon, en arena som førte til at lokale næringsdrivende nådde ut til sine kunder med sitt budskap. Derigjennom kunne de skape grunnlag for sin virksomhet og lokale arbeidsplasser.

I tillegg utgjorde annonsene for avisen viktig finansiering av journalistikk, samtidig som redaksjonell uavhengighet ble opprettholdt. Over tid har markedsføringen utviklet seg på mange måter, og særlig den digitale revolusjonen har åpnet for nye løsninger. Vår avis ønsker å utvikle seg med lokale annonsører, og gjør dette ved å tilby markedsføringsløsninger som gir annonsørene god effekt.

Innholdsmarkedsføring er i ferd med å etablere seg som et virkningsfullt markedsføringsprodukt i både internasjonale og nasjonale medier. Gjort på riktig måte, er det vår oppfatning at dette er et godt og viktig produkt som også lokale annonsører skal få tilgang til.

Hvordan ser vi forskjell?

Innholdsmarkedsføring er et rent kommersielt produkt. Redaksjonen i vår avis har ingenting med dette å gjøre. Derfor er det også viktig at leserne ser og forstår forskjellen på redaksjonelt og kommersielt innhold. Kravet til slikt skille understrekes tydelig i de etiske retningslinjene for medier, kalt Vær Varsom-plakaten, og særlig punkt 2.6.

Kommersielt innhold skal være tydelig merket. Dette er hos oss gjort med merking på forsiden, med ordet «Annonse» i bildet. Ved å klikke på saken, kommer leseren til en side som er vesentlig annerledes i utforming enn redaksjonelt innhold. Toppen av siden er merket med «Annonsebilag», og øverst i teksten ligger en merking av at innholdet er innholdsmarkedsføring. Virksomheten som er avsender av budskapet er tydelig merket med logo.l.

Tydelighet

For vår avis er det viktig at leserne umiddelbart ser og forstår forskjellen på innholdsmarkedsføring og ordinært redaksjonelt innhold. Akkurat som for 100 år siden er avisens redaksjonelle integritet og uavhengighet er usedvanlig viktig for oss. Dersom noen opplever at skillet og merkingen er utydelig, vil vi høre det så snart som mulig. Det er viktig at lokalavisen kan tilby gode og effektive markedsføringsprodukter, men vi vil ikke gjøre det på bekostning av vår troverdighet.

Lukk

Bo sentralt i Rønvika

Annonse fra Årnestoppen

Vi tok turen til Årnestoppen og ble bergtatt. Kanskje er dette drømmestedet du skal flytte til?

Årnestoppen

Er du interessert i Årnestoppen - og lurer på om dette kan være noe for deg? Ta kontakt med Ole Marius Løberg og Runar Nilsen i Eiendomsmegler 1.

* Utsikten fra Årnestoppen bør oppleves. Det nordnorske landskapet kan ta pusten fra selv oss nordlendinger. Leilighetene som skal bygges i Rønvika er i media omtalt som boliger med "spektakulær utsikt".

* Prosjektet består av 44 nøkkelklare selveierleiligheter fordelt på fem etasjer. Alle boligene har nydelig utsikt mot by, hav og fjell. Størrelsen på leilighetene varierer fra 89,5 til 119,5 m2 BRA, og prisene fra ca. 3,7 millioner kroner. Alle får hver sin parkeringsplass og bod. Ønsker du å kjøpe to parkerings-
plasser, er dette også mulig! 

* Legg merke til at beboerne kan benytte seg av en felles stue, kalt "Storstua". Her kan du reservere og invitere til sammenkomster som barnedåp og bursdager i ditt eget sameie!  

* Store vindusflater og romslige balkonger gjør at du får maksimalt ut av den vestvendte beliggenheten. Her kan du nyte alle årstider med en flott og innglasset balkong. Fra balkongen ser du utover hele Bodø-halvøya og sentrum av byen.

Les alt om det flotte prosjektet på hjemmesiden eller på Eiendomsmegler 1.

Det er skikkelig ruskevær denne dagen, men det gjør absolutt ingenting. All slags vær har sin sjarm - og i alle fall i Bodø! På Årnestoppen føler du virkelig at du lever. Den deilige brisen, den ubetalelige utsikten og naturomgivelser som frister med sjø og land gjør dette Rønvika-prosjektet til en skikkelig Bodø-perle! Det er fredfullt og stille, lite trafikk, nært byen og marka.

 Boligene bygges på det som antagelig er den siste utsiktstomta i Rønvika som er stor nok til å huse et leilighetsprosjekt. Det er stor rift om leilighetene som allerede finnes i Rønvika-området. Du skal lete lenge før du finner den fantastiske utsikten Årnestoppen kan by på, forklarer utbygger John Martin Berglund på toppen av det gamle bygget som skal bli gjort om til de lekre leilighetene.

Må oppleves!

Stadig flere av oss vil ha energieffektive, nøkkelklare leiligheter hvor vi slipper mye vedlikehold. Tenk å kunne få frigjort fritiden til å gjøre akkurat det du har lyst til? Utsikten fra Årnestoppen må rett og slett oppleves! Hvor i Bodø kan du nyte det nordnorske landskapet med Sandhornet, Børvasstindene, indre havn, moloen og innseilingen til Hurtigruten, og la blikket vandre mot havnebassenget, Hjertøya, bykjernen og videre i retning Saltenfjorden?

 Beliggenheten til Årnestoppen er fantastisk. Vi har en utsikt som er helt formidabel og som er unikt for dette området, forteller eiendomsmegler Ole Marius Løberg.

Kollega Runar Nilsen har selv bodd i det samme området i fem år og har satt veldig pris på de kvalitetene nærområdet har gitt ham. – Det jeg savnet der jeg bodde var utsikten, noe som du nettopp får her! kompletterer han.

Fantastiske solforhold

Noen av leilighetene i femte etasje har utsikten dreid sørvest mot Saltenfjorden, Sandhornøya og Beiarkjeften. Enkelte av leilighetene får utsikt begge veier, det vil si også mot vestfjorden, som hører til sjeldenhetene.

 Her får du sola fra morgenen av i sør på de leilighetene som ligger i den ytterste blokken. Solgangen som går hele veien og videre ned i vest, forklarer Ole Marius. 

Er du litt usikker på hvordan adkomsten til leilighetene blir, kan Runar betrygge deg med at du kjører flatt og fint gjennom Årnesveien og rett inn i garasjen. Her er det ingen fjelltopper som skal bestiges på vei opp til inngangsdøren. – Så noen firehjulstrekker trenger du ikke for å bo på Årnestoppen, sier han og smiler.

Felles storstue

Begge meglerne understreker at det er lagt vekt på at beboerne skal trives i et godt bomiljø. Materialvalget til leilighetene er også bra hvor alt av hvitevarer i kjøkkenet er integrert. – Vi har lagt opp til fleksibel planløsning, hvor de som ikke ønsker tre soverom kan få en større stue. Prosjektet har også tatt høyde for at besøkende kan ta imot gjester i sameiets eget hotellrom, sier de.

I tillegg har sameiet en felles stue - kalt "Storstua". Denne kan beboere benytte til ulike sammenkomster som barnedåp eller bursdager. Dermed kan du bo midt mellom byen og marka med alle fasiliteter innenfor gangavstand.

Av 44 leiligheter er nå 21 solgt. Dermed er det fortsatt god mulighet til å sikre seg drømmeleiligheten på byens tak. Byggingen er forventet igangsatt i begynnelsen av 2016, slik at første innflytting vil skje 2017. – Dette er uten tvil Bodøs beste utsikt! avslutter Runar Nilsen.

Redaksjonen i Avisa Nordland har ingen rolle i produksjonen av dette innholdet