Hva er innholdsmarkedsføring?

Innholdsmarkedsføring er et kommersielt annonseprodukt. Det betyr at det er en kommersiell aktør som skaper innhold som er av interesse for personer som virksomheten ønsker å nå ut til. Til dette kjøper de kommersiell markedsføringsplass i nettavisers annonsebilag, skilt fra redaksjonelt innhold.

God innholdsmarkedsføring gir leserne ny kunnskap og gode opplevelser. Gjennom dette bygges en relasjon mellom virksomheten og leseren, og virksomhetens omdømme og profil utvikles. Innholdet skal gi en merverdi for leseren, uavhengig av om man ønsker å forta kjøp. Innholdsmarkedsføring bruker tekst, bilder og eventuelt video som fortellerverktøy.

Hvorfor innholdsmarkedsføring?

For 100 år siden var det kontroversielt at avisen trykte annonser i avisen. Ved introduksjon var det for mange uvant. Siden det framgikk tydelig at annonsene ikke var redaksjonelt innhold, ble dette en viktig funksjon for lokalavisen av to årsaker. Det handlet om at lokalavisen kunne utvikle en arena som samlende torgfunksjon, en arena som førte til at lokale næringsdrivende nådde ut til sine kunder med sitt budskap. Derigjennom kunne de skape grunnlag for sin virksomhet og lokale arbeidsplasser.

I tillegg utgjorde annonsene for avisen viktig finansiering av journalistikk, samtidig som redaksjonell uavhengighet ble opprettholdt. Over tid har markedsføringen utviklet seg på mange måter, og særlig den digitale revolusjonen har åpnet for nye løsninger. Vår avis ønsker å utvikle seg med lokale annonsører, og gjør dette ved å tilby markedsføringsløsninger som gir annonsørene god effekt.

Innholdsmarkedsføring er i ferd med å etablere seg som et virkningsfullt markedsføringsprodukt i både internasjonale og nasjonale medier. Gjort på riktig måte, er det vår oppfatning at dette er et godt og viktig produkt som også lokale annonsører skal få tilgang til.

Hvordan ser vi forskjell?

Innholdsmarkedsføring er et rent kommersielt produkt. Redaksjonen i vår avis har ingenting med dette å gjøre. Derfor er det også viktig at leserne ser og forstår forskjellen på redaksjonelt og kommersielt innhold. Kravet til slikt skille understrekes tydelig i de etiske retningslinjene for medier, kalt Vær Varsom-plakaten, og særlig punkt 2.6.

Kommersielt innhold skal være tydelig merket. Dette er hos oss gjort med merking på forsiden, med ordet «Annonse» i bildet. Ved å klikke på saken, kommer leseren til en side som er vesentlig annerledes i utforming enn redaksjonelt innhold. Toppen av siden er merket med «Annonsebilag», og øverst i teksten ligger en merking av at innholdet er innholdsmarkedsføring. Virksomheten som er avsender av budskapet er tydelig merket med logo.l.

Tydelighet

For vår avis er det viktig at leserne umiddelbart ser og forstår forskjellen på innholdsmarkedsføring og ordinært redaksjonelt innhold. Akkurat som for 100 år siden er avisens redaksjonelle integritet og uavhengighet er usedvanlig viktig for oss. Dersom noen opplever at skillet og merkingen er utydelig, vil vi høre det så snart som mulig. Det er viktig at lokalavisen kan tilby gode og effektive markedsføringsprodukter, men vi vil ikke gjøre det på bekostning av vår troverdighet.

Lukk

Juleglede i sentrum

Det blir flotte førjulsdager i sentrum 26- 28. november. Her er også en smakebit på noen av de spennende aktivitetene som skjer i sentrum denne helgen og utover i desember.

Disse møter du på julemarkedet:

Uke 48 (fra torsdag) og uke 49

* Bodø Husflidslag selger håndarbeid av ulike slag. Her blir det aktiviteter som både strikking, hekling, broderi og treskjæring.
* La France flytter deler av blomsterforretningen sin ut, og sørger for pynt og inspirasjon til julehjemmet. Vi får aldri nok av friske og velduftende blomster i jula!
* Lokale håndarbeidsprodusenter har kreert julestrømper med tåtiller, turdiadem, påkledde vinterhjerter, bordbrikker og masse annet spennende!
* Papirdesign selger ulike hobbyartikler av papir. Her bugner det av inspirasjon og tips til hvordan du kan pynte gavene. Innpakning er vel så viktig!

Uke 50

* Monicas Godtebutikk flytter deler av godtebutikken ut og selger mange ulike fristelser. Gled deg til søte godbiter i regnbuens farger.

* Terje Bergs kalendre. Den kjente musikeren har fått en forkjærlighet for tegninger, så her kan du få se hans Bodø-kalender med illustrasjoner fra lokalområdet.

* Lokale håndarbeidsprodusenter har kreert julestrømper med tåtiller, turdiadem, påkledde vinterhjerter, bordbrikker og masse annet spennende!

* Arctic Salt – lokalprodusert salt fra Saltstraumen. Perfekt til lutefisksaltingen! Se Elins tips i artikkelen til venstre.

* Mors lille skatt – leker, gaver og interiør. Her kan du finne mange fine julepresanger.

Uke 51

Veronika Rubaninska stiller ut såper, smykker og malerier. Her er det så mye fine ting! Gled deg.

Arctic Salt – lokalprodusert salt fra Saltstraumen. Perfekt til lutefisksaltingen! Se Elins tips i artikkelen til venstre.

* Papirdesign selger ulike hobbyartikler av papir. Her bugner det av inspirasjon og tips til hvordan du kan pynte gavene. Innpakning er vel så viktig!

* Craig Alibones sjokolade. For drøyt ett år siden begynte engelske Craig å tilby kaker og sjokolade til bodøfolket. Kom innom for å sikre deg håndlaget sjokolade og konfekt. Mmmm.

* Kemzi tilbyr lokalt håndverk med blant annet søm og interiør.

* Lillian N Nilsen med smaksfulle flatbrød og lefser. Vel verdt et besøk, spør du oss!

Åpningstider til julemarkedet

Ukedager 26. november – 11. desember kl. 13.00–18.00
Ukedager 14. desember – 18. desember kl. 13.00–19.00
Lørdager 28. november, 5. desember, 12. desember, 19. desember: kl. 11.00 – 15.00
Søndager 6. desember, 13. desember og 20. desember: kl. 14.00 – 18.00

- Viktig for Bodø og næringslivet

De små, unike butikkene som finnes i sentrum gagner Bodø på flere måter, mener Benedicte Kilvær Eilertsen. Butikkene i Bodø sentrum er klare for å gi deg og dine den perfekte førjulsstemningen. Vi tok en prat med sentrumslederen.

–Jeg anbefaler alle bodøværinger å nyte førjulstiden. Stress litt ned, gå på kafé, kos deg med ungene og bli med på arrangementene som skjer i byen vår, oppfordrer sentrumsleder Benedicte Kilvær Eilertsen. Selv gleder hun seg til å tilbringe den hyggelige tiden sammen med mann og barn, og foreldre som kommer på besøk fra Lofoten.

At butikkene i sentrum har gått sammen om å pynte med marshmallows til jul, viser at Sentrum står samlet om å gi deg en unik handleopplevelse.

– All erfaring viser at samarbeid mellom butikkene gjør at de møter konkurransen, for eksempel mot kjøpesentrene, mye sterkere. Det skal være koselig å komme til sentrum – her snakker alle i lag og du skal kjenne den gode atmosfæren hvor hen du går, understreker Benedicte.

Handler du for eksempel julemiddagen på Bofisk, så går pengene rett tilbake til fiskerne og butikken. – Dette viser hvor viktig sentrum er for verdiskapning og vekst i regionen, sier hun. Flere av butikkene i Bodø sentrum gir også 1 prosent av juleomsetningen på Lucia-dagen til Kirkens Bymisjon. Nettopp det å gi noe tilbake til dem som trenger det, er viktig for Benedicte. – Julen er også tid til ettertanke. Både for dem vi har mistet, men også det å vise omsorg for dem som trenger det og de som står deg nær. Flere er frustrerte over gavehysteriet og urettferdigheten. Det er ikke nok å klage – gjør noe med det i dag ved å gi, avslutter hun.


Verdens kuleste pepperkakeby åpner i Bodø 28. november.

Tidligere dro Bjarne Mosås til Bergen med pepperkakekunsten sin. Nå har han fått i gang Bodøs helt egen pepperkakeby.

Det dufter så godt her vi står, midt i Bodø sentrum. På det lokale bybakeriet i Storgata jobber daglig leder Bjarne Mosås på Bodø Bakeri.

Han er skikkelig stolt av den flotte pepperkakebyen han og kollegene har fått i stand til jul. – Dette er virkelig verdens fineste pepperkakeby, understreker han. – Kanskje vi kan be ordføreren om et eget postnummer, fortsetter Bodøs pepperkakehelt og ler.

Førstkommende lørdag, 28. november, åpnes bakerivinduene.

Den fantastiske pepperkakebyen ”Byen vårres 2015/2016” kan heldigvis studeres helt frem til nyttårsaften,for dette er det ingen bodøværinger med respekt for seg selv som vil gå glipp av!

Her kan små og store glede seg over pepperkakeminiatyrer av både rådhuset, hurtigruta, Bodø Domkirke og Scandic Havet – og mange andre spiselige, lokale kunstverk.

Kanskje er det akkurat ditt bidrag som er så heldig å få bli beundret av venner og familie?

Sentrum ønsker velkommen til julegrantenning på Bodø torg lørdag 28. november kl 1500

Det vil bli tale ved ordfører Ida Pinnerød og Frelsesarmeen.
Julegrana tennes og det vil selvfølgelig bli gang rundt juletreet. Denne dagen tenner også Koch sitt juletre. Det ryktes også at nissen kommer på besøk.
Av underholdning blir det barnedans av Streetjazz dansestudio og Bodø Janitsjar spiller.
Det blir servert kakao og boller hos Frelsesarmeen etter arrangementet. Sentrum er pyntet og julestemningen blir til å ta og føle på.

Arrangører: Bodø Næringsforum, Frelsesarmeen og Bodø kommune.

Velkommen til Lucia-konsert i Bodø Domkirke.

Andre søndag i advent faller på selveste Lucia-dagen, 13. desember. Hva er vel hyggeligere enn å starte søndags morgen med en flott konsert i Bodø Domkirke?

Vi ønsker velkommen til årets Luciakonserter i Bodø Domkirke med Bodø Domkirkes ungdomskor og Nordnorsk ungdomsmannskor.

I år som tidligere er det to konserter, kl 07 og 09.

Vi tok turen til Bodø Domkirke en ettermiddag og var så heldige å få med oss en av øvingene til barnekoret. Etter å ha hørt på barna synge inn julen forlot vi kirken full av julestemning.

Jubileumsåret starter med nyttårsfest i Stormen - 2016 er Bodøs store jubileumsår.

200 år skal selvfølgelig feires med brask og bram over hele byen. Dette vil du ikke gå glipp av.

Inngangen til bursdagsåret skal markeres med fakkeltog til småbåthavna på nyttårsaften. Det vil bli taler, sang og et stort jubileumsfyrverkeri fra Nyholmen Skandse.

– Ikke siden åttitallets nyttårsfeiringer på det gamle SAS-hotellet har vi hatt skikkelige nyttårsfeiringer i Bodø sentrum. Nå synes vi det er på tide å lansere en konsert på nyttårsaften, etterfulgt av nyttårsmiddag på byens største hoteller, Scandic Havet og Radisson Blu, sier konserthusdirektør Rolf-Cato Raade.

Kongens nyttårstale skal vises på storskjerm før det blir klart for en skikkelig festforestilling med Bodø Domkor, Birgitte Christensen, Mette Bjærang Pedersen, Kristian Krokslett, Sveinar Aase, Øystein Jæger, Per Sundnes, Halvdan Sivertsen med flere.

Vi i sentrum ønsker alle velkommen til en fin førjulshandel

Bofisk-Elins beste tips til lutefisktilberedningen?

Vi fikk triksene.

For å lage god lutefisk må man velge gode råvarer og riktig type lutefisk. Finn din lutefisk - så er det bare å sette i gang.

1. Legg lutefisken i salt 1-2 timer før du tilbereder den – da vil fisken bli fast og fin.

2. Skyll så saltet forsiktig av fisken, legg den i en dyp ovnspanne ( det vil bli litt vann til overs, som skylles av før servering).

Saltmengde avhenger av størrelse på lutefisken.

Jeg pleier å beregne cirka 1 kg per person og 1 ss salt per person.

Synes det er greit med rause porsjoner, så har jeg litt ”å gå på”.

3. Dekk ovnspannen med aluminiumsfolie, unngå at folien kommer i kontakt med lutefisken. Jeg pleier å koke lutefisken uten vann i pannen.

4. Så til det fantastiske tilbehøret. Her er det bare fantasien som setter grenser. Gå for din favoritt, om det er sirup, brunost, ertepuré eller sennepssaus.

Ikke glem bacon. Nam.

Mandelpoteter hører også til. Disse skal ikke kokes, kun trekkes i kjelen.

Disse tipsene har jeg erfart selv, rappet fra venner og ikke minst, lært av mamma som faktisk er den som jeg synes lager den aller beste lutefisken.

Lykke til med julematlagingen.

Det snør Marshmallows

Neste gang du er i sentrum, må du legge merke til den lekre marshmallowspynten som lyser opp butikkene. Mariell K. Israelsen fra Søstrene Grene og No. 14 står bak det flotte initiativet. – Vi ønsker at dette skal bli et varemerke for sentrum. Av alle juleønsker vil man ha snø i desember, så det er derfra ideen kommer, forteller Benedicte Kilvær Eilertsen. Den samlende julepyntingen signaliserer at sentrumsbutikkene heier på hverandre – og ikke minst er det artig for alle barna i byen. Kom innom 17-20. desember

Besøk Nissefamilien

Den 4. desember åpner Nissehuset i Storgata. Alle barn er hjertelig velkommen, og er du over fire år kan du få lov til å ha nisseverksted med nissemor og nissebarna uten foreldre til stede. Alle som besøker nissehuset leverer ønskeliste – og kanskje er du en av de heldige som får ønsket oppfylt? Nissebarna vil også gå rundt i sentrum med kurver fulle av julefristelser. Følg med på Bodø Sentrums Facebook- side for å se når nissefar er hjemme!

Åpningstider Nissehuset:

Lørdager kl. 12-15

Søndager kl. 14-17

Ukedager kl. 16-19

Datoer:

4-6. desember

10-12. desember

17-20. desember


Redaksjonen i Avisa Nordland har ingen rolle i produksjonen av dette innholdet