Stina Steinarsdatter Larsen får som assisterende butikksjef nå endelig rydde i butikkhyllene. Noe hun også brukte å gjøre før hun begynte å jobbe på dagligvarebutikken. Foto: Lise Fagerbakk

annonsørinnhold fra

Lykken ble en jobb på dagligvarebutikken

Nervene lå utenpå Stina Steinarsdatter Larsen på Fauske da hun fikk innkalling til intervju på Coop Mega Fauske. Nå er hun assisterende butikksjef og Årets stjernekollega 2020.

Hun hadde i mange år gått og drømt om å få jobbe på en dagligvarebutikk. Så da sjansen i 2018 bød seg i form av en ledig jobb som assisterende butikksjef på Coop Mega, søkte hun.

- Da jeg ble innkalt til intervju var jeg så nervøs at jeg nesten ikke gikk. Men det ble full klaff. Jeg er på rett sted, sier Stina Steinarsdatter Larsen, opprinnelig fra Saltstraumen - nå bosatt på Fauske med mann, fire døtre og to katter.

Det var nettopp mannen hennes som fikk henne til å søke.

Larsen er ikke bare glad for at hun endelig fikk jobb på en dagligvarebutikk. Prikken over i'en er at butikken ble Coop Mega.

- Jeg trengte et lite dytt i rett retning

- Jeg hadde på dette tidspunktet jobbet i handelsnæringen i mange år, men ikke på en dagligvarebutikk, slik at jeg trodde ikke jeg var kvalifisert. Mannen min mente jeg likevel burde søke. Jeg søkte dagen før fristen gikk ut, da jeg ikke trodde jeg ville få jobben, forteller hun.

Det ville seg annerledes.

- Jeg merket at vi traff tonen under intervjuet. Men da butikksjef Barbro Salemonsen ringte og tilbød meg jobben trodde jeg henne ikke først, forteller Larsen.

Jobb ble det. Larsen begynte på Coop Mega Fauske i desember 2018. Og i 2020 ble hun en måned kåret til Månedens stjernekollega.

Årets stjernekollega 2020

Årets stjernekollega 2020 ble hun på grunn av en hendelse sommeren 2020, hvor hun i butikksjefens fravær trådte inn som samtalepartner for kolleger og kontaktperson opp mot ledelsen i Coop Nordland - og politiet.

Begrunnelsen:

"Jeg ønsker å nominere Stina til månedens og årets medarbeider. Hun har ALLTID godt humør, stå-på vilje og gjør en fantastisk jobb for å fremme butikken og mersalg. En av mine største gleder av å gå på jobb hver dag, kun for at vi har et så godt samarbeid og jobber så godt i lag. Hun fortjener det virkelig!"

Juryen stiller seg 100 % bak dette, og har i tillegg valgt å legge vekt på innsatsen hun gjorde i en krevende episode inne på butikken. Stina tok ansvar mens butikksjefen var på ferie. Hun viste enestående omsorg og handlekraft for sine kolleger samtidig som hun i butikksjefens feriefravær måtte være kontaktpunktet mot ledelsen i Coop Nordland, politiet og andre involverte."

Larsen trives godt med hyggelige kolleger. - Bare det å ha noen å si god morgen til når du kommer på jobb, sier hun. Her i munter prat med Kristoffer Ludvigsen og Inger Lise Pedersen.

Ryddet i hyllene under handelturen

Hun styrer ikke unna ansvar.

- Jeg jobbet 16 år i en annen butikk innen handelsnæringen på Fauske. I ni av disse årene var jeg butikksjef, slik at jeg er vant med å ta ansvar. Det har jeg gjort hele livet, sier hun.

Larsen har i mange år hatt en drøm om en dag å få jobbe på en dagligvarebutikk.

- Jeg har alltid likt å jobbe i butikk. Da jeg var ung jobbet jeg en kort stund på en dagligvarebutikk, og jeg har alltid ønsket meg tilbake. I 2017 tok jeg butikkfagbrevet og de siste årene før jeg fikk denne jobben, fulgte jeg med på ledige stillinger, forteller hun.

En handletur gikk heller ikke uten at hun drømte om å få jobb i en dagligvarebutikk.

- I årene før jeg begynte å jobbe her kunne jeg under handleturene våre gå å rydde i hyllene. Så jeg uorden trakk jeg fram varer og så jeg tomme esker slapp jeg dem ned på gulvet. Jeg kunne jo ikke akkurat gå med de ut på lageret, i og med at jeg ikke jobbet der, forteller hun og ler.

Det kan hun nå. Rydde gjør hun støtt og stadig.

- For noen år siden utdannet jeg meg til barnevernspedagog. Det blir for personlig og passet ikke for meg. Det er personlig her også, men på en annen måte. Jeg er sosial og glad i å prate - bare det å kunne si god morgen til en kollega. Jeg er spesielt glad for at jeg jobber på Coop Mega. Vi har nettopp renovert butikken og den framstår nesten som helt ny. Vi har et bredt vareutvalg, med ferskvaredisk og egen fiskedisk, forteller hun - og føyer til:

- Nå er jeg på rett sted - og i rett butikk, forteller hun.- Velkommen til oss på Coop Mega Fauske. Vi har et bredt vareutvalg og ferskvaredisk. Butikken er nylig oppgradert, sier assisterende butikksjef Stina Steinarsdatter Larsen.

  • Coop Nordlands viktigste strategi er å skape verdier og dele disse med mange eiere. Akkurat dette gjør at vi er annerledes enn andre aktører i varehandelen. Siden 1916 har Coop Nordland ført store deler av bedriftens overskudd tilbake til eierne. Overskuddet skapes av våre 82 butikker og rundt 1.300 medarbeidere, og deles mellom våre 63.000 eiere.
  • Coop Nordland påvirker hverdagen til mange mennesker og det er vi stolte av.
  • E-post: nordland@coop.no

  • Adresse: City Nord, Bodø

  • Telefon: 75 50 80 00

FAKTABOKS

Coop Nordland