At Bodø/Glimt har tatt en mer aktiv samfunnsrolle og vært mer bevisst sitt samfunnsansvar de siste årene har uten tvil gjort noe med klubben ifølge daglig leder Frode Thommassen og forretningsutvikler Benedicte Halvorsen i FK Bodø/Glimt.

Annonsørinnhold fra

– En fotballklubb er mye mer enn 90 minutter

Bodø/Glimt er mer enn seriegull, mesterskapsligaer og fotballstjerner. På Aspmyra er de levende opptatt av tingene som gjør Glimt til mer enn en fotballklubb. Viktige stikkord er hjertevarme og inkludering.

– Vi lever av at folk blir glade i oss. De gode tingene i livet handler om kjærlighet, nærhet, varme og omtanke og hvis vi som klubb klarer å være det i det vi gjør og handler, så har folk lettere for å kjenne at det er noe de vil være en del av, sier Frode Thomassen, daglig leder i Bodø/Glimt.

På fotballbanen har Glimt tatt Norge og Europa med storm de siste årene. For Thomassen er det vel så viktig at Bodø/Glimt er en hjertevarm klubb fordi det skaper engasjement og gjerne blir til noe større enn seg selv.

Inkludering er en bærebjelke i dette.

– Aldri undervurder hvor fint og godt det føles å være både åpen som menneske, men også åpen som arbeidsplass.

Benedicte Halvorsen, forretningsutvikler i FK Bodø/Glimt

Eye, Font

Bodø/Glimt er Nord-Norges stolthet på fotballbanen, men for Glimt stopper det ikke der. Deres verdier og måte å jobbe på favner om så mye mer enn sporten. Glimt ser muligheter og utvikler folk, de gjør det i lag, de utfordrer og er modige. Dette er veldig viktige verdier som kommer til syne både på banen og i resten av organisasjonen.

– Derfor er Bodø/Glimt et forbilde for mange også innenfor sosial bærekraft, sier seniorrådgiver Anders Paulsen i NHO Nordland.

Bodø/Glimt viser at inkludering er noe større, at det bidrar til noe langt mer enn bare for den enkelte. Å være inkluderende er et vesentlig grunnlag for klubbens suksess på og utenfor banen.

– Det er en utrolig viktig signaleffekt for alle, spesielt kanskje for unge fotballfans, at Glimt flagger sosial bærekraft så tydelig. Det er store ressurser i utenforskapet som vi alle har behov for å inkludere i arbeidslivet. Bedriftene trenger folk og folk trenger en meningsfylt arbeidshverdag. Inkludering er «vinn-vinn» for alle parter, og Bodø/Glimt viser at et bredt fellesskap gir et godt grunnlag for suksess både sportslig og utenfor banen, sier Paulsen.

Outerwear, Sleeve, Yellow, T-shirt

Seniorrådgiver i NHO Nordland, Anders Paulsen, sier Bodø/Glimt er et forbilde innenfor sosial bærekraft.

Mer enn selve kampen

– Glimt ønsker å være noe mer enn selve fotballkampen, og dette jobber vi for hver eneste dag, sier Benedicte Halvorsen, forretningsutvikler i FK Bodø/Glimt.

Hun forteller om det strategiske valget «Action Now» som ble gjort i 2018. Om FNs bærekraftsmål som grunnlag, verdenstrender og hva som skal til for å skape endring i et samfunn.

– Fotballklubber står ofte i sentrum av hele samfunn, og dersom en fotballklubb klarer å ta denne posisjonen seriøst, og tar sitt samfunnsansvar gjennom å bruke den oppmerksomheten som man har – så kan man få til store ting, sier Benedicte.

Fem regler for lister

  • Dette er eksempel på lister/bullet points. Her legger man inn en slik type innhold
  • Begynn hvert punkt med stor forbokstav.
  • Punkter som består av to eller flere ord skal av­sluttes med punktum.

  • Punktum er valgfritt i lister der alle punktene består av ett ord.

  • Punkter med og uten punktum skal ikke blandes i samme liste. Enten har alle punktene punktum, eller så har ingen av punktene punktum.

  • I norskspråklig sammenheng skal det ikke være punktum bak tall eller bokstaver som nummererer lister.


  • Næringslivets Hovedorganisasjon (NHO) er Norges største interesseorganisasjon og fellesskap for bedrifter
  • Mange bedrifter mangler folk
  • Ca 20 prosent av den yrkesaktive befolkningen står utenfor arbeidslivet
  • Ved å rekruttere personer som står utenfor arbeidslivet vil du både kunne få medarbeiderne du trenger, og samtidig bidra til store gevinster for den enkelte og for samfunnet


Derfor ønsker NHO å hjelpe arbeidsgivere med å finne arbeidskraft


HELT MED!

Gjennom stiftelsen «HELT MED!» har også Bodø/Glimt tatt et valg. Et valg om åpenhet og inkludering som har vist seg å skape mer hjertevarme i både Glimt-organisasjonen og etter hvert i Glimt-veggene.

– «HELT MED!» er en stiftelse som bidrar til mangfold og inkludering ved å opprette samarbeid og arbeidsplasser for mennesker med funksjonsnedsettelse. Og her hos oss har vi ansatt to flotte gutter gjennom denne ordningen, forteller Benedicte.

En er ansatt i Glimt-butikken, mens den andre er ansatt som kjøkkenassistent sammen med kokken på Aspmyra.

– Vi fikk en henvendelse fra «HELT MED!», og så raskt at dette var noe vi kunne tilrettelegge for. Det startet med John-Håkon i butikken og når det senere var behov for en kjøkkenassistent, så kontaktet vi Helt Med, sier Benedicte.

Hun mener samarbeidet med «HELT MED!» rundt begge ansettelsene har vært svært bra, og at inkludering av personer med utviklingshemming i det ordinære arbeidslivet handler om åpenhet.

– Det å se andre sosiale grupper enn de du nødvendigvis møter hver dag, det gjør oss til en varmere klubb. Aldri undervurder hvor fint og godt det føles å være både åpen som menneske, men også åpen som arbeidsplass. «HELT MED!» gjør en forskjell, innad i klubben, men også i noens liv, sier Benedicte.

Flash photography, Smile, Happy, Wood

– En fotballklubb er utrolig mye mer enn 90 minutter, sier forretningsutvikler Benedicte Halvorsen i FK Bodø/Glimt.

Bittelitt bedre hver dag

Glimt-tankegangen om å være en bittelitt bedre utgave av seg selv hver eneste dag, den er det ikke bare fotballspillere, trenere og eliten i Glimt-systemet som lever etter.

– Samholdet og mentaliteten vi ser hos A-laget på banen, det smitter ut i hele organisasjonen. Og «HELT MED!» er en del av det å gjøre litt forskjell, bli litt bedre, åpne hjertedøra litt mer, inkludere litt til, smiler Benedicte.

Og skulle det være en arbeidsgiver som ikke har hørt om «HELT MED!» eller som kanskje har tenkt tanken, men ikke mer – så kan Benedicte anbefale å kontakte organisasjonen.

– Har du en rolle eller et behov som kan fylles på arbeidsplassen, konkretiser den og ta kontakt med «HELT MED!». De er knallflinke til å ta initiativet videre, skreddersy, tilrettelegge og ikke minst følge opp etter ansettelsen. De er veldig involverte og skaper en trygghet både for oss og arbeidstakeren, sier Benedicte.

Hun oppfordrer bedrifter til å tenke ut av boksen, og gi slipp på det tradisjonelle.

– Det skader aldri å gi noen sjansen til å vise hva de kan, sier forretningsutvikleren.

Slik rekrutterer du fra hele befolkningen

Ihuga Glimt-fan

For John-Håkon Nybakk som nå er ansatt i en hundreprosent-stilling gjennom «HELT MED!», passet det veldig bra å få jobbe hos Bodø/Glimt. Så når jobben dukket opp, var han ikke i tvil om å søke.

– Det virket som en veldig spennende arbeidsplass, og hadde jeg ikke fått jobben – så hadde det vært lærerikt med jobbsøkingen og det som følger med. Og jeg legger ikke skjul på at det er stas å jobbe for favorittklubben, sier John-Håkon.

Jobben i Glimt-butikken var i tillegg midt i blinken siden han studerte salg- og service på videregående.

– Da lærte jeg hvordan man behandler kunder, og hvordan man skal være en «likanes» person. Det er serviceyrket jeg alltid har hatt lyst til å jobbe med, og jeg liker veldig godt å jobbe tett på mennesker. Det føles godt å jobbe med noe jeg mestrer godt, og derfor er jobben min i Glimt helt perfekt, sier John-Håkon.

Automotive design, Electronic instrument, Orange

John-Håkon Nybakks glade ansikt og smittende humør er det første som møter folk i Glimt-shop på Aspmyra. Foto: Vilde Hiller Rasmusen.

Ønsker å inspirere

For daglig leder Frode Thommassen i Bodø/Glimt har det mye å si for en klubb å være del av en stiftelse som «HELT MED!».

– En ting er å inspirere andre, en annen sak er at «HELT MED!» har en utrolig verdi for klubben. For hvordan vi er, hvordan vi jobber med hverandre, respekterer hverandre og favner om hverandre, sier Frode.

Han trekker fram det fantastiske humøret til John-Håkon, hvordan han sprer hverdagsglede til alle i klubben, og samtidig gjør en god jobb.

– Dette er ikke noe man gjør for å sole seg i glansen av «se til oss», for vi snakker om reell og god arbeidskraft. Vi gjennomgår regulære ansettelsesprosesser med jobbintervju og vurdering på lik linje med andre jobbsøkere, sier Frode.

  • Inngå samarbeid med en bedrift i NHOs bransjeforening Arbeid & Inkludering
  • Ta kontakt med en bedrift i NHOs bransjeforening Bemanning og rekruttering
  • Rekrutter og inkluder via NAV
  • Rekrutter en lærling


Hvordan rekruttere fra hele befolkningen