People in nature, Flash photography, Cloud, Sky, Plant, Coat, Wood, Grass, Landscape

Magiker og illusjonist Scott Silven kommer snart digitalt til Stormen og Bodø. Bestill billetter på vår hjemmeside.

annonsørinnhold fra

Font

WOW! Showet «The Journey» er noe helt utenom det
vanlige 

- WOW, WOW, WOW

Det er ikke så mye annet å si om «The Journey». For mens jeg satt inne i et virtuelt rom sammen med magiker og illusjonist Scott Silven, så fikk jeg gåsehud på armene, tårer i øynene og en følelse av undring i kombinasjon med å bli rent imponert, oppslukt og trollbundet.

Hva i alle dager?

For maken til elegant, rørende og uforklarlig magi og mystikk, skreddersydd for et «hjemmepublikum» sittende i sin egen stue med sin egen PC, det hadde jeg ikke forestilt meg at skulle være mulig. Denne mannen har skills!

"The Journey" er en digital forestilling som tilbys fra Stormen mellom 6. - 11. april. Bestill billetter her.

Artisten, illusjonisten, og magikeren er 32 år gammel, født og oppvokst i Scotland, og er verdenskjent for sine geniale evner til å møte mennesker og gi dem ekstraordinære opplevelser for livet. Og selv om han i flere år har reist verden rundt med utsolgte live-show, så har han fortsatt aldri vært i Norge - før nå, men gjennom en virtuell interaktiv
teateropplevelse fra Silvens egen stue i Skottland, direkte hjem til deg.

Jeg vil ikke avsløre så mye mer om selve showet. Det bare MÅ bare oppleves. Men det jeg kan si, fra hele mitt hjerte; dette kompenserer, om aldri så lite - for alle de forestillingene vi ikke fikk muligheten til å se det siste året.

Fashion, Smile, Sleeve, Gesture, Eyewear

I "The Journey" interagerer illusjonisten Scott Silven med publikum, fra Silven sitt studio i Skottland gjennom skjermene til publikum rundt omkring i verden. Publikum interagerer også med hverandre, og sammen skaper de helt unike forestillinger. 

Så vi tok en prat med Scott Silven

- Det hele startet da jeg var liten gutt. Jeg ble rett og slett så fascinert av bestefars magiske trylletriks, at det ble min vei og min fasinasjon gjennom hele oppveksten og videre i livet, forteller Silven.

Som tenåring tok han steget videre for å lære hypnose, studerte psykologi og videre «contemporary performance» og teater, et kunstnerisk felt som betegner en hybrid med veksling mellom eksperimentelt teater, dans, visuell kunst, musikkomposisjon og opptreden uten å følge en bestemt praksis.

- Jeg har over år opparbeidet meg ferdigheter innen teater i kombinasjon med psykologi og magi, og etterhvert begynte jeg å koble disse sammen for å skape de opplevelsene du var med på i «The Journey», forteller Silven.

- Det jeg opplevde i «The Journey», det føltes virkelig som magi - jeg kan ikke forklare hvordan du fikk dette til. Det var bare helt, WOW. Kan du forklare?

- Det jeg håper å få til når folk er med på forestillingen, er at man stopper å tenke på hvordan ting er gjort, og bare nyter opplevelsen. At det som skjer faktisk føles som ren magi. For meg finnes det mye «bad magic» der ute. Altså opplevelser vi føler vi har sett før. Og det er dette jeg forsøker å bevege meg bort i fra med mitt arbeid. Jeg jobber veldig visuelt, bruker historiefortelling og forsøker å gjøre opplevelsen veldig personlig for hver enkelt av de som deltar på mine show, forteller Silven.

- Hvordan reagerer folk på forestillingene dine, generelt sett?

- Jeg tror vi har vært over hele verden med showet. Det du var med på ble sendt i canadisk tidssone. Før det var vi i Hong Kong og i Nord-Amerika. Så det er veldig interessant å se forskjellige reaksjoner fra forskjellige deler av verden. Som du kan forestille deg så er amerikansk publikum veldig åpne, mens folk i Hong Kong var mer reflekterende. Vet du, min
største frykt da jeg utviklet «The Journey» var at det å gå fra live teater fra en scene og inn i et virtuelt rom. Likevel har vi klart å få publikum inn i rommet sammen med meg, noe som har resultert de reaksjonene vi har fått, som fra deg, sier Silven.

Flash photography, Window

Silven er kjent for sin magiske historiefortelling. Forestillingen har spredt gåsehud over hele verden, først som sceneshow, og nå som digital forestilling.

Han er spent på mottakelsen i Norge.

- Dette blir første gangen jeg skal opptre for et norsk publikum, og jeg er veldig spent. Jeg tror nordmenn og skotter er ganske like. At vi har et ganske likt forhold og en forbindelse til landskap og natur som påvirker oss dyptgående og er stor del av våre refleksjoner. Så tror jeg vi har
til felles å være godhjertet og åpne. Hvordan tror du det norske publikum vil møte meg, spør Silven.

- Jeg tror du finner noen som vil være skeptisk. Andre vil omfavne «The Journey» med åpne armer. Så kanskje er det litt delt. Men det tror jeg handler om at folk ikke skjønner hva showet egentlig er. Hadde de gjort det, hadde det nok blitt utsolgt på relativt kort tid, spør du meg etter min erfaring.

- Vet du, jeg har alltid vært en skeptiker. Det jeg gjør er ikke overnaturlig, det er illusjon. Jeg lager et slags teater som skaper opplevelsen av at magi faktisk eksisterer. Så når du er i et rom sammen med meg så handler det ikke om å overbevise deg om at magi eksisterer, men om å dele en opplevelse og en forbindelse mellom oss. Det skal ikke spille noen rolle om det
er virkelig eller ikke. Du drar ikke på teater for å se etter metalltråden som holder Peter Pan i lufta mens han flyr over scenen. Man drar for å nyte opplevelsen. Derfor håper jeg at publikum ikke lurer så veldig på hvordan jeg gjør ting, men at de heller blir rørt av opplevelsen, sier Silven.

- Med alle de sosiale restriksjonene som er nå med tanke på Covid-19, så vil jeg si det var helt fantastisk å oppleve den forbindelsen og følelsen du klarte å skape online. Det var en stor opplevelse.

- Mitt håp for «The Journey” var å lage et show som utforsker viktigheten av forbindelse mellom oss mennesker uansett hvor vi befinner oss i verden. Vi lever i en veldig fragmentert tid, til og med før Covid-19. Derfor har det vært veldig kraftfullt å samle mennesker fra hele verden inn i et virtuelt rom og dele minner, tanker og følelser på en trygg og magisk måte, sier Silven.

People in nature, Flash photography, Cloud, Sky, Plant, Coat, Wood, Grass, Landscape

32 år gamle Scott Silven har reist verden rundt med magien sin. Nå kommer den i digital form gjennom "The Journey". Opplev den digitalt, hjemmefra, mellom 6.–11. april. 

Han forteller om verdensturneen han var midt i da Covid-19 slo til. Når han tok seg en «snartur» hjem til Scotland for å besøke familien i et par uker.

- Jeg er her enda. Det var sånn ideen til «The Journey» oppsto. Først følte jeg meg fanget, men etter hvert skjønte jeg at det var noe kraftfullt i det å komme hjem til barndommens landskap og det som i utgangspunktet inspirerte meg til å gjøre det jeg gjør i dag. Dette landskapet er nå en stor del av «The journey», sier Silven.

Kommer du til å fortsette med digitalt teater etter Covid-19?

- Digitalt teater er fortsatt på et tidlig stadium, og mange er nok fortsatt usikre på hvordan de skal navigere seg i dette landskapet. Jeg håper derfor at det jeg har skapt med «The Journey» er noe nytt, som folk aldri har sett i den digitale teaterverdenen tidligere. Likevel, jeg elsker å reise.
Elsker å reise på turné, det å oppleve steder og møte folk. Det er et privilegium, sier 32-åringen.

- Du har aldri vært i Norge, kommer du hit og holder live-show fra Stormen konserthus når vi på nytt kan reise ut i verden igjen?

- Det har jeg veldig lyst til. Vi gjør det digitalt i år, og håper å kunne reise til Norge på turné til neste år. Vet du, jeg har ikke vært i Norge på ferie engang, men det står høyt på listen over steder jeg ønsker å dra. Landskapet er så vakkert, sier Silven.

- Bodø er Europeisk kulturhovedstad 2024, da skulle du kommet til hit for å feire sammen med oss!

- Det virkelig hadde vært artig, smiler Silven.

Intervju og tekst: Christine Karijord

  • Stormen, med bibliotek og konserthus, åpnet 15. november 2014 og bygget har allerede vunnet flere arkitekturpriser.

  • I hjertet av Stormen Konserthus finner du Store sal med plass til rundt 900 sittende publikummere. Huset har også et scenetårn som gir store muligheter for teaterkulisser og spennende scenografi. I tillegg finnes en lillesal med plass til 250 publikummere, en kammersal med plass til 80, og foajeer som er godt egnet til mottakelser, konserter og andre arrangement.

  • I kjelleren finner du Sinus, Bodøs legendariske klubbscene med plass til 460 i publikum fordelt på to plan.

FAKTABOKS

Stormen