Full fart: Fra tidligere Arctic Race på Helgeland. Foto: Snorre Nicolaisen

Velkommen til folkefest i Mosjøen

Vefsn kommune jobber på spreng for å sikre et minnerikt arrangement når Arctic Race of Norway inntar Mosjøen
fredag 12. august.

Arctic Race of Norway har i år lagt årets ritt til Helgeland og Trøndelag. Dette gjør at Mosjøen er så heldig å ha fått den 2. startetappen.

Ruta: Starten går i Sjøgata, deretter sykler deltakerne gjennom sentrum av Mosjøen før de vender nesen sørover og videre til Brønnøysund, hvor det er målgang for denne andre etappen.

Vefsn kommune håper på folkefest når Arctic Race kommer.

– Det er en stor happening å få Arctic Race på besøk. Dette blir andre gang, og vi håper på en flott folkefest både i startområdet og langs løypa, forteller varaordfører Rune Krutå i Vefsn kommune.

Bicycles--Equipment and supplies, Land vehicle, Bicycle helmet, Cloud, Wheel, Sky, Tire
Cloud, Water, Sky, Plant, Travel, Gesture, Lake, Mountain, Tree, Leisure
Road surface, Cloud, Sky, Mountain, Nature, Plant, Asphalt

Sykkelritt. Foto: G. Demouveaux. Utkledde tilskuere. Foto: Mer-Revjo Revylag

Fantastiske omgivelser

Det er ikke lite som skal ordnes før rittet kan starte.

– Vefsn kommune har etablert en styringsgruppe som koordinerer arbeidet. Gruppen har blant annet ansvar for å hente inn tillatelser for løypetraseen, ordne vakter og vi sørge for at startområdet er klargjort. Videre har vi dialog med lokalt næringslivet og har utfordret de til å etablere ulike aktiviteter. Vi utfordrer også innbyggerne å skape sprell og leven langs løypa, oppfordrer Krutå.

Ut over å skape en folkefest, er målet at tilreisende skal komme og tilbringe hele helga i Mosjøen.

Fluvial landforms of streams, Body of water, Outdoor recreation, Watercourse
Natural landscape, Water, Sky, Plant, Cloud, Nature, Mountain, Building, Tree, Lake

Zipline. Foto: Johanne Dahl Tysnes, Fiske i Vefsna. Foto: Rolf Voergaard, Fru Haugans. Foto: Fru Haugans, Mosjøen. Foto: Morten Eriksen, Mosjøen torg. Foto: Snorre Nicolaisen, Kajakkpadling på Vefsna. Foto: Karina Sharon

– Vi har lang erfaring med å skape gode og folkerike arrangementer, og vi har en koselig by det er verdt å besøke. Og vi har mye å tilby. I Sjøgata finner du sjarmerende trehus og brygger fra 1800 tallet, Midt i byen strekker Øyfjellet seg 813 moh, med aktiviteter som Helgelandstrappa, Via Ferrata og Zipline, som går over elva Vefsna og rett inn i hagen til Fru Haugans Hotel, et av landets vakreste hotell. Elva Vefsna er Nord-Norges største laksevassdrag, og sammen med elvene Fusta og Drevja er vi en meget spennende laksefiskedestinasjon. I tillegg har vi et rikt kultur- og idrettsliv, bynært alpinanlegg, hoppbakke og ikke minst Kippermoen Idrettsanlegg og mye mer, sier en ivrig Rune Krutå.

– Artic Race går gjennom koselige Sjøgata, den lengste sammenhengende verna trehusbebyggelsen i Nord-Norge. Sjøgata er blitt vårt DNA og vi er veldig stolte av den, sier han.

Vi har en sjarmerende by å vise fram!

Video: MON/New Dawn Production

Vær kreativ langs løypa

– Jeg setter stor pris på at næringslivet og innbyggerne i Mosjøen er glad i byen vår; nå har vi en unik mulighet til å vise fram både byen og området, sier Krutå.

– Rittet vises på skjermen i rundt 200 land. Det er en mulighet vi ikke lar gå fra oss. Mosjøen er nå midt i mange nye industrietableringer, og vi ser også at turisttallene går til værs. Dette gjør at vi trenger kompetanse og mange nye innbyggere. Jobbmulighetene er mange, og både eksisterende og nye industrietableringer er langt framme i det grønne skiftet. Det tror vi unge mennesker liker. Her kan man virkelig leve det gode liv, sier Krutå.

– Ikke bare har Mosjøen starten for etappe 2. Etappe 1 går også innom Vefsn. Vi oppfordrer alle til å være kreativ langs løypa, sier Rune Krutå.

Water resources, Ecoregion, Map, World, Watercourse, Atlas, Line

Årets Arctic Race rute

Annonse

Artikkelen fortsetter etter annonsen.

Les flere artikler i

Ja, vi reiser

Innholdet er produsert av:

Rana Blad Marked og Markedsavdelingene hos Helgelendingen og Avisa Nordland

Ta kontakt dersom du ønsker annonsering

Magasinlayout:

Amedia Kreativ

Avisens journalister og redaksjon har ingen rolle i produksjonen og publiseringen av dette innholdet
Personvernerklæring | Informasjonskapsler