Kjører på med festivalstemning hele sommeren

Fra midten av juni og i to samfulle måneder garanterer Morten Rudi Johansen i Havnafestivalen topp festivalstemning i Sandnessjøen. Per Kristian Nystad og Trine Mathisen Vassvik, ved henholdsvis Scandic Syv Søstre og Kulturbadet, er klare til å ta imot et storinnrykk av sommergjester.

– Det blir musikk alle hverdager og helger fra 14. juni til og med 13. august. Vi hadde så gode erfaringer med «Havna på kaia» i fjor at vi gjentar opplegget i år. Det hele avsluttes med en heidundrende Havnafestival den 12. og 13. august sier Morten Rudi Johansen som kan love et variert program sommeren gjennom.

– Rå bobilcamp

– Det kommer til å bli blues, rock, country og danseband, for å nevne noe. Headlinere som Publiners og Trang Fødsel kan også oppleves, i tillegg til en egen trubadurfestival 22. og 23. juli, som avsluttes med Elg fra Dance With A Stranger. Vi gleder oss stort til igjen å kunne ta i mot gjester uten noen form for begrensninger på antallet, sier Morten som satser på at trenden med norgesferie holder seg.

– Vi har tro på det. Og de som kommer hit til Sandnessjøen skal være trygge på at vi har gjort alt for å tilrettelegge for et fint opphold. Det er ganske unikt at vi har et festivalområde som ligger ett minutts gange fra båthavna, et par minutter fra Scandic Syv Søstre og en bobilcamp som må være en av landets aller fineste og beste, sier han.

Plant, Cloud, Sky, Property, Shade, Architecture

Inngang «Havna på kaia»

– Av tallene ser vi at det neppe blir færre besøkende i år sammenlignet med fjoråret. Det vi også ser av forhåndsbookingene er at gjestene bestiller lengre i forveien enn i fjor. Vi forventer imidlertid at det kommer til å være litt opp og ned, men alt i alt har vi klokketro på en kjempesommer, sir hotelldirektøren.

VAKKERT: Utsikten fra toppen av Scandic Syv Søstre er upåklagelig. Hotellet kan tilby 165 rom i tillegg til 65 leiligheter i Syv Søstre apartments. Kulturkonsulent Trine Mathisen Vassvik, Morten Rudi Johansen fra Havnafestivalen og hotelldirektør Per Kristian Nystad ser fram til en sommer full av aktiviteter.

BBC-skryt

Alle tre fremhever nærhet til aktiviteter som et klart fortrinn Sandnessjøen har som turistdestinasjon.

– Her kan du vandre i sokkelesten fra hotellrommet på Scandic til bassenget, biblioteket eller kinoen. At vi har et kulturhus som ligger vegg i vegg med hotellet gir oss mulighetene til å tilby gjestene våre noe ganske unikt. Med det imponerende programmet Havna på kaia og Havnafestivalen har satt sammen, mener jeg vi har et komplett tilbud her i byen, sier Trine Mathisen Vassvik som tror BBC sin omtale av kystriksvegen på Helgeland gjør at enda flere får øynene opp for det man kan tilby turistene.

Water, Sky, Building, Azure, Shade
Plucked string instruments, Public address system, Musical instrument, Band plays, Guitar accessory, Musician, Drum, Music

– Om gjester kommer kjørende hit og bor noen netter på hotellet, er det veldig godt lagt til rette for å utforske Helgeland videre. BUA har et unikt tilbud, som administreres gjennom oss, der alle gratis kan låne utstyr for dagsutflukter eller overnattingsturer. Etter endt tur kan gjestene komme tilbake å nyte den gode stemningen på havna eller avslutte med en bedre middag på Restaurant Alo på hotellet, sier Mathisen Vassvik som også kan friste sommergjestene med utstillinger i galleriet.

Restaurant Alo

Middag i 3D

Og nettopp restaurant Alo har fått på plass et tilbud de er alene om i Norden. Fra prosjektorer i taket over restaurantbordene vises en 3D-animasjon av hvordan rettene tilberedes direkte på tallerkenen. «Le petit chef» heter konseptet og inngår i en pakke med en fireretters middag gjestene kan bestille i restauranten.

– Vi har valgt å fokusere enda mer på barnefamilier nå i sommer, og i tillegg til «Le petit chef» kommer vi til å ha en egen barnefrokost, sier Nystad som kan skilte med en nyrenovert restaurant og det han mener er landsdelens største utvalg av viner.

NYRENOVERT: Restaurant Alo er nylig renovert og Per Kristian Nystad mener han har landsdelens mest imponerende utvalg av vin å tilby sine gjester.

– Nytt av året er også at gjestene kan booke diverse aktiviteter, eksempelvis RIB-turer med Seløy Kystferie eller båtturer med andre lokale aktører, direkte på nettsidene våre. Det gjør forhåpentligvis ting enklere både for ansatte og gjester, sier han.

– Vi skal legge til rette for god stemning og muligheten for å være spontan når man besøker Sandnessjøen. Slik jeg ser det er Sandnessjøen et perfekt utgangspunkt for alle som vil oppleve alt det fantastiske vi har å tilby i regionen. Og det er uavhengig om man kommer med bil, båt eller på sykkel, sier Morten Rudi Johansen.

Helgelandsbrua. Foto: Jill-Mari Erichsen 

Helgelandskysten


Alstahaug er en øykommune på Helgelandskysten med rundt 7500 innbyggere. Et naturlig knutepunkt for kommunikasjon på Ytre Helgeland, der det stadig voksende næringslivet bidrar til et variert og spennende arbeidsmarked. Kvaliteter som gode oppvekstvilkår, vakker natur, rikt kulturliv og varierte fritidsaktiviteter gjør Alstahaug til en attraktiv kommune å stifte familie i, etablere virksomhet i eller bare besøke.

Ankommer du Sandnessjøen fra nord ser du med en gang hvorfor Sandnessjøen kalles inngangsporten til Helgelandskysten. I det du nærmer deg Helgelandsbrua åpenbarer Helgelandskysten seg og både De Syv Søstre og Dønnamannen tar imot deg mens du kjører over Norges vakreste bru. Fra Sandnessjøen har du Helgelandskysten for dine føtter og naturopplevelsene står i kø.

De Syv Søstre er blant våre mest populære naturattraksjoner og populære fjellturer. Dette er syv høye, bratte fjelltopper som står på rekke og rad over byen. Alle toppene troner rundt 1000 meter over havet, og er et mektig skue der de våker over Helgelandskysten.

Sandnessjøen er regionsenter med sykehus, flyplass 10 min. fra sentrum med direktefly til Oslo, Trondheim og Bodø, utdanningstilbud på videregående- og høyskolenivå, hurtigruteanløp og gode forbindelser til våre nabokommuner.


Nettsider:

alstahaug.kommune.no

visithelgeland.com

Coastal and oceanic landforms, Water resources, Natural landscape, Sky, Nature, Azure, Lake, Watercourse

Rutebåt – taxicharter – opplevelser på Helgelandskysten

Lovund Skyss skreddersyr turer etter ditt ønske.

Sammen med gode samarbeidspartnere kan vi fikse det meste enten det er transport, overnatting, bespisning, guider eller aktiviteter både til vanns og til lands.

I 25 år har vi sørget for uforglemmelige turer på havet og vist frem både kjente og ukjente perler langs verdens vakreste kyst. Vi har gjennom mange år opparbeidet oss gode samarbeidspartnere langs hele Helgeland slik at vi kan gi våre passasjerer en best mulig Helgelandsopplevelse. ​ Vi har båter for alle behov, alt fra mindre båter for inntil 12 passasjerer, helt opp til katamaranen MS Lovund Express som har kapasitet på 97 passasjerer. På turene er komfort i høysetet og det er muligheter for servering ombord.

Mer informasjon: lovundskyss.no

Les flere artikler i

Ja, vi reiser

Innholdet er produsert av:

Rana Blad Marked og Markedsavdelingene hos Helgelendingen og Avisa Nordland

Ta kontakt dersom du ønsker annonsering

Magasinlayout:

Amedia Kreativ

Avisens journalister og redaksjon har ingen rolle i produksjonen og publiseringen av dette innholdet
Personvernerklæring | Informasjonskapsler