Engasjerte øyværinger byr deg med på RIB-tur:

Eksotisk safari på Helgelandskysten

Åsvær fyr med Lovlund i bakgrunnen

I sommer kan du melde deg på daglige utflukter til lekre destinasjoner i havgapet rundt Herøy og Sandnessjøen. Seløy Kystferie har utviklet sine guidede RIB-turer gjennom 14 sesonger. Pågangsmot og oppriktig lidenskap for kystkulturen i øyene er grunnen til at du skal prøve våre heftige RIB-turen i år.

– Vi er en familiebedrift bestående av fire øyværinger som er genuint opptatt av kystkulturen, og det å formidle den på best mulig måte, forklarer daglig leder Kristian Olsen. Rundturen “Ut i Øyan” går daglig ut til spennende fiskevær og spektakulære fuglekolonier i sommer. Vi tilbyr en runde som er innom flere av dem, forklarer han engasjert. Kombinasjonen av historiefortellinger om det tøffe livet til fiskarbonden og de enorme naturopplevelsene har gjort RIB-turene svært populære.

Boats and boating--Equipment and supplies, Naval architecture, Outdoor recreation, Water, Sky, Cloud, Boat, Watercraft, Vehicle, Travel
Water, Sky, Building, House, Lake
Sky, Building, Ecoregion, Slope, House, Window, Water
High-visibility clothing, Natural environment, Water, Sky, Workwear, Lake, Cloud, Travel, Vest, Jacket

RIB tur på Helgelandskysten

– RIB turen til spektakulære Sandsundvær, er den mest solgte utflukten med hele 40 000 besøkende. Historien om Sandsundværulykken som skjedde 22. januar 1901, hvor hele 34 mennesker omkom, vil påvirke deg på en eller annen måte, sier Kristian Olsen. På disse turene forteller vi historien og viser deg hvor brutalt havet og vinden kan være på kysten. Selskapet har spisset konseptet i 14 år, og tilbyr RIB-turer hele året.

– Vi liker det vi holder på med. Fra vi var unger så var det å dra ut i øyene på sommeren det store. Derfra har det bare utviklet seg, sier Olsen.

Åsvær fyr

Træna

Skreddersydde opplevelser på bestilling

I tillegg til den daglige rundturen kan du be om skreddersydde turer til blant annet Viken, Lovund og Træna. Selvfølgelig kan du også bestille bespisning på en av de eksotiske øyene, overnatte i fyrtårn, eller lete etter ørn eller hval.

– Hvis du for eksempel går ombord her på Seløy i Herøy, så drar vi først innom Åsvær fyr, deretter stopper vi på utsiden av lundefuglekolonien på Lovund, før vi går i land på Træna og tar en vandring ute på Kirkhelleren på Sanna. Deretter drar vi tilbake til Seløy. Denne turen tar ca. fire-fem timer og må bestilles av grupper. Eventuelt kan vi fylle opp med enkeltpersoner, forklarer Olsen.

Skarvkoloni

Verner om dyrelivet og tryggheten på tur

Trygghet er viktig for Seløy Kystferie, som ikke har opplevd noen ulykker siden oppstarten.

–Vi ønsker å bevare den flotte naturen vi befinner oss i, og tar ansvar for at aktivitetene ikke skal skade dyrelivet i øyene, sier Kristian Olsen.

– Vi fikk utarbeidet en sårbarhetsanalyse for dyrelivet siden RIB-turene er så populære. På Helgelandskysten er det mye skarv, ørn og sel, og vi tar det veldig rolig for å ikke være i veien for naturen. Vi har rutiner på hvordan vi skal opptre på tur, sier Olsen. Vi i Seløy Kystferie gleder oss til årets sommersesong.

– Gjestene våre er entusiastiske mennesker. De gleder seg til turene, og har ofte planlagt den lenge. Mange bestiller lang tid i forveien, selv til de turene som har daglig avgang, sier Olsen ivrig.

– Ta på deg vanlige klær, gode tursko, og ta gjerne med deg et kamera! Vi garanterer fantastiske fotomotiver. Turene bestiller du på vår hjemmeside. Velkommen til en spektakulær opplevelse på Helgelandskysten

Annonse

Artikkelen fortsetter etter annonsen.

Les flere artikler i

Ja, vi reiser

Innholdet er produsert av:

Rana Blad Marked og Markedsavdelingene hos Helgelendingen og Avisa Nordland

Ta kontakt dersom du ønsker annonsering

Magasinlayout:

Amedia Kreativ

Avisens journalister og redaksjon har ingen rolle i produksjonen og publiseringen av dette innholdet
Personvernerklæring | Informasjonskapsler