Bolyst og tilrettelegging for fastboende og besøkende

Leines med Helgelandsbrua i bakgrunn. Foto: TV Klipp

Med et nyopprettet bolyst-prosjekt og god tilrettelegging for turister mener Leirfjord kommune de har alt som skal til for å lokke til seg både besøkende og nye leirfjordinger.

– Hvordan man inkluderer og møter både de som besøker oss og de som har lyst til å bosette seg her, har alt å si. Vi har etterhvert fått på plass en del markedsføringstiltak som vi kan bruke til å fortelle folk hvor fantastisk det er i Leirfjord. Vi som bor her vet jo det allerede – det må vi også fortelle alle som kommer hit, sier ordfører Ivan Haugland.

Varaordfører Sten Rino Bonsaksen er klar på et kommunens beliggenhet, rimelig midt mellom tre kommunesenter på Helgeland, kan være Leirfjords aller største fortrinn i årene framover.

Water resources, Natural landscape, Urban design, Sky, Building, Mountain, Blue, Highland, Tree
Water resources, Natural landscape, Sky, Mountain, Blue, Nature, Azure, Lake, Tree
Coastal and oceanic landforms, Water resources, Sky, Boat, Watercraft, Vehicle, Mountain, Cloud, Lake
Vision care, Glasses, Electrician, Hat, Eyewear

Leirfjord Kommune. Foto: TV Klipp

Fjell og sjø

– Vi bør i aller høyeste grad være interessante som bostedskommune for veldig mange. Vi har fått på plass en rekke gode samferdselsløsninger de siste årene, og vi håper det blir enda flere, sier Sten Rino som får full støtte fra lederen av bolyst-prosjektet, Kay Rune Nersund.

– For ny bosetting har vi flere fortrinn vi må bruke for det de er verdt. I Leirfjord kan du bo rimeligere enn i de byene på Helgeland og vi har godt med tomter. Nærheten til sjøen og fjellet er ganske så unik. Turmulighetene er uendelige for den som vil utnytte det. Du kan gå på fjelltur eller dra på sjøen rett fra din egen stue. Det er det ikke så mange som kan skryte av. Vi har også foretatt ei stor utbygging av fibernettet i kommunen. Det er stadig viktigere, både for turister og alle andre som vil komme hit, sier Kay Rune.

Ulvangen. Foto: TV Klipp

Park og bobil

Administrasjonen og de folkevalgte har også et sterkt fokus på å tilrettelegge for å lokke til seg flere turister. Enkeltaktører driver overnatting på rorbuer, og nå skal det også bygges en park på Leland – spesielt med tanke på dem som ferdes på veien.

– Vi skal anlegge parken der den gamle busstasjonen var. Her blir det elbil-lading i samarbeid med Helgeland Kraft, bobilfasiliteter, lekeplass og ei lita tursti der de som stopper kan lufte hunden eller seg selv. I tillegg har vi fått fullfinansiert en gang og sykkelvei fra Leland og sørover, sier Ivan Haugland som har en plan han kan få gjennomslag for med tanke på den stadig økende sykkelturismen på Helgeland.

– Jeg synes det er for ille at det ikke lar seg gjøre å sykle fra Mosjøen til Leirfjord. Det må vi gjøre noe. Vi var i gang med et samarbeid med Vefsn om å gjøre den gamle Fjordveien farbar igjen. De planene har strandet noe, men jeg mener det ville være ei god investering å finne ei løsning slik at folk kan sykle forbi rasstedet igjen, sier ordføreren.

Video: TV Klipp

Nasjonalt senter for vannkraft

Gjennom byggingen av det nasjonale vannkraftsenteret, «Arven», i Forslandsdalen ser trioen store muligheter for å gjøre Leirfjord til et veldig attraktivt sted å besøke.

– Dette er jo ei nasjonal satsing der det vil sette fokus på på energi i alle ledd. Det blir kunnskapsformidling med et særdeles aktuelt tema. Allerede i dag er det 10.000 besøkende til det som er verdens vakreste vannkraftverk. Jeg har tro på at dette kan bli en skikkelig stor attraksjon, sier Sten Rino Bonsaksen.

– Det kommer helt klart til åpne seg mange muligheter også for Leirfjord framover. Tilrettelegging er et nøkkelord, og det ser vi gode eksempler på fra Vefsn, sier Ivan Haugland om nabokommunen som har fått på plass flere større industrietableringer de siste årene.

Outdoor recreation, Social group, Trousers, Plant, Sleeve, Mountain, Leisure, Grass

LEGGE TIL RETTE: Sten Rino Bonsaksen (t.v.), Kay Rune Nersund og Ivan Haugland mener tilrettelegging er et nøkkelord for å få flere turister til å stoppe innom Leirfjord.

Annonse

Artikkelen fortsetter etter annonsen.

Les flere artikler i

Ja, vi reiser

Innholdet er produsert av:

Rana Blad Marked og Markedsavdelingene hos Helgelendingen og Avisa Nordland

Ta kontakt dersom du ønsker annonsering

Magasinlayout:

Amedia Kreativ

Avisens journalister og redaksjon har ingen rolle i produksjonen og publiseringen av dette innholdet
Personvernerklæring | Informasjonskapsler