Reis sakte, og la deg trollbinde av porten til Hamsuns rike

Kobbel Vertshus ligger ved E6 i naturskjønne omgivelser.

Det er lett å overse Kobbelv Vertshus idet du kjører E6 nordover eller sørover. Ta deg tid til en lengre stopp – og du blir positivt overrasket.

Kobbelv Vertshus er et populært knutepunkt i Sørfold – rundt 50 minutters kjøring nord for Fauske. Det ligger lett tilgjengelig langs E6, men likevel idyllisk og tilbaketrukket med en utsikt du kan miste pusten av.

Her kan du nyte livet gjennom en mengde opplevelser. Vertshuset er nemlig mye mer enn en kafe, restaurant og overnattingsmulighet.

Du kan sitte på terrassen og se utover den blå fjorden, du kan fiske, lete etter fine skjell og steiner i fjæra – eller du kan ta på deg fjellskoene og gå en av mange fine turer. Også inn i det som er Rago nasjonalpark.

Water resources, Natural landscape, Sky, Mountain, Plant, Azure, Cloud, Highland, Lake

Ta en pause på en av turene, og nyt utsikten over den vakre Leirfjorden.

Turen ned til sjøen gir deg både en fin naturopplevelse, og historisk innsikt inn i det som skjedde her under 2. verdenskrig.

– Vi har en trapp ned langs elva, forbi fossen og helt ned til sjøen. Dette er en historisk tur i naturskjønne omgivelser om kraft og polarbanens begynnelse i krigstid. Det er også lagt til rette flere turløyper i området. Disse er merket, forteller daglig leder Heidi Sørgård.

Følg stien ned til sjøen og opplev et naturskjønt og historisk landskap.

Frister det våte elementet mer, har vi både kanoutleie gjennom Skar Sørfjorden grunneierlag. Vi selger også fiskekort (ferskvann, Sørfjordvatnet og elva), så en har mulighet til å få både ørret og røye – hovedsakelig ørret.

Anbefaling: En rolig og flott gåtur fra vertshuset og rundt Sørfjorddalen.

Vel innendørs igjen, så venter en god middag med sunne og så langt det lar seg gjøre; lokale råvarer.

God mat og gode senger

– Vi er stolte av å være en del av matnettverket Arktisk Meny og har spesialisert oss på mat med utgangspunkt i lokale retter og råvarer, så langt det lar seg gjøre. Stort sett husmannskost, men også innblikk i annet. Det meste er laget fra bunnen og kokkene bruker lokale råvarer så langt det er mulig, forteller Sørgård.

Food, Ingredient, Recipe, Tableware, Dishware, Cuisine, Dish, Plate

Vi er stolte over å være en del av matnettverket Arktisk meny. Vi lager god, gammel husmannskost.

Staple food, Leaf vegetable, Tableware, Plate, Ingredient, Recipe

Se i menyen for å finne noe du liker – eller se hva vertshuset har som dagens rett. Det er mye å velge mellom.

Maten kan nytes både innendørs og utendørs – og om du ønsker, med en drikke som passer til maten.

– Vi har alle rettigheter og en balkong som strekker seg rundt hele vertshuset. Herfra har du utsikt mot fossen og mot fjorden.

Du kan smake på tradisjonell nordnorsk mat i vår restaurant. Vi velger de kortreise ingrediensene med omhu, og lager mat med sjel

Natten kan du om ønskelig tilbringe i et av våre 26 rom med toalett og dusj. Sengene rer enkelt opp til alt fra enkelt, dobbelt og 3-mannsrom. Vi har også familierom (dør mellom) om det kniper. Frokost følger selvfølgelig med.

Vi følger selvfølgelig reiselivets smittevernregler angående Covid-19.

Hjemmeside: www.kobbelv.no
Kontaktinfo: 75 69 58 01
E-post: [email protected]

Rago nasjonalpark 

ligger i Sørfold kommune og grenser opp til de svenske nasjonalparkene Padjelanta, Sarek og Stora Sjöfallet. Nasjonalparken preges av et vilt, storslagent fjellandskap med dype kløfter og store steinblokker. Sjeldne fjellplanter finnes enkelte steder i en ellers fattig flora. Jerven har fast tilhold i området mens gaupa opptrer som streifdyr.

Sjunkhatten nasjonalpark 

– også kalt barnas nasjonalpark, strekker seg fra Festvåg i Bodø til Sørfold. Parken ligger i kommunene Bodø, Fauske og Sørfold. Landskapet er preget av breerosjon med både spisse topper og avrundete fjell, bratte fjellsider, dalbotner og morener. Området er rikt på elver og vann, hvorav viltre fjellelver særpreger landskapet.

I nærområdet ved vertshuset finner du også Veikdalen naturreservat. En villmarksperle mellom Øvre og Nedre Veikvatnet. Det er flere ruter inn i området. Spør på vertshuset. Området har en særegen fjellfuruskog med urskogpreg.

Annonse

Artikkelen fortsetter etter annonsen.

Les flere artikler i

Ja, vi reiser

Innholdet er produsert av:

Rana Blad Marked og Markedsavdelingene hos Helgelendingen og Avisa Nordland

Ta kontakt dersom du ønsker annonsering

Magasinlayout:

Amedia Kreativ

Avisens journalister og redaksjon har ingen rolle i produksjonen og publiseringen av dette innholdet
Personvernerklæring | Informasjonskapsler