Geir Ludvik Olsen, isbit-gründeren fra Meløy, har i fem år jobbet for å selge eksklusive isbiter fra Svartisen. Planen var å selge isbitene for 100 kroner stykket til barer og restauranter verden over.

Les også: Setter ned foten for uttak av is på Svartisen

Satte en stopper

Torsdag ble det imidlertid kjent at Nordland fylkeskommune satte en stopper for Olsens planer om uttak av is fra Svartisen.

– Jeg er glad for at kommunestyret i Meløy kommune tar innsigelsen fra fylkeskommunen til følge og vedtar å avvise forslaget for uttak av is på Svartisen. At de nå har stoppet planene, oppfatter jeg som at de har lyttet til våre argumenter om hvorfor man ikke bør slippe til en slik type næring i et slikt område, fortalte fylkesråd Aase Refsnes (Sv) til fylkeskommunens nettsider.

Isbit-gründeren forteller at han ikke ble overrasket over at søknaden ble avvist.

– Egentlig er jeg litt oppgitt. Mye i dette prosjektet har kommet feil ut. Det har vært altfor mye følelser i sving. Derfor var jeg ikke overrasket om at søknaden vår ble forkastet, forteller gründeren til NRK Nordland.

– Blåst ut av proporsjoner

Olsen tror at medias rolle kan ha hatt innvirkning på motstanden.

– Media har kanskje puffet prosjektet i en bestemt retning for å få mest mulig blest om det. Jeg føler at det har blitt blåst ut av proporsjoner, forteller Olsen før han fortsetter:

– Med tanke på at vi skulle starte med eksport av Norges og verdens reneste produkt, må jeg si at jeg ble tatt på senga. Uthenting av isbiter har ingen påvirkning av miljøet. Fotavtrykket på hele prosjektet er latterlig lite, avslutter han til NRK.