Gå til sidens hovedinnhold

Villa Vekst på helsa løs

Artikkelen er over 1 år gammel

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Villa Vekst har i mange år vært et lavterskeltilbud innen psykisk helse i Bodø Kommune. Det har på mange måter vært et glansbilde på velfungerende brukermedvirkning. Deltakerene på Villa Vekst har alltid hatt god innflytelse på hvordan tilbudet formes, vi har kunnet være uenige på en ryddig måte, og det har vært god takhøyde.

Situasjonen kan egentlig bare beskrives som motsatt. Det har siden årskiftet spesielt vært en tung konflikt mellom de valgte representantene for deltakerene på Villa Vekst, og ledelsen. Personlig har jeg over tid observert gnisninger mellom ledelse og personal.

Nå på onsdag 16. September hadde Villa Vekst Dagen, med foredrag om psykososialt miljø og påfølgende gruppearbeid, som enhver vil kunne si vil være en perfekt anledning til å ta tak i et eksisterende problem. Det som skjedde var noe helt annet, når jeg og andre forsøkte å ta opp dette ble vi møtt på en måte hvor vi ble problematisert fordi vi tok opp disse problemene på en dag som skulle handle om godt miljø.

Dette burde være en selvsagt dag hvor dette kan tas opp. Vi hadde en innleid ressursperson som kunne hjulpet oss. Det som istedet skjer er at noen deltakere blir svært opprørte, jeg blir vitne til en svært uprofesjonell oppførsel jeg sjelden har sett maken til innen tjenester som jobber for psykisk helse.

Jeg kan ikke sitte stille og se på at mennesker blir trukket ned av det tilbudet som skal løfte dem opp!

DETTE MÅ TA SLUTT! HJELP OSS

Kommentarer til denne saken