Nordlys: Med bistand fra en Sea King fra 330-skvadronen, som har nattkapasitet, vil det i løpet av natt til onsdag bli gjort forsøk på å få lokalisert alle de fire antatt omkomne skiløperne i skredet i Blåbærfjellet i Tamokdalen ved hjelp av sender/mottaker-utstyr.

Det skriver Troms politidistrikt på Twitter.

Mikael Sten (29), Finland; Disa Bäckström (29), Sverige; Niklas Nyman (36), Finland og André Stenfors (32), Finland, er fortsatt savnet etter en skitur i Blåbærfjellet onsdag i forrige uke.

Kun helikoptersøk

Operasjonsleder Kåre Munkvold i Troms politidistrikt sier til Nordlys det kun er snakk om søk med helikopter.

Det er foreløpig ikke aktuelt å sette ned folk på bakken i skredområdet.

– Vi har et tidsvindu nå hvor været er såpass bra, som vi vil benytte oss av.

Ifølge Munkvold vil Sea Kingen-en fra Banak være i Tamokdalen rundt klokken 02.45 natt til onsdag.

Offentliggjør bilde av antatt omkomne Disa (29) – håper på helikoptersøk onsdag 

Skredeksperter har med bistand fra 339-skvadronen på Bardufoss gjort en vurdering av situasjonen i fjellområdet tirsdag kveld.

– I første omgang vil man prøve å få posisjonert alle fire, ved å peile inn sender/mottakerne fra helikopteret. Ved eventuelle funn, vil det bli sluppet ned markører. Når vi en gang setter inn bakkemannskaper, ønsker vi at utgangspunktet skal være så optimalt som mulig, sier Munkvold.

Har lokalisert to sender/mottakere

Politiet har fortsatt tro på at det kan være strøm igjen i sender/mottaker-utstyret som de fire skiløperne skal ha hatt på seg, sier operasjonslederen.

– Vi har en rimelig god posisjon på to av skredsøkerne, og vi ønsker nå å lokalisere de siste to, sier Munkvold.

Politiet vil onsdag morgen sende ut informasjon om resultatet etter nattens søk, skriver Troms politidistrikt på Twitter.

Mye tyder på at onsdag blir den beste dagen værmessig denne uken for søk. Fra torsdag av er det ventet sterk vind og økt skredfare i store deler av fylket, også i Indre Troms.

Varsler storm i Troms: – Det er en værsituasjon vi følger nøye med på