Gå til sidens hovedinnhold

Vi trenger trygge og fornuftige politikere, ikke livredde

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

FNs klimapanel har lagt fram en rapport som utfordrer oss veldig, både som privatpersoner og politikere. Det kreves handling nå, og det skal vi få til sammen.

Sjelden har så mange politikere fra helt ulike parti lagt ut lenke til en FN-rapport og vist til egen politikk som løsning på denne utfordringen. Lengst gikk utvilsomt MDGs Une Bastholm da hun sa til VG at rapporten gjorde henne «-Livredd».

Velgere har mange ganger blitt forsøkt vunnet på denne måten. Før EU-valget i 1994 fikk vi klar beskjed om at Norge ville gå åt skogen dersom vi ikke stemte ja. I denne valgkampen følges dette opp med at det samme vil skje nå dersom vi utfordrer Schengen- eller EØS-avtalen. Vi har nettopp sett tabloide oppslag om at Golfstrømmen er i ferd med å stoppe opp (det er den forøvrig ikke). Det er brukt i valgkampen.

I fjor sto en vettskremt lege fram på NRK med voldsomme skrekkbilder av hva som kunne skje med pandemien dersom vi ikke stengte ned alt øyeblikkelig.

Etter mange år i politikken har jeg erfart at velgere ikke lar seg skremme når politikere spiller på frykt. Verken av dommedagsprofetier eller ved at en selv er livredd. Vi velgere vet hva slags ledere vi vil ha. Heller en som klarer å holde hodet kaldt og lose oss gjennom trange farvann, enn en som står til rors og er livredd.

Senterpartiet har mange gode kandidater i den første kategorien. Og til alle som er lettskremte: Det går som regel bra til slutt. Godt valg!

Kommentarer til denne saken