Til Bodø Kommune.

Hei, aller først vil jeg som bodøværing, få uttrykke min takknemlighet for jobben dere og alle andre har gjort i forbindelse med krisen vi er i. Jeg er imponert over alt dere gjør, i dette som er en meget krevende tid for oss alle.

Jeg forstår meget godt, og er veldig takknemlige for at helse er prioritet nummer 1. Det er også helt på sin plass!

Når det gjelder næring i Bodø sentrum, så er vi pr. i dag noen få butikker som fremdeles forsøker å holde åpent. Det er langt fra lett å drive handel nå i disse tider, og vi må snu hver stein for å finne løsninger som kan bidra til å holde liv i forretningene. Flere har også stengt dørene og vi ser at inntektene faller.

Jeg vet at det har vært et møte mellom BRUS, BNF og Bodø Sentrum AS, der de har prøvd å få hjelp fra Bodø Kommune, for å tilby gratis parkering i sentrum.

Vi har ikke hørt noe om utfallet, og lurer på om dette blir prioritert som et virkemiddel for å få «sentrum» til å overleve?

Butikkene bugner av varer, men fakta er at inntektene er forsvunnet og flere av butikkene sliter.

Får vi ikke kunder, blir konsekvensen fort nedleggelse, men kanskje kan gratis parkering få flere til å handle i butikkene og hjelpe oss å holde hjulene i gang.

Skal vi klare å overleve, er vi avhengig av mer enn hjelp til å betale deler av faste kostnader. Leverandørene skal også ha sitt, og uten omsetning i kassen, så har vi ingen mulighet til å betale dem.

Min bønn er derfor om dere kan være så snill å vurdere fri parkering snarest mulig? Vi trenger raske beslutninger, og det nytter ikke å skulle vente til mai (har hørt at saken skal behandles først da). Det vil være håpløst sent.

Vi skal være veldig takknemlig hver eneste dag for å bo i dette flotte landet, og håper at vi sammen kan finne de beste løsningene for at vi også når dette er over, har en jobb å gå til og et tilbud til byens borgere og tilreisende. Beste hilsen