– Vi satser på stappfull hall og god stemning. Vi gleder oss enormt til å fortelle publikum hvordan 2024 blir, sier kommunikasjons- og markedssjef Helge Grønmo i Bodø2024.

I 2019 fikk Bodø status som kulturhovedstad. Siden den gang har Bodø2024 fått 18 ansatte som jobber for fullt med prosjektet.

- 600 arrangementer

Fredag 3. februar får vi svaret på hvordan kulturhovedstadsåret blir.

– Mange har etterspurt hva som skal skje i 2024, men vi har måttet holde tilbake på informasjonen av flere årsaker. Det handler om kontrakter med artister, men også at vi må lage strukturer som skal fungere gjennom et helt år, i et helt fylke, forteller Grønmo.

– Vi skal ende opp med minst 600 arrangementer og det er et voldsomt puslespill som skal legges. EU mener vi er unødvendig tidlig ute med det første programslippet, men nå skjer det altså, legger han til.

Ifølge Grønmo, blir ikke programslippet et ordinært artistslipp.

– Vi kommer ikke til å røpe så mye om hvilke band som skal spille på ulike arenaer, men vi skal presentere en drøss med prosjekter. I tillegg skal vi også lansere en rekke utlysninger, der vi inviterer kunstnere, kulturaktører og artister til å bidra i prosjektet, sier Grønmo.

Konsert

På programslippet vil det bli vist eksempler fra det som skal skje i 2024 både når det gjelder lysfestivalen, matprosjektet og frivillighetsprosjektet. Også UNG2024 skal presentere sin satsing.

Kvelden avsluttes med en konsert fra en nasjonalt kjent artist.

Hvilken artist dette blir er hemmelig.

Arrangementet er gratis og det er fri aldersgrense for å delta.