Dette er en bønn til dere som leser innlegget mitt: Jeg håper og vet, at ditt barn eller barnebarn, din elev, venn eller slektning, er verdifull for deg. I så fall: Vær så snill å bry deg! Det er et rop på vegne av alle barna!

Og for å gjøre det helt klart:

Dette er ingen kritikk av lærerne! De gjør en enestående jobb. Budskapet her er til oss alle, og de som er ansvarlig for å gi våre barn en trygg oppvekst.

En liten jente på åtte år betror seg til meg:

En venn er kjempelei seg på skolen, han har slått seg. Det får han til å bryte ut i fortvilelse:

«Jeg har bare vært uheldig i dag!» Han lister opp en rekke hendelser. Konklusjonen hans, er at han er så uheldig, at nå skal han dra hjem. Han skal finne en skarp kniv, han skal skjære seg i halsen og han bruker ord som selvmord.

Kompisen hans sier: «Hvis du gjør det så gjør jeg det!»

Den åtte år gamle jenta, trøster han og forteller han om alle hans gode egenskaper. Hun er både opprørt og lei seg. Skoledagen har vært krevende.

Ei venninne har vært inne på YouTube i timen. Hun har funnet videoer om en klovn som dreper. Hun viser dette til henne som forteller meg historien.

Resultatet er mareritt og ei søvnløs natt.

Hun forteller videre om klassekamerater som ser på videoer om tortur på YouTube.

Jeg, som voksen har et budskap:

Er vi på tur til å ødelegge barna våre? Finnes det ingen mur som kan gjøre det mulig å beskytte barna våre fra alt det grusomme som finnes på disse kanalene? På skolen, allerede fra de er 6 år, får barna tilgang til dette. De får IPad på skolen. Der kan de logge seg inn på disse nettstedene.

Jeg kjenner voksne mennesker som har fått livene sine ødelagt av groteske syn fra nettet.

Hva med barna våre? De er ikke små voksne. De er barn. Vi er nødt til å reagere før det er for sent. Vi sitter med ansvaret.

Jeg er gjort kjent med at barna i en alder av åtte år, gruppekommuniserer, gjennom en «uskyldig» kommuninikasjonsapp som kalles «DUO». Her deler de usensurert bilder av andre, uten tillatelse, av alt de ønsker. Visste du det?

Det er vårt fordømte ansvar å beskytte barna. Hvordan kan vi gjøre dette? Del dette, snakk om det, gjør noe, handle! Et profilbilde får hundrevis av «likes» Da bør vi klare tusenvis av delinger på vegne av barna.

Ikke fordi at «likes» har noen betydning, men fordi at vi må våkne, og vi må vekke hverandre. Her må drastiske grep og omfattende tiltak til. Det er et samfunnsansvar som krever øyeblikkelig handling. Det ropes høyt om forurensning, og det er ikke grenser for hvor stor oppmerksomhet det får både lokalt, nasjonalt og internasjonalt. Det er bra!

MEN:

Dette, kjære foreldre, lærere, besteforeldre, tanter og onkler m.m., er mye verre. Vi risikerer en oppvoksende generasjon som får opplæring i grenseløs oppførsel, vold og brutal sex i det som skal være den beste og tryggeste tiden av livet.

Vi må handle, og det må gjøres nå!!!!!!!