Leder av Nordland Arbeiderparti, Mona Nilsen, omtaler sin tidligere partikollega som en stor mann.

– Det var med sorg vi i formiddag mottok det triste budskapet om at Odd Eriksen er gått bort. Våre tanker går til hans nærmeste, sier hun til Avisa Nordland.

– Han var en størrelse i Arbeiderpartiet, og med hans bortgang har Nordland Arbeiderparti mistet en av våre største politikere, legger hun til.

– Trist

Odd Eriksen var nærings- og handelsminister i Jens Stoltenbergs andre regjering fra 17. oktober 2005 til 29. september 2006. På dette tidspunktet var nåværende statsminister Jonas Gahr Støre utenriksminister.

Partikollegaen minner de gode samtalene med Eriksen om Nord-Norge.

Statsminister Jonas Gahr Støre sier følgende i en kommentar til Avisa Nordland:

– Det er trist at Odd Eriksen har gått bort. Vi satt i regjering sammen, og jeg husker spesielt alle pratene vi hadde om næringspolitikk i Nord-Norge, et tema Odd var særlig opptatt av.

– Odd var tillitsvalgt og industriarbeider som ble statsråd og ledende nordlandspolitiker i mange år. I dag sender jeg varme tanker til hans nærmeste familie og etterlatte.

– Handlekraftig leder

Odd hadde sin bakgrunn som leder for Mosjøen kjemiske arbeiderforening. Senere ble han valgt inn på Stortinget, der han representerte Nordland Ap gjennom flere perioder.

Han var også næringsminister under Stoltenberg II, leder i Nordland Ap, fylkesråd og fylkesrådsleder.

– Han hadde en helt egen teft for politiske saker og var en handlekraftig leder. Han tok blant annet initiativet til å få hevet «Westeren» og bidro med dette til at Myken-samfunnet og de etterlatte kunne sette et endelig punktum, nesten 30 år etter at de ble rammet av den ufattelige tragedien. Odd bidro også tungt til at Adde Zettequist kunstgalleri på Storjord i Saltdal, og det var på hans initiativ at Nordland fylkeskommune engasjerte seg slik at Widerøe forble et Nordland-selskap, forteller hun.

– På denne måten er det ikke bare minnene om mennesket og politikeren Odd som lever videre, men også konkrete resultater i nordlandssamfunnet, legger Nilsen til.

– En markant nordlandspolitiker

– Det er med stor sorg vi har mottatt budskapet om at Odd Eriksen er gått bort. Eriksen var en av Nordlands aller mest sentrale politikere, og våre tanker går i dag til hans familie, sier fungerende fylkesrådsleder Svein Øien Eggesvik og legger til:

– Eriksen var gjennom en årrekke en viktig politisk skikkelse, og har gjort en svært viktig innsats for Nordland og for nasjonen, sier Øien Eggesvik.