Undertegnede har den siste uka overvært en rekke flotte konserter under Bodø Jazz Open. Jeg registrerer også at byen har hatt en filmfestival gående samtidig. Bodø er i det hele tatt en svært aktiv kulturby om dagen og det eksploderer av aktiviteter på alle hold. Og tar vi med Nordland fylke er det også regionalt en solid oppblomstring på kulturfeltet.

Men vi har ett stort problem: hvor er det blitt av konsertanmeldelser og kulturjournalistikk? Med et par hederlige unntak i form av artistportretter, kan jeg ikke se at ett eneste konsertarrangement under BJO, Bodøs internasjonale jazzfestival, ble anmeldt. Heller ikke Musikkfestuka i år fikk særlig mye omtale.

Jeg blir bekymret fram mot Bodø2024 og byens europeiske status, hvem skal skrive om alt det som skjer på kulturfronten i Bodø og Nordland? Som alle andre er jeg glad i Bodø/Glimt og er storligen imponert over Roma-kampen og lagets fantastiske suksess. Men det må kunne forventes at det faktisk er oppegående presse tilstede også på andre arrangementer enn fotballkamper og (med all respekt) party-festivaler.

Dessverre svikter både AN, Bodø Nu og NRK Nordland totalt her. Kulturjournalistikken må oppgraderes solid, hvis byen skal ta steget opp i virkelig europaliga, på kulturfronten.