Gå til sidens hovedinnhold

Vi fremmer oppstart av lokallag i Nordland.

Artikkelen er over 1 år gammel

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Framtiden i våre hender:
Framtiden i våre hender er blant Norges største miljø- og solidaritetsorganisasjoner med over 38 000 medlemmer. Det overordnede målet vårt er global rettferdighet, økologisk balanse og en løsning på verdens fattigdomsproblemer, slik at det blir mulig for alle mennesker på jorda å leve et verdig liv.
Framtiden i våre hender er en demokratisk styrt medlemsorganisasjon med et landsmøte som øverste organ. Vi er en organisasjon i vekst med over 35 000 medlemmer, 31 lokallag og rundt 30 ansatte. Vi er partipolitisk og religiøst uavhengig.

Generelt hva er et lokallag:
Et lokallag består av minimum tre personer som velges hvert år på årsmøtet. En kasserer har ansvaret for regnskapet. Årsmøtet holdes i starten av året. Se vedtekter og lokallags håndboken som beskriver hvordan.
Ut over året holde styret styremøter. På styremøtene planlegges og avtales aktiviteter som styret skal ha i sin by/bygd. Eksempler kan være Grønne mat kvelder, marked i sentrum med lokalprodusert mat, lokale loppemarkeder, fikse fester av elektronikk og foredrag/kurs.
Penger til aktivitetene kan styret søke dekket av hovedkontoret. Styrets medlemmer må være medlem i Framtiden i våre hender. Medlems kostnaden er liten når en ser at aktiviteten dekkes, det settes i gang miljø aktiviteter i byen/bygda og styret får en god referanse på sitt arbeide.

På slutten av året sendes årsmelding og årsregnskapet inn til hovedkontoret.
Styret får tilbud om deltakelse på lokallags samling som holdes årlig. Reise til lokallags samling dekkes av hovedkontoret, er en sosial begivenhet som gir god inspirasjon og kunnskap. Styret kan også delta på online lokallags samling for å redusere transport utslipp. Hovedkontoret har også kurs og interessante foredrag som styret kan delta på for å øke sin kompetanse innen miljø, klima og solidaritet.

Vi har til og med en del kontorutstyr som vi kan bistå dere med hvis dere ønsker kontor/møtested.
La oss sammen gjøre Salten og Nordland til en miljø region.
Trenger du og/eller dere hjelp til etablering, ta gjerne kontakt. Epost: framtiden.bodo@gmail.com

Det er enklere enn det høres ut som, og svært givende.

Kommentarer til denne saken