To av tre personer løslates nå fra varetekt etter at en mann forsvant på havet ved Øksnes i Vesterålen 15. juni.

27 juni fikk politi- og påtalemyndigheten fikk lagmannsrettens medhold til varetektsfengsling av samtlige tre menn i forbindelse med savnet mann i Øksnes i Vesterålen. Hver av de ble er varetektsfengslet i fire uker med brev- og besøksforbud.

Siktet

En person ble siktet for uaktsomt drap eller å ha forlatt en person i hjelpeløs tilstand. Vedkomne sitter nå i varetekt med brev og besøksforbud fram til 19. juli.

- Politiet har ennå ikke tatt stilling til om man kommer til å be om forlenget fengsling når varetektstiden utløper, sier politiadvokat Kay Rønning-Nilsen i ei pressemelding fra Nordland politidistrikt.

For de to andre som er siktet for å ha forlatt en person i hjelpeløs tilstand eller å ha bidratt til det, ble disse varetekstfengslet med brev og besøksforbud fram til 5. juli.

Ber ikke om forlenging

- Politiet har nå besluttet at man ikke kommer til å be om forlenget fengsling av disse, sier han.

De skriver videre at fokus i denne saken har hele tide vært å finne savnede, samt å få klarlagt hendelsesforløpet i forbindelse med at savnede skal ha falt i sjøen.

- Kripos og etterforskning vil fortsette som planlagt i dagene fremover med blant annet avhør, elektroniske spor og analyser av hendelsesforløpet.